peuk om aan de gang te komen

Geplaatst door rosie18 op 17/05/2014 - 13:48

Lid sinds 14 apr 2014

Even voorstellen: Roos, ik ben 8 maart gestopt met shag kopen en 11 april gestopt met bietsen zo af en toe van vriendinnen. Ik vind het gestopt zijn erg plezierig, ik heb er ook nauwelijks meer behoefte aan. Maar ik merk wel dat ik de peuk gebruikte om mezelf aan de gang te helpen, bijvoorbeeld bij het doen van huishouden. Ik deed huishoudtaken met steeds een sigaret tussendoor. En nu heb ikdie aanjager niet meer en nu wil het huishouden ook niet meer. Zijn er meer mensen met dit probleem. Ik had de sigaret ook als beloning na het doen van een taak. Iemand zei dat nicotine ook dopamine vrijmaakt in de hersenen, een geluksgevoel. Maar ik hoorde ook dat bewegen: zwemmen en wandelen en fietsen, ook een fijn gevoel geeft. Mijn poes is erg blij dat ik niet meer rook. Ze kan nu rustig op schoot blijven liggen. En nu ga ik afwassen!

Geplaatst door Casper1966 op 17/05/2014 - 21:51

Lid sinds 23 apr 2014

5 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

He Rosie,

Komt me heel bekend voor allemaal. Hier heb ik het probleem niet met huishouden, maar wel met m'n werk dat ik vanuit huis doe. Het kost me erg veel moeite om weer in het ritme te komen. 

Wat je schrijft over dopamine klopt denk ik wel. Ikzelf vind het altijd erg prettig om veel te wandelen als ik gestopt ben. Op het moment dat ik aan het lopen ben, hunker ik eigenlijk nooit naar een sigaret. 

Deze keer ben ik ook begonnen met sint-janskruid wat een opbeurende werking heeft. Bij mij lijkt het te werken.

Succes met het stoppen en ga zo door!  Casper 

Geplaatst door rosie18 op 19/05/2014 - 18:47

Lid sinds 14 apr 2014

Hoi Casper, ik heb de hunkering niet zo vaak meer, maar wel bij stress. En ik heb nu stress, dan denk ik er zelfs over eentje te kopen of te bietsen, zoals vandaag aan het einde van mijn werkdag, maar alle rokers waren al naar huis..... Die moesten natuurlijk gauw gaan roken! Ik wil graag gaan zwemmen, wat voor jou het wandelen is, zou het zwemmen voor mij kunnen worden. Zwemmen vind ik verrukkelijk. Je lichaam wordt gedragen door het water en het is tintelend fris. Je gebruikt ook al je spieren. Ik ga helemaal glimmen als ik erover vertel. Ik ben blij dat de rokers al naar huis waren toen ik wilde bietsen. Ik wil namelijk helemaal niet meer bietsen en ook niet zelf kopen. Ik had nooit gedacht dat het zo moelijk zou zijn, maar ik ben ook pas ruim een maand gestopt. Dus het moet nog wel makkelijker worden, hoop ik!

Reactie toevoegen