Stoppen met roken & concentratie

Geplaatst door tim-p81 op 12/11/2013 - 00:25

Lid sinds 12 nov 2013

18 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Sinds de ochtend van 10 november 2013 ben ik gestopt. Door de simpele reden dat ik het beu was. 

Nu, deze datum viel wel in een weekend en vandaag was het verlof in België. 

De 2 dagen zonder sigaret bij mij bestonden uit: veel wandelen, veel boeken lezen en ontspannen, naar de cinema gaan. Deze avond tijdens het wandelen en bezoeken van de cinema had ik het enorm moeilijk. Zonder die sigaret blijkt mijn focus weg te gaan, en sta ik minder scherp dan anders. Na de cinema een grote wandeling gedaan, en in de nachtwinkel kruidenpastilles gaan halen, normaal ging ik daar steeds een pakje sigaretten halen.

Ik heb schrik voor de volgende dagen als ik mijn job beoefen dat ik als gek ga ijsberen omdat ik zonder sigaretten moet functioneren. Ik dacht de afgelopen dagen vrij werk te doen voor mezelf, maar daar is niet zoveel van gebeurd, omdat er geen sigaret was. Er zijn genoeg redenen om die sigaret zo te laten, denk maar aan die eerste sigaret s'morgens, daarbij voel ik me meteen al nadien schuldig bij omdat het zo degoutant en vies is. 

Weten jullie tips, advies, voor de concentratie bij te houden wanneer je stopt met roken? Zijn er eventuele vervangingsmiddelen?

 

Alvast bedankt,

Tim 

Geplaatst door WillemJoop op 14/11/2013 - 20:35

Lid sinds 10 nov 2013

8 jaar 9 maanden geleden gestopt

Ikzelf ben nu 1 week gestopt maar ik heb 2,5 weken zyban gebruikt, champix  is ook mogelijk, ik zelf geloof niet in vervangers daar ik dan waarschijnlijk in de verleiding kom om er teveel van gaan gebruiken. Ik zelf heb tot op heden geen problemen met de concentratie gehad, alleen de onrust en het prikkelbare naar mijn omgeving.

Geplaatst door MisterX2 op 10/12/2013 - 09:00

Lid sinds 21 nov 2013

2 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hou vast aan je eigen sterkte. Jij wilt stoppen, dat concentratie verlies houd je een weekje, daarna word het steeds beter.

 

Reactie toevoegen