Roken en afvallen

Roken heeft invloed op de stofwisseling en op de opname van voedingsstoffen en dat heeft gevolgen als je wilt afvallen. Het stoppen met roken leidt bijvoorbeeld tot gewichtstoename. Als je rookt, dan werkt je stofwisseling namelijk sneller en verbrandt je meer calorieën.

Dat betekent natuurlijk niet dat het roken een positieve invloed heeft op het afvallen. Wel zul je er rekening mee moeten houden, dat je bij roken en afvallen nog meer op je voedingsgewoonten let.

Voedingsstoffen en stofwisseling

Het is belangrijk om bij roken en afvallen rekening te houden met het gegeven, dat rokers minder voedingsstoffen opnemen. Als je als roker wilt afvallen, dan zul je dus extra aandacht moeten besteden aan het voldoende innemen van vitamines. Belangrijk is het om tijdens het afvallen zoveel mogelijk water te drinken tot ongeveer twee liter water per dag. Hierdoor zullen de afvalstoffen namelijk sneller uit je lichaam worden afgevoerd. Dit stimuleert bovendien het proces van de stofwisseling op een positieve manier.

Roken en afvallen of beter gezegd stoppen met roken en afvallen is uiteraard ook mogelijk. Bij het stoppen met roken en willen afvallen, moet je wel met een aantal zaken rekening houden. De gewichtstoename waar je na het stoppen met roken mee te maken kunt krijgen, wordt niet alleen veroorzaakt door de tragere stofwisseling. Vaak ligt er een verandering in eetgewoonten aan ten grondslag.

Stoppen met roken en afvallen

De combinatie stoppen met roken en afvallen is niet de meest ideale combinatie. Je kunt je beter eerst richten op het stoppen met roken en het voorkomen dat je aankomt in gewicht. De snelheid van je stofwisseling zal dalen na het stoppen met roken en aangezien er vaak een vervanging wordt gezocht voor de sigaret kun je bijvoorbeeld meer snoep en tussendoortjes gaan eten. Dat is uiteraard niet positief voor het op gewicht willen blijven. Je hoeft geen streng dieet te gaan om volgen na het stoppen met roken om af te vallen, als je maar goed let op wat je eet en hoeveel je eet. Gezond eten en meer bewegen zal het proces van afvallen altijd ten goede komen. Wil je meer informatie over afvallen, kijk dan eens op onze dochtersite wijvallenaf.nl. Je vindt daar meer informatie over de verschillende diëten, over het tellen van calorieën en er is een forum.

Reactie toevoegen