Stoppen met roken en uitgaan

Geplaatst door Fox91 op 10/08/2011 - 15:10

Lid sinds 01 nov 2010

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Beste allen,

Zoals iedere roker weet, wordt het roken van een sigaret vaak 'noodzakelijker' (ik kan het echt geen genieten noemen) wanneer het geassocieerd word met een andere behoefte/gebruik. Denk bijvoorbeeld aan het drinken van een kop koffie of het roken van een sigaret na het eten.

Zelf ben ik student en ik ben het roken spuugzat. Mijn probleem is echter: wanneer ik een paar biertjes drink, mijn drang naar een sigaret erg groot wordt en met weerstand tot vermijden kleiner. Natuurlijk zal de eerste reactie zijn: 'drink de eerste weken gewoon niet, of vermijd het'. Mijn vraag is: Hoe gingen jullie om met het drinken van alcohol en het stoppen met roken? Uitgaan met mijn vrienden is namelijk een goede uitlaatklep waar ik van kan genieten.

Alvast bedankt!

Geplaatst door Anoniem op 10/08/2011 - 16:56

Lid sinds 23 jun 2011

Inderdaad niet drinken en wel veel water drinken. Als je alcohol drinkt is de behoefte van nicotine groter .
Probeer met het stappen drastisch te minderen tip drink een combi van water en een biertje.
dd3

Geplaatst door Anoniem op 11/08/2011 - 11:34

Lid sinds 27 jul 2010

Ik ging juist meer en sneller bier drinken. Dat om het niet-roken te compenseren. Normaal had ik dan een sigaret in de hand en dronk dan minder (snel), maar sinds ik gestopt ben neem ik zo ongeveer voor elk trekje dat ik genomen zou hebben een slok bier. Tja, dat neem ik dan maar op de koop toe. Verder kan ik gelukkig ook als ik veel gedronken heb vrij gemakkelijk NEE zeggen tegen de peuk. Je moet er gewoon even aan wennen, aan koffie en bier zonder sigaret, maar ook dat wordt best weer snel een vaste gewoonte. Gewoon NIET toegeven aan de smeekbedes van Nico en Tine. Succes!

afbeelding van Miss Cutie

Geplaatst door Anoniem op 12/08/2011 - 08:48

Lid sinds 01 jan 2011

Ik ben gewoon alles blijven doen... en gaat goed
ja idd mss een drankje meer :bang

Geplaatst door Anoniem op 14/08/2011 - 13:36

Lid sinds 28 jan 2010

Ben ook gewoon alles blijven doen! maar als je met vrienden in de kroeg staat en ze lopen "even naar buiten", NIET meelopen. Lekker binnen nog een extra biertje nemen en genieten van de nietrokers binnen :P :bang

Moet je ff ruiken als ze terug zijn, echt te smerig voor woorden..

verleiding is in de kroeg veel groter, dat is waar, maar ik dacht altijd, NU moet ik volhouden JUIST tijdens het uitgaan, als me dat namelijk lukt, dan lukt het me om voorgoed te stoppen... (hou in gedachten hoe ziek je van roken kan worden als je in de verleiding komt!)

Succes!

Reactie toevoegen