Tabex: diversen, voor mij nieuw..

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 22/05/2015 - 00:36

Lid sinds 02 mei 2015

Ha allemaal,

Voor het eerst gebruik ik Tabex met een Nederlandse bijsluiter, en daarin las ik diverse dingen die voor mij nieuw waren.

Belangrijk lijkt me bv. dat je in de eerste periodes de intervallen in UREN moet aanhouden. Dus als je dag langer duurt, moet je meer tabletten slikken. En bij mij duren de dagen langer dan 12 uur, soms ook langer dan 15 uur (periode dag 17-21) - en ik denk dat dat voor de meeste mensen ook geldt.....

Verder was nieuw voor me dat je vanaf dag 21 een onderhoudsdosis van 2 a 3 pillen per dag zou kunnen nemen, en dat maximaal een jaar lang. In vorige bijsluiters las ik 1 a 2 per dag. En ik vind het wel fijn dat alle mogelijke bijwerkingen ook in het Nederlands beschreven staan. Daarvan lijk ik er nu nog geen enkele te hebben trouwens, of het moet soms een wat droge mond en een iets andere smaakbeleving zijn.. Maar goed, dat kan natuurlijk nog komen.

Ik heb t gekocht bij heelhollandstopt.nl (ook op Facebook) Het is niet de goedkoopste, maar behalve de Nederlandse bijsluiter is het ook fijn dat de verzending snel en betrouwbaar verloopt, en goed te volgen is.

De verkoper van deze webshop zegt trouwens over de (meestal goedkopere) Tabex in de GROENE verpakking dat die niet (altijd) betrouwbaar is. Inmiddels denk ik dat hij misschien gelijk heeft? Bij de vorige keer (keren?) dat ik stopte, had ik groene Tabex, en toen had ik veel meer bijwerkingen: heftige dromen, hartkloppingen, veel onrust. Zou kunnen dus, dat die Tabex eigenlijk niet veel deed, en ik toen 'gewoon' afkickverschijnselen van de nicotine had?? Maar ja, er is uiteraard ook nog zoiets als een placebo-effect..

Met andere (groene) Tabex-leveranciers heb ik trouwens meegemaakt dat de zending wekenlang onderweg bleef, of platgedrukt in een gewone enveloppe aankwam, of dat een deel van de doordrukstrips wat beschadigd was..

Nou, ik wil geen verkooppraatje houden voor 'Heel Holland Stopt', want ik krijg helaas geen provisie, maar wilde het toch maar even doorgeven, voor degenen die het ook met Tabex willen proberen.

Tot slot: de Gouden Regen, de plant waar Tabex van wordt gemaakt, staat hier momenteel (mei) in bloei, hopelijk inspireert ons dat om vol te houden...!

PS: Beetje vreemd dat hij in ons buurtpark staat trouwens, want dat wordt afgeraden, omdat hij giftige zaden heeft. Hoop dat 'ie niet wordt omgezaagd, want het is een prachtig gezicht..! En snoepende honden en kleine kinderen moet je nu eenmaal in de gaten houden.

Hoe dan ook, iedereen veel succes !!!

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 28/05/2015 - 16:45

Lid sinds 02 mei 2015

PS: wil inmiddels wel nog toevoegen, na ruim 2 weken slikken: sinds enkele dagen heb ik toch vrij enge dromen gekregen (net als met de groene Tabex), maar misschien komt dat gewoon door afkicken van het roken? Zal het eens vragen onder 'ontwenningsverschijnselen"..

afbeelding van JosGestopt

Geplaatst door JosGestopt op 28/05/2015 - 17:23

Lid sinds 08 mei 2015

5 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hoi, ben nu 4 weken gestopt mbv Tabex, ook ik heb veel meer dromen. Niet eng maar wel hele vreemde dromen.

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 28/05/2015 - 22:50

Lid sinds 02 mei 2015

Kun je ons vertellen HOE vreemd, ik wil het weten..(-: ?!!

Misschien kunnen we samen een verhalenboekje gaan maken ? smiley Bij mij waren het soms de meest fantastische verhalen, vooral 'visueel' ook prachtig: jammer dat ik geen tekenaar of schilder ben.

Ik heb ook vreemde, mooie en niet-enge dromen gehad dus... Laat daarom niemand zich weerhouden om Tabex te proberen: het lijkt mij te helpen, ondanks die dromen. En ik heb afgelopen jaren nu eenmaal erg veel meegemaakt, dus logisch dat dat tevoorschijn komt tijdens dromen.

 

afbeelding van Jan2014

Geplaatst door Jan2014 op 07/06/2015 - 23:47

Lid sinds 12 mei 2015

6 jaar 3 maanden geleden gestopt

Eigenlijk een leuk grappig idee: •Het Grote Tabex Dromenboek•  

Dromen mag je naar mij sturen; ik ga er een bundel van maken en iedere droom deelt mee in de opbrengst haha   Na anderhalf jaar heb ik ook (nog steeds) meer & rare dromen. Als ik ze nog kan herinneren en omschrijven dan vertel ik ze m'n vriend; bijna altijd is het lachen hoe absurd een droom is en zeker als je die in woorden samenvat :)

Maar misschien interessanter: ligt dat dromen nu aan Tabex of onderdrukt nicotine* de emoties van een roker en zo ook de dromen? een soort van bevrijdingsfestival aan dromen?

* of 1 vd vele andere toegevoegde stoffen in een sigaret

Reactie toevoegen