Stoppen

Geplaatst door CarmenGuusje op 06/10/2017 - 12:46

Lid sinds 06 okt 2017

5 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

.

 

 

Geplaatst door musti op 06/10/2017 - 14:05

Lid sinds 04 aug 2017

6 maanden 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Carmen!

Wat goed van je dat je de stap hebt genomen om hier op dit forum je verhaal te doen, en wat super dat je nu voor jezelf gaat kiezen en gaat stoppen met roken!! NATUURLIJK ben jij het waard om te leven, en het liefst zo lang en gelukkig en gezond mogelijk!! Geloof me dit is echt het beste besluit dat je hebt kunnen nemen. Wat je verleden  ook is, hoeveel trauma's je ook met je meedraagt, je kiest nu voor jezelf en bewijst daarmee dat je van jezelf houdt. Dat is het allerbelangrijkste in dit leven (oke je hebt ook een vriend hihi daar hou je ongetwijfeld ook van wink maar liefde voor jezelf zou  toch altijd op nummer 1 moeten staan. Ooit zei iemand tegen mij, als je niet gelukkig bent met jezelf kun je ook nooit gelukkig zijn met anderen...)

Maar goed, even terug naar het niet meer roken want ik dwaal af. Stap 1 heb je gezet, nu ga je morgen wakker worden, kijk naar jezelf in de spiegel en zeg hardop...ik ben een niet-roker. Probeer om je daar blij bij te voelen en bevrijd, je bent niet langer een slaaf van de sigaret (van de monstertjes Nico en Tine zoals we hier op dit forum altijd zeggen). Bereid je wel voor op een paar lastige eerste dagen. Ik wil je niet bang maken maar ik was ook heel gemotiveerd, en toch komen er de eerste dagen gedachen in je hoofd die je willen laten twijfelen aan je besluit. Gewoon nee blijven zeggen daartegen, en genieten van de voordelen die al snel komen (meer lucht, alles ruikt lekkerder, je kleren stinken niet meer, en je voelt je zooo ongelofelijk trots op jezelf!)  Gelukkig is je vriend ook gestopt, dan kunnen jullie elkaar steunen en leuke dingen gaan doen als je even afleiding nodig hebt. Bereid je voor op extra geld dat je gaat besparen dus plan maar leuke uitjes en kadootjes voor jezelf haha.

Waarmee heb je jezelf ingelezen? Info op internet, of Stoppen met Roken Boeken? Ik ben een fan van boeken als die van Allen Carr, en 'Rookvrij'van Kristine Ivings. Als je die nog niet gelezen hebt, kun je dat ook later deze week nog doen, als je al gestopt bent bedoel ik. Het kan je helpen om te begrijpen wat de sigaret eigenlijk doet met ons, waarom we denken dat we niet zonder kunnen, en waarom we eigenlijk juist heel goed zonder kunnen.

Hier op dit forum vind je ook veel informatie, en ervaringen en tips van andere ex-rokers. Als je zin hebt kun je overal meeschrijven en reageren en vragen stellen, er zijn hier mensen die net gestopt zijn en ook die al jaren gestopt zijn, dus er is bijna altijd wel iemand die je kan antwoorden of gewoon even wat mentale steun bieden als je daar behoefte aan hebt. Voor mij is dit ook de eerste keer dat ik actief op een forum zit, en ik vind het heel fijn. Je voelt je begrepen, je kan schelden huilen schreeuwen als je zin hebt en iedereen begrijpt dat hier. En soms kun je gewoon wat kletsen voor de gezelligheid, het is niet alleen  maar kommer en kwel hoor cheeky Er zijn ook maandclubs waar mensen die in een bepaalde maand gestopt zijn samen schrijven, maar die grenzen zijn niet vast. Je kan gewoon meeschrijven waar je maar wilt, ik zit zelf in de augustusclub maar post ook regelmatig elders, het is maar net waar je zin in hebt en met welke mensen je een klik hebt.

Ik hoop dat je nu vol goede moed die laatste sigeretten nog gaat roken vandaag, en dan morgen begint aan je nieuwe (rook)vrije leven. Ik wens je heel veel succes, zet hem op want je KUNT het en JE BENT HET WAARD!yes

PS Heb je met je huisarts of psycholoog gepraat over dat je gaat stoppen? En gebruik je nu medicijnen voor je depressieve klachten?

Geplaatst door musti op 06/10/2017 - 14:14

Lid sinds 04 aug 2017

6 maanden 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

daar was ik nog even... de reden van mijn vragen in de PS hierboven is, dat Cold Turkey weliswaar volgens mij de allerbeste manier is om te stoppen met roken, maar dat je wel moet oppassen als je nu al soort van depressief bent of daar medicijnen voor slikt. Er kunnen namelijk depressieve gevoelens tijdelijk naar boven komen als je stopt met roken. Het zou misschien in dat geval wel goed zijn om iets te gebruiken om de afkickverschijnselen makkelijker de baas te kunnen bijven en niet in een ergere depressie terecht te komen. Ik kan je daar niet echt raad over geven natuuurlijk omdat ik te weinig van je weet maar het is wel iets waar je even goed over na  moet denken.

Geplaatst door CarmenGuusje op 15/01/2018 - 16:18

Lid sinds 06 okt 2017

5 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

.

Geplaatst door CarmenGuusje op 15/01/2018 - 16:19

Lid sinds 06 okt 2017

5 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

.

Geplaatst door musti op 07/10/2017 - 15:21

Lid sinds 04 aug 2017

6 maanden 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Carmen, wat fijn om te lezen dat je echt hebt doorgezet vanmorgen! Is altijd spannend, soms komen hier mensen die dan toch op t laatste moment niet durven te stoppen en waarbijde angst het wint van de wil om te stoppen. Gelukkig heb jij de sprong in het diepe wel gewaagd. Hoe ging het vandaag? Zo te horen zit je in de juiste mindset om er een succes van te maken, hou dat gevoel vast en je zult zien dat je die sigaret nergens voor nodig hebt! Lekker met de hond gewandeld? Het weer zit niet echt mee vandaag maar ach, dat herfstige heeft ook wel wat. Lekker je hoofd leeg laten waaien, en daarna weer lekker op de bank met een pot thee. Dat van dat stiekume roken herken ik heel erg haha. Ik leidde heel lamg n soort dubbelleven. Mijn eigen familie dacht dat ik al een jaar of 15 geleden was gestopt. Alleen had ikdat toen maar n halve dag volgehouden helaas, en toen stiekum doorgerookt,stiekum omdat ik niet wilde toegeven gefaald te hebben. Bij mijn vrienden,collega's en familie van mijn man rookte ik wel gewoon. Wat n gedoe zeg :-( En steeds als bijv. mn ouders plots op de stoep stonden voor een onverwacht kopje thee,snel omkleden en luchtjes spuiten en sigaretten uit heet zicht... pff geeft zoveel rust nu dat dat voorbij is!
Ik gebruik trouwens de app Quitnow en die van EasyQuit (die is vooral de eerste weken leuk omdat je daar goed ziet hoe snel je gezondheid verbetert)
Hou vol vandaag, positief blijven want als je dat weet vast te houden heb je deze wedstrijd al voor 90% gewonnen! Dan heb je alleen de lichamelijke ontwenningsverschijnselen om mee te dealen en die zijn met een opgewekte blije gemoedstoestand veel beter te doorstaan. En lijken dan ook veel minder te zijn en minder lang te duren. Fijne avond straks,tot later ik ben trots op je!

Geplaatst door musti op 07/10/2017 - 16:38

Lid sinds 04 aug 2017

6 maanden 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

ik herinnerde me nog een paar topics hier die je kunt lezen (voor het geval je ze zelf  nog niet gevonden had). Heb je een moeilijk moment? Lees er dan wat in, mij hielp dat wel in de eerste weken.

Ten eerste: https://ikstop.nl/poll-wat-jouw-meest-genante-rookervaring

 

Daar staan grappige, beschamende, herkenbare dingen in. Soms echt tragisch, soms ook gewoon waarom je vreselijk moet lachen.

En deze is ook nuttig, voor als je even twijfelt over waarom je nou ook alweer gestopt bent: https://ikstop.nl/waarom-was-ik-ook-alweer-gestopt-lijst

 

doeidoei!

Geplaatst door CarmenGuusje op 15/01/2018 - 16:19

Lid sinds 06 okt 2017

5 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

.

Geplaatst door StefanH op 12/10/2017 - 19:25

Lid sinds 05 okt 2017

6 maanden 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedenavond,

Ik vind het allereerst heel knap dat je je verhaal deelt met iedereen. Daarnaast knap dat je gestopt bent met roken!

Nachtmerries heb ik geen last van gehad. Ik heb nu juist dat ik veel vaster slaap dan normaal. Wees trots op jezelf dat je gestopt bent en zeg dit ook tegen jezelf!

Geplaatst door musti op 12/10/2017 - 21:06

Lid sinds 04 aug 2017

6 maanden 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Whaha jij bent ook van de lange verhalen zie ik, als ik ga schrijven worden mijn reacties ook altijd veel langer dan ikgepland had :-)
Nu even snel en kort want moet zo de deur uit. Maar wilde je toch ff n fijne avond wensen en zeggen dat ik supertrots ben op je. Als ik jouw verhaal lees heb ik t idee dat jij er heel sterk in staat en goed bezig bent. Wat je zegt over die emoties omarmen is zo waar, en helpt echt!
Moet nu gaan, morgenochtend reageer ik uitgebreider :-P
Fijne avond, hou vol en zet m op want je bent goed bezig en je kunt het.

Geplaatst door musti op 13/10/2017 - 10:19

Lid sinds 04 aug 2017

6 maanden 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Carmen,

Hoe gaat ie, heb je een beetje lekker geslapen vannacht? Alweer vrijdag vandaag, morgen zit je op een week hoe goed is dat!?smiley

even reactie op alles wat jij schreef:

# Slaapproblemen. Herken ik heel erg, daar worstel ik ook mee helaas. Nog steeds, na nu 1, 5 maand gestopt te zijn. Uren wakker liggen voordat je in slaap valt, tussendoor wakker worden. Mijn katten worden gek van me, die liggen altijd op me of tegen me aan en nu worden ze de hele nacht door gestoord doordat ik lig te woelen of weer uit bed ga midden in de nacht. Nachtzweten had ik ook last van, echt dat je lakens drijfnat waren 's ochtends crying. Maar dat stopte gelukkig bij mij weer na een week of 3 of 4. Nachtmerries heb ik niet gehad maar hoor ik wel vaak van stopppers. Ook dromen over sigaretten enzo, of dat ze dromen dat ze weer roken. Heel raar lijkt me maar daar heb ik dus geen ervaring mee.

Maar net als jij had ik ook al last van slaapproblemen voordat ik stopte, al is het wel erger geworden sindsdien. Ik probeer er maar het beste van te maken en het te accepteren, in de hoop dat het wel weer beter gaat worden ooit (voordat de wallen zo erg worden dat ze niet meer te camoufleren zijn wink). Is wel jammer in de eerste stopdagen, sommige mensen slapen die eerste week juist heel veel, dan gaat de tijd lekker snel en is alle nicotine uit je lichaam zonder dat je het doorhebt en voordat je het weet. Nouja je kan niet alles hebben. Wat bij mij wel helpt is in elk geval niets meer eten na 8 uuur 's avonds. En lekker kruidenthee drinken (kamille, lavendel, citroenmelisse, of een kant en klare slaaplekkermix of welterustenthee). Ook heb ik supplementen van A. Vogel (Avena Sativa Complex, en Dormisan ). Die vind ik fijn want ze zijn natuurlijk (ik ben niet zo van het medicijnen slikken als het niet hoeft. Ze maken je net een beetje rustiger en meer ontspannen.

#Stiekum roken...ja heerlijk dat we daarvan af zijn toch? Geeft zoveel rust. En hoe idioot waren we eigenlijk bezig nu je daarover nadenkt he haha? Blij dat we daar van af zijn!

#Geld besparen. Ja, zoals jij zegt, geld is niet de reden om te stoppen maar het is wel confronterend om te zien hoeveel we hebben verspild aan die sluipmoordenaar. Ik zit nu al op 383 euro sinds mijn stopdatum..jeetje wat kan ik daar veel leuks voor doen! Kun je nagaan wat we nog besparen in de komende rookvrije jaren die voor ons liggen. Heb jij iets leuks bedacht om te doen met wat je bespaart? Gister las ik hier ergens (weet even niet meer wie het schreef?) dat ze een sieraad had gekocht dat ze nu nog steeds droeg. Dat vind ik wel een mooie, iets dat je blijft herinneren aan je geweldige besluit om te stoppen. Ik denk dat dat mijn volgende spaardoel wordt.

#Emoties. Jij hebt het moeilijker dan gemiddeld denk ik, omdat je al een verleden hebt van depressies en PTTS. Maar zowiezo zorgt stoppen met roken voor een flinke verandering mentaal, bij iedereen. We hebben jarenlang in een soort sigarettenroes geleefd en alles onderdrukt. Nu laten we ineens onze eigen zelf naar boven komen en gaan we weer echt zijn wie we zijn en wat we voelen is ook wat we echt voelen. Soms is dat heftig en moeilijk, maar vaak verrast het je ook positief. We dealen nu zelf met wat we voelen, en het leuke is dat je erachter komt dat je dat gewoon kunt, dat je helemaal geen sigaretten nodig hebt daarbij. Moeilijke momentjes heb ik ook nog steeds, maar ze worden steeds minder. Ik blijf alert omdat je om je heen hoort dat na een maand of drie er weer een grotere kans op terugval is, en ook omdat het nou eenmaal een feit is dat veel mensen na gestopt te zijn toch uiteindelijk weer gaan roken. Maar roken wil ik absoluut niet meer, en ik hou vertrouwen in mezelf dat ik er voor altijd klaar mee ben. Op een gegeven moment ga je ineens rokende mensen heel gek vinden. Heb jij dat al gehad? Dat je mensen in de regen buiten ziet staan, met een sigaret in de mond, een beetje doelloos rook in en uitademen, en dat je dan denkt...jee wat staat dat stom eigenlijk, zo'n sigaret, waar zijn ze nou eigenlijk mee bezig?

Genoeg voor nu, tot later! Zet hem op wees trots en blij je gaat super!yes

Geplaatst door Ingrid van Bommel op 13/10/2017 - 12:57

Lid sinds 11 okt 2017

5 maanden 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Beste Carmen, ik heb jouw berichten hier met heel veel herkenning gelezen.

Het kleine meisje in mijzelf is ook zo gekwetst en mishandeld, en ik heb ook de diagnose van (complexe) PTSS, en depressie (dysthyme stoornis) daarnaast heb ik ook één psychose gehad (jaren geleden). Ik heb nooit stiekem gerookt, maar verder herken ik mezelf in jouw verhaal.

Ook bij mij was het dat ik niet meer wilde leven, waardoor ik veel  meer ben gaan roken.

Ik rookte op een gegeven moment wel een pakje shag op een dag, maar door astma moest ik echt minderen, dat werden er 20 tot 25 per dag. Op dit moment ben ik 4 dagen gestopt met roken, en ik voel me sterk.

Bij een vorige poging, werd ik heel depressief, waardoor mijn vriend mij vroeg alsjeblieft weer te gaan roken.

Maar ik wil deze keer beslist doorzetten, ook als mijn klachten er tijdelijk door zouden gaan verergeren.

Ik gebruik zelf wel nicotinepleisters, om de lichamelijke verschijnselen te beperken, ik vind het stoppen met de gewoonte al moeilijk genoeg...

Ook ik heb erg veel last gehad van nachtmerries, wel ongeveer vier erge nachtmerries per nacht, waardoor ik ook bang was om te gaan slapen... De psychiater heeft mij toen een medicijn aangeboden wat ook tegen epeleptie is, een zwaar medicijn in mijn ogen, met vele mogelijke bijwerkingen zoals psychose en depressie... Ik heb toen besloten om mezelf een soort therapie in slapen te geven.

Ik heb twee jaar in boeken gedoken, en op internet uitgevist hoe ik mezelf lucide kon laten dromen (bewust dat ik droom), wat mijn dromen betekenden voor mij, en hoe ik ze kon beïnvloeden.

Dat is mij gelukt, ik heb nu nog maar gemiddeld één nachtmerrie in één of twee weken, en die is dan al een stuk minder eng.

Maar om even terug te komen bij stoppen met roken, ook ik ken de angst voor een terugval, meer flash backs, meer last van depressie, meer nachtmerries...

Ik heb hierover ook met mijn vriend gesproken, want deze keer wil ik echt dat hij mij steunt om dit alles te doorstaan, mocht het gebeuren dat ik terug val.

En dat kan bij mij heftig zijn, ik heb niet voor niets in het verleden in begeleid wonen gezeten, en ook heb ik wel een paar keer korte opnames nodig gehad. Ik heb mijn hulpverlening achter mij staan, en ik durf de stap te wagen.

Toch ben ik hier op dit forum ook op zoek naar iemand die wat herkenning heeft bij mijn strijd om gezond te leven, ondanks de af en toe destructieve gedachten en gevoelens. Deze komen voort uit het verleden, zijn ingeprent als kind, door mensen die mij mishandelden. Ik ben nu volwassen, en kan mijn eigen keuzes maken. Ik kies ervoor om mezelf de moeite waard te vinden.

Ik wil niet enkel mijn drang om te roken overwinnen, ik wil kiezen om zo gelukkig mogelijk te leven.

Elke trek aan een sigaret, of shaggie betekent dat ik mezelf nog schade toebreng, en dat moet ik stoppen.

Misschien kunnen wij elkaar steunen hier op het forum. Zelf heb ik veel aan jouw verhaal op zich, want ik las dat jij jouw innerlijke meisje beloofd hebt om niet meer te roken. Dat vind ik heel mooi... Ik wil dat ook voor mijzelf gaan beloven aan mijn innerlijke kind.

Elders op dit forum heb ik ook gelezen dat je jezelf ook sterker en blij kunt voelen doordat je stopt met roken. Het maakt een gevoel van trots bij je los, en rust, omdat je niet meer hoeft te roken.

Naast de vervelende gedachtes die ik de hele dag heb zovan: Ik pak even een shaggie... ken ik toch ook die positieve gevoelens erbij. Maar ik ben nog in de eerste week, en moet afwachten hoe het voor mij zal zijn om vol te houden.

Het is misschien tijdelijk een moeizamere weg, maar van de andere kant gezien, op de lange termijn zal het juist een krachtige en positieve manier van leven zijn, het roken los te laten.

 

Sterkte, en groetjes, Ingrid

Geplaatst door musti op 14/10/2017 - 17:34

Lid sinds 04 aug 2017

6 maanden 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Oh wat goed, jullie hebben elkaar gevonden! Zo te lezen hebben jullie idd veel gemeen, fijn! Nouja fijn is misschien niet zo'n goede woordkeus want al die problemen zijn natuurlijk helemaal niet fijn, maar ik bedoel dan kunnen jullie elkaar waarschijnlijk goed tot steun zijn omdat jullie elkaars ervaringen herkennen.

Gaan jullie allebei goed vandaag? Zet hem op hoor, blijf geloven in jezelf, en ga ervoor!

PS dat van blij voelen klopt idd (volgens mij schreef ik dat gister ergens haha wink). Zeker iets om naar uit te kijken! Ik heb ook hier en daar gelezen dat depressies eerst wat erger kunnen worden na stoppen met roken maar ik geloof echt dat je daar weer uit komt. De beloning aan het eind van deze rit is zooooveel waard echt waar, en komt al snel in zicht, als je er maar in gelooft! Fijne zaterdag verder, (s)toppers!

Geplaatst door StefanH op 14/10/2017 - 19:39

Lid sinds 05 okt 2017

6 maanden 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb vandaag twee uur gefietst. Was heerlijk. Het heerlijke eraan, was dat ik merkte en er bewust van was dat ik meer energie heb. Morgen ga ik weer een stuk fietsen, want ik merk dat het mij ongelooflijk helpt.

Geplaatst door Ingrid van Bommel op 16/10/2017 - 15:29

Lid sinds 11 okt 2017

5 maanden 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Vandaag ben ik een week gestopt met roken, en vanmorgen voelde ik me best even trots, maar ik heb een behoorlijke dip, waarin ik erg negatief en destrucief denk, en flash backs heb. Ik geef er echter niet  aan toe, en houd vol, want de dip gaat echt wel weer over. Nu ik niet rook ben ik er gevoeliger voor. De energie verdwijnt dan, en dan kan ik best diep vallen. Het komt niet alleen door het stoppen met roken. Ik had dit weekend een familiefeestje, mijn tante werd 70 jaar. Mijn vriend en ik logeerden een nachtje bij mijn moeder, en we zijn uit eten geweest. Op dat moment was ik nog sterk en blij, maar zoals meestal na een feestje ben ik daarna gevoeliger voor een depressie. Ik hoop dat het snel weer over zal gaan. Inmiddels heb ik ervaring hoe ik mezelf op moet vangen. De drang om te roken is alleen op dit moment weer wat groter, op dit moment kan het mij niet schelen dat roken slecht voor me is, maar ik weet dat wanneer deze negativiteit naar de achtergrond verdwijnt, dat ik mijzelf dankbaar zal zijn dat ik heb volgehouden. Ik merk wel dat ik wat meer lucht krijg, ik heb astma, en steeds minder last van piepende adem.

Hoe gaat het met jullie?

 

Geplaatst door musti op 16/10/2017 - 17:10

Lid sinds 04 aug 2017

6 maanden 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

ja Ingrid 1 week alweer, zeker heb je reden om trots te zijn!!yes

En super dat je na dat feestje en dip na afloop niet bent gaan roken. Zeker niet opgeven nu, kijk naar wat je schrijft...je hebt al meer lucht, je adem piept minder..dat ga je echt niet weggooien hoor.  En bedenk goed dat als je weer gaat roken, je dan heel erg teleurgesteld in jezelf gaat zijn. Jij kan dit volbrengen, geloof in jezelf en doe je best om positieve gedachten naar boven te halen als  het even minder gaat. 

@Stefan, ja heerlijk he dat buiten zijn. Ik wissel fietsen af met lange afstand wandelen, maar allebei geven ze hetzelfde resultaat, lekker frisse lulcht inademen, genieten van de natuur en je hoofd lekker leeg laten waaien.

@Carmen, alles o.k. met jou nog? Het is een paar dagen stil aan jouw kant, in de eerste week ben ik dan altijd bang dat mensen het opgeven? Hoop dat je nog goed gaat en dat je gewoon druk bent met andere dingen.

Fijne avond jullie, en roken is smerig, verslavend en het doet absoluut niets positiefs voor een mens, dus dat doen we gewoon lekker NOOIT meer laugh

Reactie toevoegen