Stoppen met roken en blowen

Geplaatst door Blowroker op 27/04/2021 - 22:43

Lid sinds 27 apr 2021

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

 

Dag allemaal,

Ik ben 37 en ben na 20 jaar een pakje per dag en daarbij 15 jaar dagelijks flink geblowd te hebben ineens gestopt en ervaar daarbij nogal wat ontwenningsverschijnselen. Naast hevige woede-aanvallen slaap ik niet goed, wordt meerdere keren per nacht wakker en heb daarbij de meest vreselijke nachtmerries die je je maar voor kunt stellen. Ik doe dit zonder hulpmiddelen, probeer zoveel mogelijk afleiding te zoeken en als het echt niet meer gaat ga ik zo hard en lang mogelijk rennen of fietsen tot en ik echt niet meer kan, maar ik weet niet meer hoe lang ik nog zo eigenwijs kan blijven dat ik niet ga blowen of roken. Met de slechte intensieve nachten icm woede-aanvallen en volgende week weer moeten werken in een drukke baan zonder mogelijkheid me lichamelijk uit te putten door te sporten weet ik niet hoe het af zal lopen. Zijn er hier mensen die ook tegelijkertijd met beide gestopt zijn  en mij kunnen vertellen hoe lang deze ontwenningsverschijnselen aanhouden?

 

Bedankt 

 

 

 

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 01/05/2021 - 19:47

Lid sinds 09 jan 2015

1 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat ontzettend dapperom met deze verslavingen in 1x testoppen. Heb er geen ervaring mee dus kan je geen tips geven, wel heel veel succes. Misschien vrij nemen van werk zodat het ergste weg is zodra je  weer aan het werk gaat. Groetjes 

Geplaatst door Blowroke (niet gecontroleerd) op 04/05/2021 - 13:23

Lid sinds

Dank voor je steun! Met beide tegelijk stoppen is zwaar, maar zeker de moeite waard! De ontwenningsverschijnselen nemen nu echt af en ik voel me steeds beter. Voor iedereen die met blowen en roken tegelijk wil stoppen: Ja, het is zwaar, maar blijf eigenwijs en doe het niet, dan gaat het je lukken en ga je je echt beter voelen!

Geplaatst door Snitty (niet gecontroleerd) op 12/10/2021 - 15:00

Lid sinds

Ik ben nu bijna 4 weken gestopt met tabak (rook 20 jaar), wiet rook in nog door, s'avonds in kleine zuivere "stickies".

Volgens onderzoek is het veel lastiger te stoppen met tabac én wiet met een van de twee. Dit ervaar ik ook zo.
Vroeger nog eens een tijd gestopt met blowen en roken zonder hulpmiddelen, en dan moest ik ook gaan rennen net als jij beschrijft, ik heb het een jaar volgehouden.

Bij mij was de tabak mijn lichamelijke dooddoener, van zodra ik stopte met tabak te roken voelde ik me veel direct veel beter, en merk ik op dat mijn longen van de zuivere stickies nioet veel last hebben, en dat ik overdag veel helderder ben, minder moe, ik ga vroeger slapen en slapen gaat echt lekker. ik rook ook minder wiet dan vroeger, en met veel langere tussenpauzes, toen ik nog sigaretten rookte, rookte ik savonds om de 30min een kleine joint, en nu besef ik dat dat vooral was omdat ik naar de tabac hunkerde, terwijl ik dacht dat het de wiet was.

Als het me lukt om een hele tijd te stoppen met tabac, ga ik ook proberen te stoppen met blowen.
Ik wens je veel succes, na een tijd gaat alles beter, slapen eten opstaan, je zult zien, good days are coming.
 

gr Snitty

Reactie toevoegen