stoppen met roken

Geplaatst door Elyse op 25/02/2014 - 02:06

Lid sinds 25 feb 2014

Ik ben Jacqueline, ik rook sinds mijn 21e en de laatste jaren rook ik behoorlijk veel, zo'n 40 tot 50 sigaretten per dag. Da's veel hè? Maar ik ga stoppen in maart, dat hebben mijn vriend -ook verstokt roker- en ik besloten en daar leven we naar toe. Ik ben ooit eerder gestopt, maar toch weer begonnen helaas. Het meest bang ben ik voor de gewichtstoename, maar ik heb me ook voorgenomen om de wijn -die ik ook erg lekker vind- binnenkort af te zweren en meer te gaan wandelen.

Mijn belangrijkste doel is om de beehoefte aan nicotine kwijt te raken en vandaaruit zie ik wel weer verder :)

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 25/02/2014 - 07:37

Lid sinds 01 feb 2014

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Jaqueline,

Welkom bij alle stop kanjers! 

Zet het gewicht even aan de kant en houd je bezig met stoppen, heel belangrijk.

Een jaar of 7 geleden was ik ook gestopt voor 8 maanden, was van 60 naar 70 gegaan, ik wil je niet bang maken hoor, ik voelde me zo sterk en dacht hoe smaakte het ook al weer, ja dom, ben toen weer begonnen, dat werkt dus niet, 1 tje roken. De kilo's ben ik toe ook weer kwijtgeraakt , woog weer 60. Ik durfde niet meer te stoppen, want ik dacht straks komen er weer 10 bij, dus als ik er nou eerst 10 kwijtraak.

Ja dat is jammer genoeg ook gebeurt, die 10 kilo gingen zonder reden vanzelf , totdat ik 49 woog en ik me ongerust maakte, ben naar huisarts gegaan en 27 januari constateerde de huisarts copd, ben toen gelijk gestopt met roken, wat ik wil zeggen is denk niet aan je gewicht, maar hou je eerst bezig met je longen, want je heb ze zo hard nodig.

Jullie kunnen het, zet m op, hoe eerder hoe beter, succes!

 

afbeelding van Yvonne1963

Geplaatst door Yvonne1963 op 25/02/2014 - 07:57

Lid sinds 20 feb 2014

Hoi jacqueline

het is goed dat je stopt ik zelf ben ook pas 1 week geleden gestopt samen met mijn man ,ik heb ook veel overgewicht en ik was ook aan het lijnen toen we besloten te stoppen met roken  dus dat lijnen zet ik even aan de kant ,en dat pak ik later weer op,stop je zonder hulpmiddel  ik zou zeggen succes ga er voor

Geplaatst door Will (niet gecontroleerd) op 26/02/2014 - 10:58

Lid sinds

Heel verstandig dat je naar een stopdatum toe leeft.

Ik  heb het gedaan met Champix. 

De eerste week van de kuur mag je door blijven roken.

In de daaropvolgende week kies je een stopdatum.

Er is op dit forum veel te lezen over hulpmiddelen en ervaringen van de gebruikers.

Reactie toevoegen