Poll: Zou jij je afmelden van dit forum als je weer rookt, of als je niet meer wilt posten?

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 28/09/2017 - 08:45

Lid sinds 04 aug 2017

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat ik me ineens bedacht........ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoeveel van ons stoppers nog steeds niet roken. Soms zie je mensen na een tijdje ineens niet meer op het forum. Dat zou kunnen betekenen dat ze weer zijn gaan roken. Maar het kan net zo goed zijn dat ze wel gestopt zijn gebleven, en gewoon:

- geen zin meer hebben om te schrijven,

- het forum niet meer nodig hebben,

- niet meer komen omdat ze niets meer willen doen/lezen wat aan roken gerelateerd is zoals deze site bezoeken,

- of een andere reden hebben.

Het zou zo leuk zijn als mensen zich hier afmelden met een reden haha, zodat de achterblijvers weten of het goed met ze is gegaan. Maar ja dat kun je moeilijk iedereen verplichten hihihi.  winkwink  Weet iemand of er wel eens onderzoek gedaan hoe hoog het slagingspercentage is onder de forumleden?

Ik zie hier en daar wel mensen elk jaar ofzo even weer online komen om te posten hoe het met ze gaat, en vind dat altijd heel leuk om te lezen (geeft mij een soort van hoop denk ik). En er zijn ook wat 'trouwe' schrijvers die al heel lang gestopt zijn en nog steeds regelmatig komen klesten. Maar de meeste namen zie je na een tijdje niet meer terug. Hoe denken de nu nog actieve leden hierover? Als je stopt met posten omdat je weer bent gaan roken, zou je dat dan melden hier? En als je gestopt bent, en gewoon geen behoefte meer hebt aan dit forum, zou je dat dan ook laten weten? Of zou je gewoon op een dag besluiten de site niet meer te bezoeken?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Van de redaktie:

Ik ben zo brutaal geweest om dit topic aan te grijpen om een Poll aan te maken voor deze vraagstelling. Misschien zou het aanmaken van Polls op ikstop een meerwaarde kunnen hebben voor de website. Hieronder de link naar de pollwaar gestemd kan worden :

https://ikstop.nl/zou-jij-je-afmelden-van-dit-forum-als-je-weer-rookt

afbeelding van mamavantwee

Geplaatst door mamavantwee op 29/09/2017 - 09:30

Lid sinds 09 nov 2015

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

 Hoi Musti,

Interessante vraagstelling.... heb er zelf nooit zo over nagedacht en kan alleen voor mezelf spreken. Hoewel ik inmiddels bijna 2 jaar gestopt ben kom ik nog met enige regelmaat op het forum. Vind het gewoon gezellig en in deze periode heb ik heel wat lief en leed gedeeld, dus geeft het forum een soort vriendschapsband.

Ik zou me zo voor kunnen stellen dat het forum niet meer gebruikt wordt door mensen die opnieuw begonnen zijn met hun verslaving, uit schaamte, of frustratie (een ander houd het wel vol). Anderen waarbij het stoppen wel gelukt is komen misschien niet meer omdat ze er gewoon niet meer mee bezig zijn of opgeslokt worden door de dagelijkse beslommeringen van het leven...

Wat mijn persoonlijke interesse wel heeft gewekt in jou vraag: hoeveel personen schrijven hun stop succes toe aan het bestaan van dit forum???? Misschien kunnen we deze vraag toch eens verder uit zetten? 

In elk gebal veel succes met je 'onderzoek'wink

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 29/09/2017 - 09:50

Lid sinds 04 aug 2017

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja precies! Het zou toch leuk zijn om te weten hoeveel mensen het gevoel hebben dat dit forum geholpen heeft om ze tot ee niet-roker te maken? Mij helpt het in elk geval heel erg, zit nog in de lastige beginfase maar ik vind hier enorm veel steun, goeie tips en ervaringen die ik gebruik om mezelf op de rails te houden als het even tegen zit. Maar het probleem is nu juist, dat je niet weet voor hoeveel mensen datzelfde geldt, omdat je niet de reden kent waarom mensen ineens afhaken hier. Ik hoop zo dat het is omdat ze er gewoon geen behoefte meer aan hebben en niet omdat ze weer zijn gaan roken smiley

afbeelding van Mark73

Geplaatst door Mark73 op 29/09/2017 - 11:27

Lid sinds 26 sep 2017

4 jaar 4 maanden geleden gestopt

Om eerlijk te zijn heb ik geen idee. Zit hier ook maar net dus durf er nu niks over te zeggen aangaande mijzelf.
Maar ik merk wel dat het me deels helpt, al is het maar met schrijven en het gedeelde smart is halve smart gevoel.. Je zit hier toch met gelijkgestemden, en dat schept een band ook al ken je elkaar niet. Zo zie ik het althans.

In het echt zijn veel mensen snel klaar met iets als het ze niet lukt. Dan willen ze het achter zich laten. Zo zal dat ook wel werken met fora. Wat dat betreft is de mens erg individualistisch geworden, met name op internet waar men anoniem kan blijven. 

 

 

afbeelding van Karin L

Geplaatst door Karin L op 29/09/2017 - 16:00

Lid sinds 22 Mar 2010

2 jaar 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb altijd het idee dat mensen die, als ze veel actief waren, ineens verdwijnen weer bezweken zijn. Als het geleidelijker gaat kan het volgens mij ook gewoon geen interesse in het forum c.q. niet meer nodig zijn. Maar dit is wel ook gebaseerd op ervaringen van mezelf haha. Ik heb het beiden gedaan. Ik denk dat het met balen en schaamte te maken had de keren dat ik me niet heb afgemeld, dan wilde ik het voor mezelf liever ook niet weten zeg maar. Onzin natuurlijk. Overigens was dat altijd in de eerste week.

afbeelding van Miek2

Geplaatst door Miek2 op 29/09/2017 - 21:34

Lid sinds 18 nov 2014

7 jaar 2 maanden geleden gestopt

Ik ben er van overtuigd dat ik zonder forum nooit geslaagd was. Ik had bijna 40 jaar gerookt en kon mij een leven zonder sigaret niet voorstellen. Ik denk dat ik elke tekst en dagboek gelezen heb om een houvast te vinden. 

Ik raakte verzeild in een leuk groepje op het forum. Er blijft een zekere verbondenheid met de mensen die samen met jou gestopt zijn. En als het dan misloopt zullen zij je terug recht helpen. Er is toch geen schaamte nodig. Iedereen hier weet hoe moeilijk het is.

Uiteindelijk laat je het forum omdat de feeling verdwenen is. Roken maakt geen deel meer uit van je leven. 

afbeelding van Tientje31

Geplaatst door Tientje31 op 30/09/2017 - 19:59

Lid sinds 27 jul 2010

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

In het verleden als ik gestopt was en toch weer was begonnen vond ik dat zo erg dat ik hier weg ging.

Nu al bijna 2 jaar gestopt en kom hier nog regelmatig even lezen en schrijven

afbeelding van Keet-

Geplaatst door Keet- op 01/10/2017 - 11:20

Lid sinds 12 aug 2017

9 jaar 6 dagen geleden gestopt met Champix.

Ik zou nooit hebben kunnen volhouden om te stoppen met roken als ik het forum niet gehad zou hebben. Uúúúúren zitten lezen in van alles en nog wat, vooral dagboeken maar ook maandgroepen. Heel verschillende reakties: sommige stoppers deden er máánden over om te wennen aan een leven zonder nicotine, anderen konden het veel sneller loslaten. 

Ik ben bijna 5 jaar gestopt nu en kan goed zonder maar het is wel gek dat ik soms nog wel eens zin aan een shaggie heb.. Pasgeleden droomde ik zelfs dat ik een shagje zat te roken, ik inhaleerde heel diep en vond het heerlijk, maf hè..

Ik ben me er heel sterk van bewust dat ik never nooit ook maar één sigaret zal kunnen roken zonder opnieuw hevig verslaafd te zijn. Vorig jaar nam ik één trekje van een sigaret van iemand in de hoop dat ik het vies zou vinden, mooi niet, ik kreeg opeens weer een sterk verlangen om er eentje op te steken. Maar ik ben wel ontzettend blij dat het me uiteindelijk gelukt is om te stoppen met roken.

@Miek, leuk om je hier tegen te komen.

afbeelding van Miek2

Geplaatst door Miek2 op 01/10/2017 - 13:19

Lid sinds 18 nov 2014

7 jaar 2 maanden geleden gestopt

Hallo Keet,

Ik schrijf wel bijna niets meer, maar ik kom toch nog meelezen. Bij deze groetjes en veel plezier in je nieuwe huis.

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 01/10/2017 - 15:44

Lid sinds 04 aug 2017

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

@Tientje, toen jij na je terugval in het verleden wegging van het forum, heb je dat laten weten op het forum (zo van, ik stop ermee, ik rook weer en haak af, of niet? Karin gaf aan dat ze dat toen niet deed ivm balen en schaamte. Net als Miek2 zou ik denken dat schaamte juist niet nodig is en niet zo speelt op een forum als dit. Ten eerste zijn we hier bijna allemaal vrij anoniem. Maar belangrijker nog, iedereen weet hier hoe moeililjk stoppen is, en hoe vaak het na korte of lange tijd toch weer misgaat. Voor altijd stoppen lukt nu eenmaal weinig mensen de eerste keer, het is meestal een kwestie van vallen en opstaan en meerdere pogingen. Dat iemand zich uit schaamte dus niet 'afmeldt' is dus eigenlijk helemaal niet nodig. Gek he dat dat dan toch in je hoofd zo kan lijken.

Ik vond het trouwens een leuk toeval dat precies op de dag dat ik dit topic in de groep gooide, er een berichtje van een oud-lid kwam (KiteBop) waarin hij afscheid nam van het forum.

[ Quote: Hola Pepijn,Wilt u mij van het forum verwijderen. Mijn missie is gelukt en succes.

 Bedankt aan alle stopperts en motivators en veel sterkte met stoppen..... [yes]   [heart]

Toedeloe KiteBop]

Dit soort posts vind ik zo leuk altijd smiley . Het forum helpt mensen dus zeker wel om te stoppen, en  na een jaar is iemand dan nog steeds gestopt, en en meldt dat even. Wordt ik blij van haha.

 

 

 

afbeelding van Tientje31

Geplaatst door Tientje31 op 01/10/2017 - 20:29

Lid sinds 27 jul 2010

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Musti, ik heb geloof ik niet specifiek mij afgemeld van het forum destijds maar ik weet wel dat ik meerdere keren meldde dat ik weer bezweken was aan een sigaret... en dan bleef ik meestal weg tot ik weer wilde stoppen of was gestopt... Gelukkig vond ik bijna 2 jaar geleden de moed om door te gaan ondanks alles wat ik toen mankeerde (gebroken ruggenwervel enzo) ik heb geleerd dat niks een reden moet zijn om weer te gaan roken. Ik dacht dat roken mij rust gaf maar ik ben er nu achter gekomen dat niet roken pas echt rust geeft! Nooit gedacht!

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 17/02/2018 - 14:27

Lid sinds 21 apr 2014

7 jaar 10 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Ik heb een ander nooit hoeven lastig vallen met mijn ontwenning van het roken, omdat ik hier zo'n beetje woonde op het forum.

 Het is het beste maar ook het zwaarste wat ik in mijn leven heb gedaan, stoppen met roken.

Ik vond erg veel steun bij Yvon of Ytje, in haar dagboek kwam ik meerdere keren per dag!

Ook ik heb alles op dit (oude)forum binnenste buiten gekeerd, en als hij een keer Off-line was, dan was ik bijna ziek haha. af en toe plaats ik nog iets, maar ik ben eigenlijk na lange tijd gestopt te zijn, niet meer bezig met de verslaving of dit forum. Heel af en toe...

Ik wens iedereen heel veel succes met stoppen, roken is geen optie meer!!!

Petra

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 01/06/2018 - 17:16

Lid sinds 05 aug 2013

8 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

 

Even mijn bijdrage aan de poll: In het begin haakte zeker 20 % van de november 2013 maandclub af. De groep die over was bleven wel een jaar ofzo posten. Ik lag niet zo goed in de groep en postte niet vaak, zo uit m'n hoofd. We heb ik het forum uitgespit, ik kon me vooral goed spiegelen aan berichten die het schrikbeeld in m'n hoofd bevestigden. En volgde ook mensen die humorvol schreven. Verder veel negativiteit van me af geschreven. In de loop van het eerste jaar aan het einde zo'n beetje bleven de meest aanwezige van de maandclub weg. Ik denk een groepje van 5 melden zich ieder jaar nog een keer: 'Ben nog steeds gestopt, bevalt prima.' Na dat eerste jaar ben gaan optrekken met een club die een paar maanden later zijn gestopt.

Tot ik uiteindelijk ook heel lang wegbleef omdat het forum ook het bezig zijn met roken in stand hield. Ik heb deze even apart egzet want ik vermoed dat dit een belangrijke reden is voor stoppers om het forum te verlaten.

Dat lees je wel vaker. Toen ik het niet roken wat meer had ingebed in mn leven en dus niet zo afhankelijk meer was van het forum, ben ik teruggekomen en meldde me rond de stopdatum en bleef dan een tijdje hangen. Of om iets toe te voegen aan topic fytotherapie/ dagboek. Nu kom ik terug als ik een craving heb en wordt tot mn verbazing goed opgevangen door dat clubje. De laatste drie jaar meldt niemand zich meer. Ik heb een keer de hele maandclub een mail gestuurd en er blijken nog een hoop gestopt te zijn. Volgens mij zijn er geen echte afmeldingen. Heb even gekeken. Op laatste blz. zag ik zo al 5 afmeldingen. In 2015 waren de laatste posts. Dus de club bestond 2 jaar. Die groepsmail is verdwenen, alleen de privemails vanaf 2016 kan ik nog zien... vreemd dat die verwijderd worden.

 

 

 

 

 

afbeelding van Jelka

Geplaatst door Jelka op 01/04/2019 - 12:16

Lid sinds 27 feb 2018

3 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Ik weet heel zeker dat het me vorig jaar niet gelukt zou zijn om te stoppen zonder het forum. Ik wist al maanden van tevoren dat ik zou terugkeren naar het forum om opnieuw te stoppen en gelukkig was het er nog.  Het heeft me heel veel opgeleverd door te lezen, lezen en lezen. Ook het van me afschrijven heeft soms geholpen. Je doet een statement over jezelf dat je stopt en je wil het dan ook graag waarmaken. Ik zou iedereen aanraden die wil stoppen om het hele forum door te lezen, er staan zoveel waardevolle tips in en het gaat je zoveel opleveren!

Geplaatst door wollah op 15/05/2020 - 17:35

Lid sinds 15 mei 2020

nee, ik rook nog.

Reactie toevoegen