Poging twee

Geplaatst door Anneliesstopt op 28/05/2021 - 12:38

Lid sinds 26 mei 2021

Hoi allemaal,

 

Ik hoop dat een dagboekje wat zicht voor mezelf kan creeëren om voor een tweede keer succesvol te stoppen. De eerste keer tel ik wel als succesvol omdat ik vijf jaar niet gerookt heb, en ja, dat is niet voor altijd geweest, maar ik heb jaren geen trek meer gehad in sigaretten. Waarom dan toch weer begonnen? Corona is te kort door de bocht, maar bijna exact een jaar geleden werden de dagen toch wat minder fijn dan ze eerder waren, en toen mocht minder en minder... nou en toen is het roken er weer ingeslopen. Omdat ik het vies vind heb ik met mezelf afgesproken dat ik niet voor of tijdens werk rook, dat heb ik ook altijd volgehouden in de 8 jaar dat ik eerder heb gerookt, tijdens mijn studie en daarna. Dus op doordeweekse dagen rook ik sowieso niet voor 18.00 ongeveer.

Verder drink ik regelmatig (ook een dingetje) en vooral dan is het erg moeilijk om niet te gaan roken. Gisteren hielp het om, dat ene drankje op het terras, dan een alcoholvrije te kopen.

Nou, gister en vandaag een halve sigaret per dag, de voorraad is op. Ik hoop vandaag mijn eerste rookvrije dag sinds tijden neer te kunnen zetten. Ik heb een geldschema'tje voor mezelf gemaakt met hoeveel euro per dag ik wil overzetten in een spaarpotje, en na een maand mag ik van mezelf naar de sauna (hoera voor adem kunnen halen in de sauna).

Groetjes

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 29/05/2021 - 06:05

Lid sinds 09 jan 2015

1 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat leuk dat je een dagboekje heb gemaakt,, heb op een ander topic Voorstellen  al een heel verhaal aan je geschreven. Dus hier laat ik het bij. Zal meelezen in je boekje.

Heel veel succes met je 1e stop dag, drink veel water.

Groetjes Els

Reactie toevoegen