Vanaf het begin

Geplaatst door Celestevh op 03/02/2016 - 16:07

Lid sinds 03 feb 2016

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Nou.. omdat ik het (nu al) heerlijk vind om van me af te schrijven over wat ik allemaal NIET leuk vind aan het stoppen, begin ik hier gelijk maar met een dagboekje haha.

Sinds gisteravond (2 februari) ongeveer 22.00 uur, ben ik gestopt met roken. Nounou.. wat lang, not. Of ik kan spreken over ' ik ben gestopt'  weet ik natuurlijk nog helemaal niet, maar hoe overtuigender ik tegen mezelf ben, hoe eerder ik er ook in ga geloven. Denk ik.. 
Mijn doel is/was om te stoppen met roken met zo nodig een hulpmiddel, namelijk mijn e-sigaret welke is overegehouden aan een eerdere stoppoging en eventueel nicotinekauwgom. Nu heb ik vandaag al een paar keer (tot nu toe 3..) mijn e-sigaret erbij gepakt en daar voel ik me toch gewoon een soort van schuldig over! Ik weet het, de meningen over e-sigaretten zijn ontzettend verdeeld en ik zal hier ook vast reacties krijgen dat het super schadelijk is puntje puntje puntje, maar tot op heden zijn er geen concrete onderzoeken welke uitwijzen dat het ook daadwerkelijk heel slecht voor je is. Het betreft het verdampen van een vloeistof, waar geen verbranding bij plaats vindt, wat dus zou betekenen dat de liquid niet heet genoeg kan worden om daadwerkelijk schadelijke stoffen vrij te geven. 
Oke, dat gezegd hebbende, ik voel me dus schuldig. Ik weet dat het vele malen minder slecht is dan wat ik tot en met gisteravond deed.. maar ik voel me zwak en noem maar op. Ik gebruik de e-sigaret niet als vervanging, laat dat even duidelijk zijn. Ik heb gemerkt dat ik sinds vanochtend heel onrustig ben. Misschien is dit mentaal, maar ik ga met mijn benen trillen, heb continu de drang iets te doen etc. Hier probeer ik doorheen te komen door even de was te gaan doen of een glas water te drinken.. maar ik heb nu dus 3 momenten gehad dat ik ECHT te onrustig werd.. de e-sigaret heeft mij nu een aantal keer geholpen weer rustig te worden.
Misschien is het een idee om gewoon de e-sigaret te omarmen, proberen mijn schuldgevoelens opzij te zetten en er af en toe aan toe te geven. Ik heb, van te voren, al liquid zonder nicotine in huis gehaald. Dus ik kan het nicotinegehalte langzaam afbouwen waarna ik de gewoonte kan afbouwen. Nogmaals, ik ben niet van plan het als volledige vervanging te gaan gebruiken. Ik ben sterk genoeg om me af en toe gewoon echt even kut te voelen en gezien dag 1 niet geheel vlekkeloos verloopt, zullen de rest van de dagen dat ook niet doen. Nu is het wel, vandaag was ik vrij dus dan heb je ook niet veel om handen. Morgen weer lekker aan de slag, dan focus je je ook al heel ergens anders op. 

Ohja, om het begin van een nieuw tijdperk aan te duiden ben ik net even lekker naar de kapper gegaan. Ik ben echt van plan dit vol te houden, dus een nieuw kapsel past er wel bij! Ook om even een break te hebben van het thuis zitten vandaag, maar het past ook bij deze nieuwe stap.

En nu heb ik wel weer genoeg geschreven denk ik.. Mocht ik zin hebben om weer van me af te schrijven doe ik dat zeker. En voor de andere stoppers die er moeite mee hebben, weet dat je niet de enige bent! Kijk naar mij, ik begin op dag 1 al te zeuren haha. 

Geplaatst door Celestevh op 04/02/2016 - 14:39

Lid sinds 03 feb 2016

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Nou.. dag 2. 
Ik begon vandaag heel positief. Ik had er eigenlijk weer helemaal zin in, een dag zonder te roken. Nu gebruik in die verdomde e-sigaret nog wel, maar deze heb ik inmiddels gemend met 0mg nicotine liquid zodat het nicotinegehalte erin al minder wordt. Ook probeer ik deze niet al te veel te gebruiken.. maar vandaag even niet genoeg wilskracht ervoor denk. 
Vanochtend op het werk een onbedoelde beuk tegen mijn kaak gehad waardoor ik nu een gekneusde kaak met mogelijk een scheurtje in het kaakbot en opgerekte banden rondom t gewricht heb. Nu voelt dat natuurlijk ge-wel-dig en wat wil een roker nou liever op zo'n moment dan een sigaret. Juistem.. het gevoel om sigaretten te halen was vandaag vrij sterk aanwezig, maar dit lekker aan de kant geschoven door mijn e-sigaret erbij de pakken en in plaats van naar de supermarkt te rijden, ben ik gezellig een bakkie gaan doen bij opa en oma. Oma helemaal blij natuurlijk, dus er werd soep gemaakt en ik moest blijven lunchen. Heerlijk even genoten van mijn opa en oma en toen toch maar weer richting huis, waar ik nu op de bank zit met een gezicht waarvan de helft voelt alsof het gaat ontploffen. De drang om sigaretten te kopen is al helemaal niet meer aanwezig, maar mijn e-sigaret lijkt mijn naam te roepen. Nog even proberen uit te stellen dan maar.. languit op de bank met pijnstillers en een kop thee lijkt me een goed plan! 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 06/02/2016 - 19:40

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Celeste, 

Leuk jou boekje, ik kom meelezen!

Heel veel succes met stoppen en schrijf alles van je af!

Geplaatst door Celestevh op 08/02/2016 - 12:46

Lid sinds 03 feb 2016

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Hoi Yvon, ik lees nu je berichtje pas gezien ik vrij druk ben geweest het weekend.. maar dankjewel! En leuk dat je meeleest! :D

Tot nu toe gaat alles prima! Ik kan niets anders zeggen dan dat ik echt voor de volle honderd procent achter deze beslissing sta! Ik vind het heerlijk om niet meer naar rook te ruiken, ik voel me veel beter en energieker, ik slaap heel goed en kan tot nu toe niets anders dan positieve punten melden. Ik ben dan nog niet volledig verslavings/gewoonte vrij want ik zit toch echt nog een paar keer per dag met de esmoker in mijn handen, maar hiervan ben ik het nicotinegehalte drastisch naar beneden aan het gooien. Iedere dag gaat er minder 12mg liquid en meer 0mg liquid in! Uiteindelijk wil ik naar helemaal 0mg toe en dan de gewoonte afleren. Ik ben er natuurlijk niet heel blij mee dat ik dat ding nog gebruik, maar ik ben al heel blij dat ik geen sigaret meer heb aangeraakt sinds  6 dagen!
Gisteravond hadden we stroomstoring op het werk en ik kreeg het gas niet aan gezien dat een elektrische aansteker is, dus mijn clienten gingen ervanuit dat ik een aansteker had.. niet dus haha! Gaf wel een hilarisch effect, iedereen in het donker op zoek naar een aansteker. 

Het puntje koffie.. tot een week geleden dronk ik mijn koffie altijd met een zoetje. Vanaf dag 2 of 3, drink ik het dus zonder zoetje! Zoetjes zijn echt te vies.. zo chemisch! Nooit geweten dat roken je smaak zodanig aantast.. Natuurlijk lees je het wel, maar ik geloofde er niet zo in want ik vond eten en drinken altijd heerlijk! Nou.. er gaat een wereld voor me open! Dingen smaken intenser, lekkerder, maar sommige dingen dus ook viezer. En dat al na 6 dagen! Ik vind het geweldig om stukje bij beetje te merken dat het stoppen met het roken van sigaretten zoveel veranderingen met zich mee brengt! 
Wel ben ik de afgelopen dagen een beetje humeurig en snel emotioneel. Nu weet ik niet of dit komt door het stoppen met roken of door het helemaal zat zijn van het vele thuis zitten! Ik ben in september geopereerd aan mijn enkel waarna ik tot een week of 3 geleden volledig thuis heb gezeten. Nu ben ik het werken weer aan het oppakken, maar gezien ik invaller ben is het werk nog erg schaars. De meeste diensten zijn al opgevuld door anderen. Maar ook dat trekt nu een beetje aan gelukkig, dus we komen er snel genoeg achter waar mijn emotionele buien nou vandaan komen!

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 08/02/2016 - 14:30

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Stoppen geeft alleen maar het positieve!

Lekker doorgaan met stoppen en met schrijven!

Geplaatst door Celestevh op 10/02/2016 - 08:28

Lid sinds 03 feb 2016

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Lastige momenten doen snakken naar een sigaret.. maar ik heb volgehouden! 
Gisteren even een domper gehad. De revalidatie van mijn enkel liep tot nu toe op rolletjes! Alles ging goed en ik ging gestaag vooruit. Helaas de afgelopen dagen te veel op te zware groepen gewerkt, wat resulteert in een pijnlijke, stijve en opgezette enkel. Gisteravond had ik dan weer fysio loopgroep, maar mijn fysio adviseerde me mijn vest weer aan te trekken en op de bank te gaan zitten (mijn vriend moest ook, vandaar dat ik niet naar huis kon). Dit was echt even een flinke domper! Vandaag ook zoveel mogelijk met mijn voet omhoog op de bank zitten om hem zoveel mogelijk rust tegeven, anders steven ik hard af op een overbelaste enkel. Ik kan dus nog niet zoveel als ik dacht helaas..
Dit was echt een moment dat ik heeeeel graag was gaan roken, tot een week geleden had ik dit ook zeker gedaan. Nu had ik mijn esmoker ook niet mee, waardoor ik ook die er niet bij kon pakken. Later thuis, na een onwijze huilbui omdat ik even klaar was met mijn enkel, heb ik dan wel mijn esmoker gepakt en dan merk je dat alleen de gewoonte je al troost biedt. Het is dus toch echt zaak dat ik binnenkort die gewoonte ook ga doorbreken! Maar daar ben ik langzaamaan ook mee bezig door het vaker thuis te laten als ik het huis uit ga :).

Geplaatst door Celestevh op 12/02/2016 - 09:09

Lid sinds 03 feb 2016

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Vandaag ben ik even in een klaagbui denk ik.. Ik voel me opstandig, boos en niet lekker. En waarom; lang leve die fijne benauwdheid die komt kijken bij het stoppen met roken. Je zou toch zeggen dat je je beter gaat voelen.. alleen duurt dat helaas even. Wat research op internet gedaan en daar kwam ik tegen dat het tussen de 3 en 9 maanden duurt voor de klachten zoals benauwdheid verminderen. Halleluja! Als dat echt zo is weet ik niet hoe sterk ik kan blijven om niet te gaan roken.. want ik heb nu een dag of 5 last van de benauwdheidsklachten en ik word er inmiddels niet goed van. Als ik bezig ben gaat het juist wel, dan heb ik afleiding en denk ik er ook niet aan.. maar zodra ik stil zit word ik er echt niet goed van. Nou moet ik juist mijn rust pakken i.v.m. revalideren van mn enkeloperatie, dus heel veel doen gaat hem niet worden.
Maar positief is dat ik nog steeds van de sigaretten af ben en hoop vanaf morgen de emoker ook niet meer te gebruiken!

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 12/02/2016 - 10:06

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Celeste, 

Gewoon blijven klagen hier, misschien is er iemand die net als jij deze klachten heeft, en jou misschien kan helpen. 

Maar juist door dat je bezig ben, heb je er geen last van, waarschijnlijk ga je op momenten dat je kan nadenken, denken aan je ademhaling en juist dan verkeerd adem halen. Er komt nu meer zuurstof binnen in plaats van rook, ik probeer ook maar om een beetje mee te denken! 

Ontspannings oefeningen hebben misschien baad!

Opgeven is geen optie!

Een hele fijne dag!

Geplaatst door Celestevh op 12/02/2016 - 11:03

Lid sinds 03 feb 2016

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Ik probeer nu heel veel hier te lezen en me er dan ook echt op te concenteren, dan gaat mijn ademhaling inderdaad beter. Vanavond ga ik lekker het weekend weg met mijn schoonfamilie, dus ik denk dat ik dan wel genoeg afleiding heb en bezig ben om me niet zo te focussen op mijn ademhaling.
Opgeven is zeker geen optie! Wat voor *** bijverschijnselen er ook nog komen gaan (het worden er steeds meer), roken doen we niet meer aan! Vind mensen die roken nu serieus stinken.. dus alleen het idee dat ik zo ruik (en geroken heb) laat me de sigaretten al liggen!

Reactie toevoegen