Stoppen met roken!

afbeelding van butterflytammy

Geplaatst door butterflytammy op 27/03/2012 - 22:20

Lid sinds 27 mrt 2012

Hallo allemaal,

Ik ben Tamara,  en vandaag precies 5 weken gestopt :D

Ik heb ongeveer vanaf mijn 13e gerookt. Ik ben bijna 23 dus zo'n 10 jaar.

Vanaf m'n 13e tot 15e rookte ik natuurlijk niet zoveel, zo'n 5/6 jaar heb ik zeker 25 a 30 sigaretten per dag gerookt, ben namelijk al een keer eerder een halfjaar gestopt geweest toen ik 18 ongeveer was.
De rede dat ik nu weer wilde stoppen is omdat ik al 2 jaar lang iedere dag mezelf afvroeg waarom ik nog niet gestopt was, en de Wil om te stoppen werd steeds groter en overheersender dan de trek in een sigaret.

2jaar geleden is ook Lichte astma ontdekt, en als ik door zou roken zou dit wel veel erger worden, Nja dat werd het ook natuurlijk. Veel last en pijn met ademen vooral voordat ik ging slapen en als ik wakker werd had ik pijnlijke en rauwe longen, piep met ademen, elke dag de puf gebruiken dus.

Ook heb ik chronische migraine (waarbij ik nog wil laten onderzoeken of ik periodes van Clusterhoofdpijn heb) al sinds mijn 14e, wat de afgelopen jaren ongeveer 3 weken per maand er was.

Spanningshoofdpijn zit er sowieso bijna elke dag wel in, en soms komt er nog een migraine aanval bovenop, de ene keer dus 3 weken per maand de andere keer een week per maand ongeveer.

 
Nja dus ik lag op m'n bed 21 februari 2012, kon amper nog doorademen, had een erge migraine aanval, en ik dacht, morgen ga ik proberen helemaal niks te roken. én gelukkig dacht ik die zelfde ochtend dat ook nog( aangezien ik die gedachte wel vaker had hihi), ik gooide me 2 volle sigarettenpakjes in de kast zodat ik ze niet meer kon zien, heb een Mandala gemaakt met de Nadelen voor mij van het roken en De voordelen als ik gestopt zou zijn met roken, heb er de hele dag naar gekeken als ik behoefte had in een sigaret, heb nicotinepleisters gekocht, en ben nu vandaag precies 5 weken gestopt, en heb nog geen 1 x behoefte gehad om te roken, heb het ook helemaal niet moeilijk gehad, ik denk er inprincipe ook gewoon helemaal niet over na, het stoppen is een gewoonte aan het worden. Nu had ik van het weekend een verjaardag van een vriendin met zo ongeveer zeker 12 rokende mensen in de woonkamer, totaal geen behoefte gehad in een sigaret, maar wel erg last van de rook gehad, kreeg meteen een erge migraine aanval. Maar het voelde wel goed dat ik totaal geen drang had om te roken.
Helaas is mijn migraine en hoofdpijn nog niet minder, maar dit kwam natuurlijk niet alleen door het roken, dat rauwe pijnlijke gevoel in m'n longen is wel stukke minder, heb geen kriebelhoest meer wat ik wel iedere nacht had, geen piepende ademhaling, en voel me veel schoner en frisser!
Al met al, ik hoop dat het zo doorgaat!

 

Liefs Tamara

afbeelding van butterflytammy

Geplaatst door butterflytammy op 27/03/2012 - 22:39

Lid sinds 27 mrt 2012

Hoe krijg ik mijn ticker onderaan mijn berichten?

"ben dr al achter" :P

afbeelding van kabeltje

Geplaatst door kabeltje op 28/03/2012 - 08:24

Lid sinds 02 mrt 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

ha butterflytammy, welkom. Ook een mandalafan leuk. We zijn op de zelfde manier gestopt lees ik. Niks voorbereid of zo. Sluit je aan bij de maandclubs dan steun je elkaar.

afbeelding van BertXXL

Geplaatst door BertXXL op 28/03/2012 - 08:50

Lid sinds 01 feb 2012

Hoi Tamara

 

Welkom op het forum en gefeliciteerd met de wijze beslissing om te stoppen met roken.

Veel succes met het stoppen en onthou dat de weg van stoppen ook tegenslagen kent. Laat je daar niet door ontmoedigen, want roken biedt geen toegevoegde waarde aan het leven.

Je bent er al achter hoe je de ticker moet plaatsen, maar ik zie hem nog niet ;-)

afbeelding van RVisser

Geplaatst door RVisser op 28/03/2012 - 10:15

Lid sinds 16 jan 2012

12 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goed bezig Tamara!

afbeelding van butterflytammy

Geplaatst door butterflytammy op 28/03/2012 - 11:39

Lid sinds 27 mrt 2012

Dankjewel allemaal.

@kabeltje, haha ja ik ga mandala teken cursussen en workshops geven :-), is goed ik zal zo even kijken!

@bertXXL, oh wat vreemd, gister zag ik hem wel onder m'n berichten en nu niet meer..ik zal me erdoor niet laten ontmoedigen. :) dankjewel

@RVisser , ook bedankt ! :)

 

afbeelding van butterflytammy

Geplaatst door butterflytammy op 29/12/2012 - 00:07

Lid sinds 27 mrt 2012

Gaat nog steeds prima hoor !!! Nog geen 1 x gerookt of erge drang gehad, ook niet op moeilyke momenten! Groetjes

Reactie toevoegen