Toxic dat is het!

Geplaatst door razor151987 op 26/08/2011 - 00:30

Lid sinds 17 aug 2010

Potverdikkie! Eerst maar eens een her-introductie.

Een aantal jaartjes geleden ging ik voor het eerst op vakantie met mijn vriendin en mijn ouders naar Frankrijk. Een heerlijke vakantie waarbij ik tegelijk wilde stoppen doormiddel van Zyban met stoppen. Dit lukte zeer goed, daardoor vind ik Zyban een erg goed middel. De eerste week ging met wat moeite. Ik was veel laat wakker en ging dan maar puzzelen om de tijd te verdrijven. Dit hielp me goed en zo kwam ook de dag aan dat we weer naar Nederland gingen. Daar zaten mijn "vrienden" al op mij te wachten en belde me gelijk op of ik even gezellig langs kwam. En of ik ook eventjes eten en drinken wilde meenemen.

Zo goedaards dat ik ben heb ik 2 flessen fanta en een kratje bier gehaald voor deze mensen en natuurlijk een aantal goeie pizza's en wat baby voeding. De vrouw des huize was namelijk net bevallen van een kleine en had geen "geld" in huis. Eenmaal aangekomen werd ik meteen geconfronteerd met een verschikkelijke ijzerachtige lucht die daar in het huis rond hing. Aangezien ik aardig wat vrienden had die aan de cocaine hebben gezeten merkte ik op dat ze dus "coke" hadden gebruikt. Geen geld voor eten en drinken hé. Maar goed. Ik zet het eten en drinken neer en word meteen overvallen met de "heerlijke" zware van nelle geur die rond hangt. Hmmmm zal ik... Nee dacht men gedachten.

Na een serie te hebben gekeken was de man des huize zo dronken dat hij me telkens het pakje van nelle onder mijn neus duwde. Draai der een dan... Gezellig man! Dus ik met mijn domme kop een zware van nelle gedraaid en natuurlijk ook gelijk opgestoken. Smerig dat het toen was...!!!

[b]Goed en wel het moraal van het bovenste verhaal is natuurlijk dat je alles het beste in de eerste periode van het stoppen met roken beter niet in huizen kan gaan zitten waar volop gerookt word. [/b]

Nu zijn we meer dan 5 jaar verder! Waarom ben je dan nog steeds aan het roken?

Ik had al een account op dit forum en alles liep naar behoren in Frankrijk. Eenmaal thuis aangekomen en weer in aanraking met de sigaretten ben ik meteen weer begonnen met roken. Inmiddels heb ik deze personen al uit mijn leven geplaatst omdat ze hun kind niet konden opvoeden en no ta bene binnen een straal van 3 meter binnen hun kindje cocaine, heroine en andere schadelijke stoffen tot zich namen. Ik was woedend, en ik was ziedend. En waarom? Omdat ik dacht dat deze stoffen ervoor zorgde dat hun kind een achterstand kreeg. Later besefte ik dat dit ook door het roken komt. En daardoor is de keuze voor mij nu wel gemaakt.

Wanneer stop jij nu zelf met roken dan?

Ik ga niet meer vertellen dat ik stop met roken. Niet omdat ik het niet ga doen, maar omdat telkens wanneer ik vertel dat ik stop met roken, simpelweg het mislukt. Ik stel daarmee mijn famillie, vrienden en andere om me heen teleur. Wel ga ik vertellen dat dit zeer spoedig is. Ik heb zelf 10 jaar lang wiet gerookt en daar ben ik nu, met weinig moeite vanaf gekomen sinds 12 augustus.
Ik wil simpelweg niet meer blowen en heb hiervoor een aantal handige hulpmiddelen voor gevonden zoals het boek van allen car en vooral het boek van Yoram Steijn; Stoppen met blowen, waarin hij uitlegt waar de valkuilen zitten en wat je kan doen om de eerste periode door te komen.

Eentje leef ik nu al niet na en dat is het robotten. Dit betekent dat ik mezelf als een robot zou moeten gedragen de eerste 8 weken. Dit kan ik simpelweg niet omdat ik ADHD heb en hierdoor dus alleen maar kan denken.

Maar goed om bij het verhaal te blijven:


Vernietig dan al je sigaretten!

Dit is de bedoeling voor vanavond. Ik lig nu op bed met de laptop, en heb zelf tot voor kort nooit op bed of in bed gerookt. Sinds een aantal weken doe ik dit ook en dit is voor mij een doorslaande reden om er nu echt een eind aan te breien. Ik heb inmiddels mijn moeder geinformeerd dat ik graag een afspraak wil bij de huisarts aanstaande maandag, om met hem over dit besluit te praten. Ik heb er nu al geen zin meer in en elke keer dat ik een shaggy opsteek denk ik al bij mezelf, en merk ik aanmezelf dat ik het helemaal niet prettig vind.
Ik wil gewoon niet meer. Ik was vandaag in het openluchtmuseum in arnhem en merkte met de bergen en trappen dat ik gewoon geen enkele fut heb. Benauwdheid, pijn in mijn rug. Alles speelde mee dat mijn dag niet leuk was. Dit wil ik niet meer.

Ben je bejaard ofzo dat je het zo benauwd hebt? Het lijkt wel of je al meer als 40 jaar rookt.

Het grappige is, ik ben pas 24 jaar, net geworden en rook pas continu sinds mijn 15e. Dus nog niet eens 10 jaar. Alleen, ik ben in de laatste jaren een volledige en oncontroleerbare kettingroker geworden. Dit is gekomen door de dingen die ik heb meegemaakt zoals het moeten wegdragen van vriend aan moord en oom aan zelfmoord. Ook zijn er meerdere dingen gebeurt waardoor ik meer ben gaan roken die ik hier liever niet uiteen zet.


Zo dat is mijn verhaal die ik hier nu graag even kwijt wilde. Graag hoor ik van andere stoppers waarom CT (Cold Turkey) zo'n goede manier is om te stoppen. Ik wil het graag CT doen omdat ik graag wil dat mijn streef kracht ook omhoog gaat. Dus, graag lees ik iedereen zijn tips en ervaringen met het stoppen met roken in het algemeen. Dit mag met of zonder hulpmiddelen zijn maar vermeld dit er wel even bij. Zodoende kan ik mezelf een kracht geven en zo Maandag bij de huisarts een duidelijke uitleg geven.

Geplaatst door Anoniem op 26/08/2011 - 02:05

Lid sinds 28 jan 2010

Beste Razor!

Ten eerste wil ik je graag feliciteren omdat je het besluit hebt genomen! :duim

Dat is de belangrijkste stap en die is genomen! Je vraagt naar onze ervaringen en mening over CT. Ik ben daar een groot voorstander van, vooral omdat je meteen aan het afkicken ben van nicotine, en dat is de stof die je verslaafd houd..
Ook zul je om voorgoed te stoppen sterk genoeg moeten zijn om de verleiding te weerstaan en dat leer je nu meteen..

Je bent pas 24 jaar (ikzelf ook pas 26) en nu al zo verslaafd, kan je nagaan wat een rotzooi het is.. ik besef nu pas echt hoe erg mensen verslaafd kunnen zijn..

Mijn beste tip voor de korte termijn is heel goed lezen wat de gevolgen van roken zijn en die in je hoofd planten.. maar zelfs als je ze weet dan komt er toch nog de verleiding.. zeker in de komende dagen.. dd5 WEERSTA DIE VERLEIDING!
Als je dat doet en veel over roken blijft lezen hier op het forum, dan kom je de eerste dagen door en wordt het steeds makkelijker..

en echt hoor, ik heb net een heerlijk etentje gehad met vrienden en wijn en bier en gezelligheid en ik voelde me zo prettig zonder sigaret! en dat terwijl we in de tuin zaten!
Dus ook de gezelligheid die je aan roken koppelt(heb ik ook heeeel sterk gehad) kan je weer terugvinden als nietroker..

Ik wens je heel veel sterkte, ik herken me in je verhaal, ook al heb ik niet zulke heftige dingen meegemaakt, maar herken bijvoorbeeld dat mensen om je heen niet in je poging geloven... het maakt namelijk niet uit hoe vaak je het probeerd, als je er maar mee stopt! en dat ga jij nu doen! :bang

Veel succes, en laat van je horen hier!

Groetjes, w.

Geplaatst door Anoniem op 26/08/2011 - 03:49

Lid sinds 20 jul 2011

Hoi Razor,

Goed dat je bent gestopt en buiten dat je nog rookt hebt je wel je leven al een andere wending gegeven, klasse dd3
Tja dan nu nog het roken laten, maar als ik lees wat je allemaal hebt meegemaakt moet dit je zeker ook gaan lukken!!
Ik heb na 40 jaar stevig roken de knoop doorgehakt en hoewel het niet altijd makkelijk is bevalt het met prima.
Zyban moest mij gaan helpen, maar ik werd zo naar van die pillen dat ik CT ben verder gegaan.
Ook heb ik zo ongeveer alle afkickverschijnselen gehad, draaierig wezen, slecht slapen, paniekerig en ech moe zijn. Wat hielp mij.... nou toen ik echt draaierig was heb ik 2 dagen een paar nicotine-mintjes genomen en verder bij ieder IK-WIL-ROKEN-MOMENT naam ik een stukkie zoethout of en lolly en nu ben ik ruim 5 weken verder dd12
De momenten dat ik ECHT wil roken zijn al bijna niet meer aanwezig, het enige waar ik last van heb is de gewoonte om te roken als het ff niet lekker loopt.
Maaaaaaaaaaar daar helpt lolly en zoethout prima voor.

Zet um op!!!!!!

groetjes Ankie

afbeelding van roos

Geplaatst door Anoniem op 26/08/2011 - 06:56

Lid sinds 30 okt 2010

Goedemorgen Razor.
Allereerst mijn complimenten dat je nu al besluit om te stoppen.
Wou dat ik jaren geleden zo slim was geweest !
Om de verslaving goed te begrijpen en te tackelen staat er in Tips en Ervaringen het verhaal "Why Quit.com."
Dit verteld over het nicotine monster wat we moeten verslaan.
Zal de link even voor je plaatsen.Mij heeft het erg goed geholpen.
http://www.ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=10084

Zelf heb ik ruim 30 jaar gerookt en ben gestopt met pleisters.

Groetjes :R

Geplaatst door Anoniem op 26/08/2011 - 09:53

Lid sinds 26 jul 2011

Ha Razor,

Als roker wil je niet meer roken, maar stop je d'r mee, dan wil je het weer. Wat een ellende. hè!

Ik stop CT omdat ik vind dat ik het moet kunnen op deze manier. Het moeilijkste is toch om ook na 2 of 3 (of 5 of 9) maanden niet meer te roken. En je kan moeilijk de rest van je leven medicijnen gebruiken of nicotinepleisters plakken. Wel heb ik jaren geleden ooit eens Allen Carr gelezen. Dit forum helpt me nog het meest!

Nog even een valkuil: Ik ben jaren geleden eens een paar weken of maanden van het roken afgeweest. Dat was in een tijd dat ik ook regelmatig blowde. Daar was ik toen dus ook mee gestopt. Toen er op een gegeven moment een blow voorbij kwam, kon ik de verleiding van de wiet niet weerstaan, maar even later zat ik dus ook weer pure tabak te roken.

Succes d'r mee!

Jelle

Geplaatst door Anoniem op 26/08/2011 - 14:23

Lid sinds 17 aug 2010

Dank jullie wel allemaal voor de lieve woorden en handige tips die er in de reacties staan. Ik ben inmiddels alweer sinds dat ik wakker ben een NIET ROKER c12 .
En ik moet zeggen momenteel heb ik nergens last van. Ben niet geïrriteerder of boos. Wel ben ik een stuk moeier dan normaal. Maar goed dat kan ook komen omdat ik pas om 5!! uur sliep. Ik wilde zeker weten dat ik geen shag meer in huis had dus heb om 5 uur mijn laatste shag en peuken in een doos gedondert en helemaal nat gemaakt! Het zal ze leren gehehe....

Ik voel me toppie:D Ik ben een NIET-ROKER c13 c12 :duim :bang dd5

Geplaatst door Anoniem op 26/08/2011 - 16:26

Lid sinds 26 jul 2011

Natte shag droogt weer op.... :roll:

afbeelding van wemy

Geplaatst door Anoniem op 27/08/2011 - 00:29

Lid sinds 15 mei 2009

Hoi Razor,

Ik ben niet iemand die hele epistels schrijft over Stoppen met roken. Je bent er duidelijk heel bewust mee bezig,
dat is een goed begin! Ik geloof dat kniesoor het al schreef, hulpmiddelen daar moet je ook t.z.t. mee stoppen.
Mocht het nu beter gaan als je tijdelijk een hulpmiddel gebruikt, dan zou ik daar persoonlijk niet zo'n halszaak van maken. Met jou streefkracht zit het wel goed z145 En als het CT goed gaat dan is dat mooi.

Mij helpt het om het 'in mijn hoofd' op te delen in, voor mij, meer overzichtelijke periodes. Als ik het nu moeilijk heb denk ik zoiets als 'nou, die 4 maanden maak ik eerst vol'. Bij de beginnende Stoppers lees ik ook regelmatig 'vandaag rook ik niet'. Een soort trucje om het beter te kunnen overzien. Ik kan/mag/wil nooit meer roken kan het erg onoverzichtelijk maken. Oh, ik las dat je wat meer vermoeid was. Je lichaam kan wel wat hulp gebruiken bij 'de grote schoonmaak'. Drink veel water, dat helpt.

Veel succes de komende tijd!

Reactie toevoegen