Sparen ipv roken

Geplaatst door Nicske op 29/08/2011 - 23:46

Lid sinds 29 aug 2011

Hallo allemaal,

Ik ben Nicole (25jr), Wat leuk om een aantal berichten door te lezen op het forum en ervaringen te lezen op de site.
Succes voor iedereen die aan het stoppen is, al een tijdje gestopt is of al lang gestopt is.. Super allemaal en gewoon DOEN, volhouden en achter je laten!!!!
Ik ben afgelopen weekend met een aantal vriendinnen op pad geweest en daar wordt altijd aardig wat bij weg gepaft.
Maar goed gisteren kwam ik dus helemaal brak thuis en eigenlijk smaakt dan geen één sigaret, maar om de een of andere reden kan ik het dan ook niet laten.

Even een stukje voorgeschiedenis ; ik ben rond mijn 14e of 15e gaan roken, dit begon met een sigaretje zo nu en dan. Tijdens het stappen, met een verjaardag, zomers bij het zwembad/strand, en langzaam aan werd dit meer en meer. Vooral toen ik mijn rijbewijs had gehaald (18jr) en een auto aanschafte kon ik zoooo genieten van die sigaret onderweg. Voorheen ging ik op mijn scooter naar school en kon ik dus niet roken. Ik ben noooit iemand geweest die voor een sigaretje in de kou ging staan dus tijdens mijn studiejaren rookte ik vaak pas 's avonds na het eten mijn eerste sigaretje. Ik werk in de ambulante begeleiding en kom dus bij mensen thuis waarvan er veel roken. Hoe meer ik ging werken, hoe meer ik ging roken. Ondertussen werk ik al bijna 3jr fulltime.
Ondertussen ben ik 25 en houd ik mezelf al een hele tijd voor; ik stop wel als ik zwanger raak, ik stop wel als ik een andere baan heb, ik stop heus wel een keer als ik daar klaar voor ben, als ik ECHT wil stoppen lukt me dat gewoon...
Nou de prijzen zijn weer omhoog, ik probeer al maanden te sparen, ik zoek al maanden een andere baan, ik wil verhuizen en ben momenteel erg druk met 2 verschillende banen.

Gisterenavond had ik weer een momentje van IK BEN ER KLAAR MEE. Ik wil geen 12sigaretten weg paffen als ik liever spaar voor weet ik veel wat. Ik wil niet afhankelijk zijn, ik wil kunnen roken wanneer ik wil maar absoluut niet dagelijks.
Nu moet ik toegeven dat ik dat vaak denk voordat ik ga slapen en na een zwaar weekend maar dat ik dan altijd de volgende dag bij de 3e sigaret denk SHITTT ik wilde stoppen en dan denk jaaaa komt wel een keer..
Vanmorgen dacht ik dat niet.. ik heb heeeeel de dag bij rokers gezeten en heb er nog geen gerookt vandaag. Ik heb zelfs nog een half vol pakje liggen maar toch wil ik het nu gewoon achter me laten.
Vind ik het gezellig om te roken op een feestje, verjaardag of what ever dan doe ik dat maar ik ga niet meer zorgen dat ik altijd sigaretten heb.

Het geld wat ik bespaar ga ik in een potje doen en heb daar al een eind bestemming voor dus ik moet moet moet gewoon en stoppen en sparen... (beiden is een hele opgaaf voor me!)
Ik heb het idee dat ik nu weer wat in de hand heb van hetgeen ik hierboven beschreef, veranderen van baan is op het moment lastig, verhuizen is ook niet 1,2,3 geregeld en druk zijn helpt bij het stoppen en stoppen betekend sparen!! Ik richt me nu op 2 dingen en hoop dat het goed komt sunn11
Voor mij geen pleisters, kauwgom of medicijn want dat zorgt voor mijn gevoel alleen maar voor 2 moeilijke perioden in plaats van 1.

Allemaaaaal veel succes!!!

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 30/08/2011 - 09:33

Lid sinds 09 aug 2011

Welkom op het forum Nicske,
Uit je verhaal klinkt veel naar voren je wil graag stoppen met roken om in plaats van het geld aan het roken uit te geven te kunnen sparen. Dat is natuurlijk altijd goed, want als je stopt met roken houd je heel veel geld over en daar kun je dan van sparen.

Ik begrijp uit je verhaal alleen dat je graag alleen wilt roken op feestjes. Voor de meeste rokers gaat dat namelijk niet werken. Je bent continue jezelf een dwang aan het opleggen dat je niet mag roken en iedere keer moet je weer die ontwenningsverschijnselen door. Je geeft zelf aan deat je Cold Turkey wilt stoppen, omdat je niet twee moeilijke periodes wilt hebben. Als je echter steeds op feestjes wel een sigaretje rookt moet je iedere keer weer door die hel heen. Op het moment dat je lichaam weer nicotine tot zich krijgt vraagt het een half uur later al weer naar meer. Ik hoop dat je dat inziet en ook helemaal stopt met die sigaretten.

Ik wil je graag uitnodigen bij de AugustussToppers (forum index/Hoe gaat het ermee?/AugustussToppers 2011 - Deel 8). Daar kun je verhalen lezen van andere stoppers en kun je als je het moeilijk hebt ook aan de bel trekken. We zijn er voor elkaar en steunen elkaar door en door.

Succes en zet hem op!!! c13 c13 dd3 dd3

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door Anoniem op 30/08/2011 - 10:26

Lid sinds 30 jan 2011

Hallo Nicole,
Je verhaal klinkt een beetje halfslachtig. Wil je nu stoppen of niet? :?
Af en toe roken werkt echt niet, zoals Jan al schreef.
je begint met eentje en na verloop van tijd paf je er weer lustig op los.
De knop moet om en dan krijg je plezier in het stoppen.
Zolang de feestjes bij jou nog gezelliger worden door een sigaret ben je nog niet op de goede weg. c7
Geld is, als ik het zo lees, belangrijk voor je. Kijk dan maar bij andere forumleden hoeveel ze al bespaard hebben. Misschien trekt dat je over de drempel.
Ton, die gelijk met mij stopte heeft ondertussen al een camera en computer aangeschaft van zijn uitgespaarde geld. Als een kind zo blij. Dat kun jij toch ook?
Succes met een wijze beslissing.

Geplaatst door Anoniem op 30/08/2011 - 23:43

Lid sinds 29 aug 2011

Dag 2 zit erop en het ging me al een stuk gemakkelijker af dan gisteren. Merk wel dat ik mezelf goed bezig moet houden maar dat vind ik niet erg!! :D

Misschien is het halfslachtig maar ik wil gewoon niet meer afhankelijk zijn van roken, ik wil gewoon niet dagelijks op bepaalde tijdstippen perse een peukje roken,..
Daarom wil ik gewoon stoppen en het stoppen betekend voor mij dat als ik een keer op een feestje zin heb in een sigaret dat ik daar dan geen drama van maak. Ik heb het lange tijd zo gedaan en ik weet, hoop en verwacht dat ik het kan.
Blijkt het anders te zijn dan kan ik altijd andere beslissingen nemen.

Geplaatst door Anoniem op 30/08/2011 - 23:56

Lid sinds 14 jul 2011

Alleen op feestjes roken Nicole? Je neemt jezelf in de maling.

afbeelding van ineke1963

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 10:42

Lid sinds 27 dec 2010

Het is stoppen of niet stoppen en anders hou je jezelf voor de gek.
En vergeet niet, je MAG nog altijd roken, als je jezelf gaat verbieden te roken dan wil je juist roken.
Zeg altijd dagelijks tegen mezelf, je mag gerust roken hoor, als je zin in een peuk hebt, doe je dat toch, maar weet dat je deze 2,5 week weer moet herbeleven, heb je dat er voor over? Dan is mijn antwoord NEE!
Ben al zo ver en we zijn beiden gestopt, ook met feestjes wat er nog aan gaat komen zullen wij niet roken. Zal niet makkelijk zijn, oa dat onze dochter gaat trouwen en dat is best spannend en geeft best wel wat stress.
Maar het is dan ook weer een uitdaging om het juist te weerstaan dd12

Dus, geen gezelligheidsroker worden, daarmee hou je jezelf voor de gek. Of helemaal stoppen of niet stoppen.
Kies je voor stoppen dan pas kan je ook echt zeggen "ik ben gestopt met roken!" :)

Succes in elk geval!! z145

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door Anoniem op 31/08/2011 - 12:43

Lid sinds 30 jan 2011

Ik ben blij dat er meer mensen zo over denken, maar het blijft altijd een eigen keuze.
Ik wens je veel wijsheid. c13

afbeelding van one2dave

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 20:09

Lid sinds 24 aug 2011

10 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik herken het wel.. het gezelligheidsroker willen zijn.. maar dat werkt niet. al vaak genoeg mee de boot in gegaan. In eerste instantie zou ik dan alleen roken op feestjes, daarna alleen maar iedere vrijdag in de kroeg, daarna mocht het hele weekend, daarna kocht ik zelf weer een pakje voor 's avonds en zo begon het weer van voor af aan. Al tig malen meegemaakt. Daarom weet ik: of definitief, of niet. als je niet stopt dan zul je altijd die donkere schaduw/negatieve gedachten met je meedragen. Stoppen met roken is voor mij de belangrijkste test uit mijn leven. Hier móet ik doorheen komen. en nu weet ik dat ik het kan. (ben ik wel 2 jaar in mezelf mee bezig geweest. een interne strijd. wat een klote verslaving is dit. dat merk je wel aan alle reactie hier op het forum. maar het sterkt me wel.

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 21:58

Lid sinds 01 sep 2011

13 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Ook ik ben de vorige stoppoging de fout in gegaan door alleen maar op vrijdagavonden en zaterdagavonden te roken. Maarja dan heb je op zondag nog een half pakje over en denk je: Als ik ze nu niet op rook dan blijven ze me aanstaren en ga ik ze later oproken. En dus je rook je die zondag je resterende sigaretten op. En voor je het weet koop je meteen een nieuwe zodra ze op zijn.
Ik ben nu 3,5 week gestopt en van plan om nooit meer een sigaret op te steken, toch maar goed dat we nu rookvrije horeca hebben ;)

afbeelding van hewi

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 22:11

Lid sinds 03 sep 2010

RuudV wrote:
Alleen op feestjes roken Nicole? Je neemt jezelf in de maling.

+1 nicole op speciale gelegenheden roken is voor bijna niemand weggelegd,ik heb dat
ook al eens geprobeerd om idd daarna van elke gelegenheid gebruik te maken om dat als
feestje te zien,echt ik gun het je van harte dat het je lukt maar ik zou het niet aanbevelen.

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 23:11

Lid sinds 24 aug 2009

Goed besluit Nicole om te stoppen! En hartstikke knap van jou dat je het roken kunt laten terwijl er nog een half pakje sigaretten in huis is.....
Zet em op!!

Gabi
PS: waarom zou je een gelegenheidsroker willen zijn?? Wat brengt het je?

Reactie toevoegen