Pffff die ochtend

Geplaatst door Heaven75 op 21/01/2014 - 07:17

Lid sinds 20 jan 2014

Oke...dag 1 zat erop en viel mee. Dag 2 begint en die valt tegen zeg. Zo gewend om de dag te beginnen met koffie en een sigaret. Nu zit ik achter de pc met een bakkie koffie te zweten en de gedachten vliegen alle kanten op (behalve de goede...) Misschien kan ik alleen in de ochtend roken dan, totdat ik het niet meer moeilijk heb... Nee dat kan niet en je hebt er niks aan.... 2 per dag kan toch geen kwaad, nee kan geen kwaad maar jij kan er geen 2 per dag roken, dan rook je zo weer een pakje en wat heb je nou aan 2 sigaretten....

Zo zit ik een beetje met mezelf in gesprek, heb al extra lang onder de douche gestaan, lekker luchtje op, want dat heeft nu zin. En nu maar wachten totdat die bibbers verdwijnen want dit is even lastig hoor. 

Ik ga gewoon nog een keer douchen, misschien dat dat helpt....

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 21/01/2014 - 09:43

Lid sinds 06 jan 2014

Het zou ook gewoon het effect van koffie kunnen zijn? Cafeine en nicotine heffen elkaar een soort van op, en van koffie zonder peuk kan je dus wat onrustiger worden. Ikzelf ben ook veel minder koffie gaan drinken sinds ik gestopt ben... Is ook minder nodig want heb nu van mezelf al meer energie!

Geplaatst door Heaven75 op 21/01/2014 - 09:56

Lid sinds 20 jan 2014

Geen idee of het aan de koffie ligt. Kan wel proberen te minderen met koffie maar ook dat is een erg slechte gewoonte van me. Ik drink de hele ochtend door koffie. Bibbers zijn wel wat minder, maar kan nog steeds wel janken en ach...dat doe ik dan ook maar wink

afbeelding van Ingie

Geplaatst door Ingie op 21/01/2014 - 10:42

Lid sinds 11 okt 2010

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb al dik 4 maanden geen koffie meer gedronken, ik vind koffie zonder peuk niet lekker, dus ook maar helemaal gestopt met koffie smiley

Geplaatst door Kaatje 63 op 21/01/2014 - 12:56

Lid sinds 13 jan 2014

6 jaar 7 maanden geleden gestopt

Kom op Heaven, hou vol!! Ik heb ook zo gezeten maar ineens gaat het beter, dat beloof ik je! Laat die sigaret niet winnen, jij bent veeeeeel sterker!!!

Over een week voel je je al beter. Ik weet, dat klinkt lang nu maar wat is een week op een mensenleven?

Je kan het!!

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 21/01/2014 - 13:15

Lid sinds 04 jan 2014

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Even volhouden. Morgen is al het nicotinegif uit je lichaam. Er verzameld zich nu paniek in je lijf, wat natuurlijk een normale reactie is. Buitenlucht doet wonderen. Een hap met frisse lucht geeft je echt rust. Probeer maar is.

En het is en blijft afkicken en dat is gewoon ontzettend moeilijk. Maar je houdt gewoon vol hoor!

afbeelding van Funkel

Geplaatst door Funkel op 21/01/2014 - 17:34

Lid sinds 06 jan 2014

6 jaar 5 maanden geleden gestopt

Ik heb de eerste dagen thee gedronken om die gewoonte momenten te doorbreken. Zeker in de ochtend. Misschien helpt jou dat ook?

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 21/01/2014 - 17:54

Lid sinds 05 aug 2013

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Heaven,

Ik heb bewondering voor mensen die erin slagen cold turkey te stoppen, maar bij mij zelf is het pas gelukt met nicotinepleisters. Ik vond het veel makkelijker , maar ik was er ook wel heel erg aan toe hoor... Bij mij was het deze keer ook (net zo als bij jou nu) een situatie die echt niet mee kon voortduren. Meestal stopte ik juist als het heel goed ging in m'n leven.
Heb je bewust gekozen voor CT ? Anders kun je nog pleisters overwegen.

Ik wilde even m'n medeleven uitspreken voor je moeder, ik hoop dat ze er goed door komt. Goed hoor dat je in zo'n moeilijke tijd kan stoppen! Het ware karakter van de mensen leer je kennen bij tegenslagen en jij toont nu je mooie karakter! Weet je al hoe je jezelf gaat opvangen bij eventuele valkuilen? Hier op het forum is natuurlijk al heel veel steun (zo werkt het voor mij iig)

Groetjes PM

Oh sorry ik zie dat je al pleisters hebt...en dat je op dag 2 zit. Nou ja de 1e 3 dagen zijn bijna altijd moeilijk dat is mijn ervaring, ook met pleisters.

Geplaatst door Heaven75 op 21/01/2014 - 18:00

Lid sinds 20 jan 2014

Dank jullie wel allemaal voor de lieve reacties, dat helpt zeker! Enne tot mijn schaamte moet ik zeggen dat ik wel nicotine pleisters gebruik maar blijkbaar helpen me deze de ochtend niet goed door. Maar goed.... dag 2 is bijna om, maar ik heb het slecht hoor. Chagerijnig niet normaal, terwijl ik normaal toch best een vrolijk mens ben. Maar ja...de omstandigheden zijn ook allemaal niet zo vrolijk, een mens zou van minder een korter lontje krijgen denk ik.... Ik wil wel volhouden, maar dat duiveltje is wel erg sterk pffff wat een rotwezendevil

En philippa, ik heb niet echt een pasklare strategie. Wel kilo's kaugum in huis (heb zere kaken van het kauwen haha) en vooral afleiding zoeken. Dit inderdaad door naar buiten te gaan, te poetsen en ik sport iedere dag bijna. Vandaag was ik de hele dag thuis (op een ziekenhuis bezoek na dan) en dat is echt niet fijn. Dan heb ik veel te veel tijd om na te denken en te piekeren en het gesprek met mezelf te voeren. Aah joh...eentje moet echt wel kunnen hoor.... Dan heb je er toch al 24 minder gerookt dan je normaal rookte. Ik kan dit moeilijk stop zetten, maar probeer dan even een spelletje te doen of zo. Heb wel tijd over zo zonder sigaret... Das dan ook weer een voordeel van het stoppen. Ik probeer maar zoveel mogelijk voordelen van het stoppen te bedenken, want de nadelen van het roken die weet ik wel, maar dat werkt blijkbaar nog niet genoeg. Vanmiddag bij de longarts nog maar eens de bevestiging gekregen dat de kanker die mijn moeder heeft echt veroorzaakt wordt door het roken. Niet rokers krijgen deze vorm zelden. Waarom dan toch nog twijfelen. HOeveel heb ik nodig om echt sterk in mijn schoenen te staan? Zelf de diagnose krijgen misschien? Maar zover wil ik het niet laten komen, maar sjeee wat is het lastig.

 

Reactie toevoegen