Stoppen & concentratie

Geplaatst door tim-p81 op 12/11/2013 - 11:27

Lid sinds 12 nov 2013

18 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Sinds de ochtend van 10 november 2013 ben ik gestopt. Door de simpele reden dat ik het beu was. 
Nu, deze datum viel wel in een weekend en vandaag was het verlof in België. 
De 2 dagen zonder sigaret bij mij bestonden uit: veel wandelen, veel boeken lezen en ontspannen, naar de cinema gaan. Deze avond tijdens het wandelen en bezoeken van de cinema had ik het enorm moeilijk. Zonder die sigaret blijkt mijn focus weg te gaan, en sta ik minder scherp dan anders. Na de cinema een grote wandeling gedaan, en in de nachtwinkel kruidenpastilles gaan halen, normaal ging ik daar steeds een pakje sigaretten halen.
Ik heb schrik voor de volgende dagen als ik mijn job beoefen dat ik als gek ga ijsberen omdat ik zonder sigaretten moet functioneren. Ik dacht de afgelopen dagen vrij werk te doen voor mezelf, maar daar is niet zoveel van gebeurd, omdat er geen sigaret was. Er zijn genoeg redenen om die sigaret zo te laten, denk maar aan die eerste sigaret s'morgens, daarbij voel ik me meteen al nadien schuldig bij omdat het zo degoutant en vies is. 
 

Weten jullie tips, advies, voor de concentratie bij te houden wanneer je stopt met roken? Zijn er eventuele vervangingsmiddelen?
 
Alvast bedankt,
Tim 

afbeelding van chanelly

Geplaatst door chanelly op 12/11/2013 - 15:45

Lid sinds 01 nov 2013

Hoi Tim welkom,

Ik zelf stop met hulp van champix.
Dit haalt de scherpe randjes eraf voor de rest komt het aan op wilskracht!

Heel veel succes!

Geplaatst door supernatural03 op 13/11/2013 - 15:00

Lid sinds 20 jan 2013

goede keus om te stoppen met die troep! ikzelf zou je niet aanraden om die zogenaamde "hulpmiddelen" te gebruiken. dat is puur afstel.

ik ben zelf cold turkey gestopt na 12 jaar gerookt te hebben.. na 3 dagen zijn de "echte" ontwenningsverschijnselen wel weg hoor. de rest zit tussen de oren.

tip: gewoon lekker doorwerken en ipv elk uur een sigaret roken, elk uur diep inademen en uitblazen of nog beter: even traplopen. dan word je eraan herinnerd wat voor rotconditie je hebt door die vieze sigaretten!

heel veel succes!

 

 

Geplaatst door tim-p81 op 14/11/2013 - 19:56

Lid sinds 12 nov 2013

18 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedank Supernatural03, het zit inderdaad tussen de oren. Ik voel me op moment veel frisser en heb meer energie op fysiek vlak, maar ik heb op momenten wel moeilijk als ik met iets bezig ben, zoals computerwerk, voor en na de stresserende telefoontjes ivm werk en familie. 

Ik zie nog steeds die sigaret als een beloning, voor mijn werk, en omdat ik op moment alleen woon, om de lege momenten door te brengen. Ik moet hiervoor op termijn een vervanging voor zien te vinden. Het gekke is wanneer ik op het einde van de dag een film kijk, of een boek lees, ik helemaal geen behoefte heb naar een sigaret.

Water drinken en diep inademen en uitademen werken wel.

Geplaatst door WillemJoop op 14/11/2013 - 20:11

Lid sinds 10 nov 2013

8 jaar 9 maanden geleden gestopt

Ja Tim, welkom

Heel herkenbaar , ik moet het voornamelijk van het water drinken hebben en het bezig blijven. En duidelijk maken aan je omgeving waar je mee bezig bent, zodat je begrip voor de onrust in je lijf opwekt. Die onrust is mijn grootste valkuil op dit moment dat waren de momenten dat ik normaal 1tje opstak uit verveling.

In ieder geval wijs besluit en succes

Geplaatst door supernatural03 op 14/11/2013 - 21:50

Lid sinds 20 jan 2013

Wat trouwens ook helpt is groene thee drinken of thee wat je minder lekker vindt zodra je zin krijgt in een sigaret.  Ikzelf heb tijdelijk de koffie helemaal geschrapt en ben overgegaan op groene thee (wat ik overigens niet lekker vindt) en dat hielp.

Verder is t gewoon volhouden.. De "zin" in de sigaret gaat wel weg maar het heeft tijd nodig. 

Je hebt geen sigaretten nodig! 

Geplaatst door supernatural03 op 14/11/2013 - 21:51

Lid sinds 20 jan 2013

smiley

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 15/11/2013 - 00:45

Lid sinds 05 aug 2013

8 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Dag Tim,

 

In theorie zakt niet je concentratiemaar zakt je nicotinelevel, de ontwenning ervaar jij als concentratieverlies. Maar ik ben pas 1 dag gestopt... wel met pleisters. Vorige keer cold turkey ik merkte toen zweverigheid en nu kan ik wel aktiviteiten blijven doen. Maar in een onderzoek USA kwam er idd uit S. Natural dat relatief veel mensen na de pleistermethode weer begonnen.

 

Succes!

Philippa

Reactie toevoegen