Vanaf vandaag geen sigaretten meer!

Geplaatst door Lisa1981 op 02/07/2012 - 10:41

Lid sinds 02 jul 2012

12 jaar 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Vanaf vandaag dus geen sigaretten meer! Voor mij is het dag één van mijn stopcarriere. Ik snak nu al naar een sigaret maar dit hoort er natuurlijk bij, aan het einde van de week zal het wel al minder zijn, hoop ik. Ook weet ik dat ik na ongeveer drie weken een dip kan verwachten en naarna na ongeveer weer drie maanden. Mentaal ben ik er theoretisch op voorbereid maar in de praktijk zal ik het wel zwaar krijgen. Ik ben echt een emotieroker en raak zowat in paniek als ik weet dat ik geen sigaretje kan roken, vermoeiend, daar wil ik dus ook van af. Toch ben ik geen labiel persoon hoor, maar als het op roken aan komt........ Hopelijk zal dit forum steun kunnen bieden en kan ik voor anderen een steun zijn. 

afbeelding van SS1980

Geplaatst door SS1980 op 02/07/2012 - 10:47

Lid sinds 26 jun 2012

Welkom hier heb mezelf ook een week geleden aangemeld. Ben nu een week gestopt en tuurlijk is het op sommige momenten lastig maar je moet de stijd met jezelf aangaan en niet opgeven. Ik kan je alleen maar succes wensen en meld je aan bij de juni of juli stoppers dat zijn allemaal lotgenoten die dezelfde periode doormaken en zodoende steun aan elkaar hebben.

afbeelding van RVisser

Geplaatst door RVisser op 02/07/2012 - 18:43

Lid sinds 16 jan 2012

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Dat zei ik een jaar geleden ook Lisa "Vanaf vandaag niet meer roken" en dat heb ik ook niet meer gedaan. Niet echt een koud kunstje, vuile rot peuk, maar het kan. Succes en volhouden!

afbeelding van K@RIN

Geplaatst door d6k7u7g81602 op 02/07/2012 - 20:47

Lid sinds 01 jul 2012

12 jaar 1 maand geleden gestopt

Ook ik heb de knoop doorgehakt gisteren mijn laatste gerookt.

Maar vandaag die verdomde gewoontes, wat nu dacht ik vanmorgen bij de koffie.......

Want ja dat is toch wel de lekkerste van de dag (?) net toen ik besloten had om naar het tankstation te rijden.

Gered door de telefoon en wat denk je daarna viel het eigelijk wel mee het gaat dus over.

Met deze wijsheid ga ik morgen aan dag 2 beginnen goed he.

Groetjes Karin

afbeelding van ellepel

Geplaatst door ellepel op 02/07/2012 - 21:22

Lid sinds 30 aug 2011

Suc6 ga ervoor!! Makkelijk is het niet maar als je echt wil gaat het je lukken

Toi toi.....

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 02/07/2012 - 22:55

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

karin,

't is hier ondertussen geweten dat koffie blijkbaar bijzonder sterke associaties met roken kan oproepen. stoppen is niet makkelijk maar voor een stuk ook zo moeilijk of makkelijk als je het jezelf maakt. sommigen schakelen daarom tijdelijk over op thee, zolang het maar werkt voor jou is het ok.

wat je ook doet: je bent inderdaad nooit verplicht om een sigaret op te steken. de drang naar een sigaret kun je immers onmogelijk heel de tijd vol houden want daar heb je gewoon de energie niet voor. om te stoppen hoef je letterlijk helemaal niets te doen dus dat is eigenlijk makkelijker dan roken.

"het gaat over" zoals je zegt en dat is altijd zo! dat je verplicht bent om te roken is dus zo'n waanidee ingegeven door de verslaving en een van de eerste die je kunnen doorprikken hebt. elk idee vanwege nico en tine dat je kan doorprikken maakt je besluit om te stoppen sterker en daardoor de hinder die je ondervindt minder. 

hou je hoofd er de volgende dagen bij als je zin krijgt, kalmeer jezelf in plaats van in paniek te slaan en dan heb je de strijd tegen de sigaret al half gewonnen.

Geplaatst door pyraliss op 02/07/2012 - 23:19

Lid sinds 02 jul 2012

Hoi, ikzelf wil ook niet meer roken na 18 jaar..afgelopen twee week verschillende malen lang achtereen niet gerookt, is moeilijk de gewoonte achter je te laten, vanavond mn laatste gerookt, en kwam bij toeval op deze site en heb me geregistreerd. hoop hier met mede stoppers steun te vinden in het niet weer gaan roken, een stopmaatje zeg maar zonder dat je mekaar kent maar wel kan steunen en er doorheen trekken en motiveren. Lisa1981 ik weet hoe je  je voelt, ik ben ook een emotieroker hoop samen de paniek te kunnen delen en er van af te blijven.

Reactie toevoegen