Pleisters

afbeelding van annam

Geplaatst door annam op 24/08/2013 - 21:58

Lid sinds 21 aug 2013

Ik heb een vraag ik gebruik pleisters maar moet ik daar straks ook weer van afkicken? En ben ik wel echt aan het stoppen zo want ik krijg wel niotine binnen...

gr.annam

afbeelding van rainwomen

Geplaatst door rainwomen op 08/09/2013 - 14:39

Lid sinds 08 sep 2013

9 jaar 2 maanden geleden gestopt

Daar zit ik ook mee. Een goede

vraag maak geen antwoord.

Groetjes en sterkte

afbeelding van annemarie2014

Geplaatst door annemarie2013 op 08/09/2013 - 23:16

Lid sinds 03 feb 2013

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dat is een punt. Inderdaad: 10 jaar geleden ben ik ook "gestopt"" met nicotinepleisters, maar je krijgt dus wel nicotine binnen en zo hou je "het monster" levend. 

Mind you, ik ben ook niet van de Cold Turkey, ik heb van de dokter Champix voorgeschreven gekregen en ik ben daar nu na 1 week bijzonder blij mee. Uiteraard moet ik daar ook van afkicken, maar ik heb geen nicotine meer in mijn lijf. Dat vind ik dus wel een voordeel.

Rainwoman: ik schrok van jouw verhaal. Ik zie dan allemaal mensen die zoooooooooooooooo verslaafd zijn ondanks hun ziektes!! Probeer het eens voor te stellen dat jij als een oud vrouwtje moet lurken aan de zuurstof en toch gaat roken!

Ik zou zeggen: sluit je aan bij de september-stoppers, de doorzetters, en we kunnen het. Sterker: we willen het. 

Zie je morgen?

 

afbeelding van rainwomen

Geplaatst door rainwomen op 10/09/2013 - 11:55

Lid sinds 08 sep 2013

9 jaar 2 maanden geleden gestopt

Hoi,

ik ben er nog en ik heb de september doorzetters gevonden, ga me zo aanmelden daar :-)

Ja de longafdeling van het ziekenhuis is heel confronterend. In de rechte gang waren de kamers van terminale patienten met de longkanker en emfyseem en links waren de kamers van de mensen die nog mogelijk waren te behandelen. Nou, recht ben ik niet geweest, ik zag alleen in de afvalbakken de verpakkingen van chemotherapie en hoorde de piepende ademhalings aparaten en kreunende mensen uit de kamers waarvan de deuren open waren. Mijn man lag op de afdeling 'links' en daar moest ik dus heen, of ik het wou of niet. Het was zo schokkend. En dat vrouwtje met bloedtransfusie, lopend naar benden met Cabalero in haar zak. En ze zei nog: ik ga niet roken. En ik zag ook regelmatig de puntjes van E-sigaretten oplichten van de mensen in de kamers daar! Eigenlijk heel ziellig.

Ik denk aan een client van mij die zei: roken is mens onwaardig! Ik dacht toen; waar heeft hij het over.

 

Annemarie, mag ik je vragen wat je grootste valkuil was en waarom ben je 10 jaar geleden weer begonnen? Is dat gebeurd direkt nadat je gestopt bent met de pleisters?

Nee, ik wil ook geen Cold Turkey, liefst ook helemaal geen Turkey als het kan.

Annemarie hou je taai en groetjes

Reactie toevoegen