Sinds vandaag gestopt

Geplaatst door Suze27 op 01/11/2012 - 21:53

Lid sinds 01 nov 2012

20 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hoi allemaal,

Sinds vandaag ben ik gestopt met roken. Eigenlijk al 1 april van dit jaar, maar helaas tijdens onze vakantie in september toch weer begonnen.

De bedoeling is nu echt definitief te stoppen. Mijn struikelblok is dat mijn vriend wel rookt, en niet stopt, dat is voor mij erg moeilijk, omdat ik het lekker vindt blijven roken....

Maargoed, ik ben er echt klaar mee en het helemaal zat. Dus deze poging is definitief!

Ik hoop hier zo nu en dan mijn 'ei' kwijt te kunnen.

Groetjes Susanne

afbeelding van Ankiestopt

Geplaatst door Ankiestopt op 01/11/2012 - 22:18

Lid sinds 01 nov 2012

Hey Susanne,

Gefeliciteerd met je eerste dag! Hopelijk hou je dit keer wel vol. Ik heb me ook zojuist aangemeld en zal op de 19de stoppen. Mijn man rookt ook en ik denk niet dat hij met mij mee gaat doen. Ik ben eerder drie jaar van het roken af geweest. Ook toen is hij blijven roken. Eerst vond ik het jammer dat hij niet samen wilde stoppen, maar die eerste weken was ik er uiteindelijk toch blij mee dat hij niet gestopt was. Als hij namelijk gelijktijdig gestopt zou zijn geweest, maar op een zwak moment toch weer zou beginnen, dan had ik er ook direct weer 1 opgestoken. Nu voelde ik mij juist heel sterk; zie je wel, ik kan het; helemaal alleen en helemaal voor mezelf!

ik herinner mij nog heel goed dat ik na een paar weken al dat vrije gevoel had: ik hoef niet meer! Hoewel ik die reclame destijds op de tv vreselijk vond, zo voelde het voor mij toen wel: ik hoef niet meer te roken.

ik ga je volgen. Misschien kunnen we wat aan elkaar hebben!

groetjes, Ankie

Geplaatst door Suze27 op 01/11/2012 - 22:37

Lid sinds 01 nov 2012

20 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hi Ankie,

Dat is voor mij het lastigste inderdaad, dat mijn partner nog wel rookt. Wat goed dat je het toen hebt volgehouden! Hopelijk lukt het je dit keer ook!

We spreken elkaar vast nog wel.

Groetjes Susanne

afbeelding van memory68

Geplaatst door memory68 op 02/11/2012 - 06:13

Lid sinds 28 okt 2012

Hoi Suze en Ankie,

Ik ben diverse keren gestopt geweest en toendertijd met rokende partner om mij heen. Persoonlijk stoorde het mij niet want ik moet het toch zelf doen. Kan mij wel goed voorstellen dat het moeilijker is voor sommige mensen en dat dit kan storen in je stop-methode. Het einige wat je kan vragen aan je partner is hier een beetje rekening mee te houden. Mee doen met stoppen moeten ze zelf doen en niet omdat jij dat wilt he. Je partner wordt toch wel geconfronteerd met uitingen zoals je ruikt als een asbak als je een zoen van hem/haar krijgtlaugh en leuk he als je met -15 buiten moet staan hahaha.. ach we hebben het er allemaal voor over gehad en we moeten niet roomser dan de paus zijn. Daarom zal ik nooit een hekel aan de roker hebben, maar wel aan het roken. Daar wil ik vanaf en dat lukt mij gelukkig nu al twee weken.

Mijn stopdatum was 1 oktober, ook vanwege vakantie in september dus bewust 1 oktober uitgekozen. Uitgesteld tot 1 november, maar toch op 19 oktober radicaal gekapt.

 

Sterkte beideyes

Reactie toevoegen