Ter aanmoediging!

Geplaatst door 12345 op 21/03/2015 - 13:50

Lid sinds 21 Mar 2015

Hallo allemaal!

Ten eerste: wat zijn jullie allemaal goed bezig door te stoppen.
Ik vind het echt heel knap. Stoppen begint met een eerste stap en die vinden jullie in ieder geval op dit forum. Zelf ben ik geen roker (geweest).
Maar wat doe ik hier dan? Ik maak mij zorgen over de gevolgen van roken. Mede door twee longartsen, Pauline Dekker en Wanda de Kanter, heb ik het gevoel gekregen iets te moeten doen om vooral de jeugd te beschermen tegen tabak. Het aantal rokers blijft namelijk de laatste jaren steeds hetzelfde, terwijl de gevaren zeker bekend zijn. Waarom doet de overheid niets om de jeugd te beschermen?
Om die reden heb ik een column geschreven: "KIJK EENS NAAR DE BELANGEN, VOORDAT U OORDEELT" (http://lezerscolumns.metronieuws.nl/view/dacp).
Als deze column uitgekozen wordt (zoveel mogelijk stemmen, reacties etc), kan deze in de metro geplaatst worden en veel mensen bereiken. Mijn doel is echt mensen bereiken, dat ze niet alleen staan, dat de arts (in spe) in jullie belang handelt.
Graag zie ik jullie reacties verschijnen onder de column als reactie. Wat zouden jullie willen tegen de hele wereld willen zeggen? Ik ben zelf niet-roker, dat heeft natuurlijk minder overtuigingskracht dan iemand met ervaring. Hoe moeilijk is het om te stoppen? Wil je dat je kinderen aandoen? Als je als kind had geweten dat roken zo slecht is, zou je dan ook zijn begonnen? Ook als je het niet met mij eens bent, zie ik het graag. Ik wil gewoon wat discussie oproepen, zodat mensen (of hopelijk de politiek) zich hier meer mee bezig gaat houden.

Geplaatst door Yvondv op 21/03/2015 - 14:29

Lid sinds 01 feb 2014

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb mijn stem uitgebracht, maar denk niet dat dit allemaal gaat werken!

Tuurlijk wil je als ouder graag dat jou kind nooit gaat roken, maar je kan het niet tegen houden, niet met onaantrekkelijke pakjes of het te verstoppen! Dit heeft mij ook nooit tegen gehouden om te stoppen, de afschuwelijke teksten op het pakje daar kijk je niet eens meer naar. Wanneer je eenmaal een roker ben, dan ben je blind en doof voor alle informatie over hoe slecht het wel niet is. 

Misschien is goede voorlichting wel een goed plan om jongeren niet te laten beginnen, misschien als ik toen ik begon met roken, met iemand had gesproken of gezien met copd of andere enge ziektes, dat ik nooit eraan was begonnen! Ik ben van mening dat zoiets doeltreffender is, als rookwaar verstoppen en er onaantrekkelijk uit laten zien.

Jammergenoeg rook mijn zoon ook! Ik weet dat ik daar niets aan kan veranderen, want ook ik was een roker!

Geplaatst door Jeltje_C op 23/03/2015 - 14:04

Lid sinds 10 Mar 2015

4 jaar 2 maanden geleden gestopt

Ik heb meer steun van mensen die ook gerookt hebben, dan van mensen die nooit gerookt hebben. De laatsten kunnen zich heel moeilijk voorstellen hoe de verslaving je in zijn greep heeft en moeilijk wil loslaten.
Allen Carr vraagt : "Herinner je je hoe het eerste sigaretje smaakte? Was dat nou lekker?"
Het antwoord is "Nee".
Misschien is dat het moment dat ouders en opvoeders iets kunnen doen. Het tweede sigaretje ontmoedigen, zodat de valkuil van verslaafd raken niet gehaald wordt.

Reactie toevoegen