Veni, Vidi

afbeelding van Mark73

Geplaatst door Mark73 op 26/09/2017 - 13:37

Lid sinds 26 sep 2017

6 jaar 1 week geleden gestopt

En hopelijk ook Vici... ;-)

Hallo allemaal,

Mijn naam is Mark en net als jullie zit ik hier met een reden. Namelijk stoppen met roken.
Al sinds mijn 16de rook ik en ben inmiddels 44. Gisterenavond mijn laatste shaggie gerookt, vandaag niks meer gerookt en heb alle spullen die te maken hebben met roken het huis uit gedaan. In het verleden wel een paar pogingen gedaan om te stoppen waaronder zelfs 1 keer 6 maanden. Helaas had ik nooit de moed of ruggegraat om door te zetten. Nu is het besef gekomen dat het 5 voor 12 is en ik echt iets moet doen. 

De reden om te stoppen is van medische aard. Ik heb COPD, vorig jaar keelkanker gehad, er zit sinds 1999 een ingekapseld bacterie in mijn rechter long en dreigt weer actief te worden en daarnaast heb ik ook nog eens PTSS opgelopen in de gruwelijke burgeroorlog in het Voormalige Joegoslavië. 
In het verleden was ik ook alcoholverslaafd maar ben nu 4 jaar clean van de drank en dat gaat me uitstekend af. Afkicken van de drank is gemakkelijker dan van de nicotine is mij toendertijd verteld.
Roken was voor mij een afleiding, om de stress de baas te kunnen zijn, omdat ik me verveelde, en in het begin omdat ik het lekker vond.
Omdat ik weinig afleiding heb (ik ben 100% IVA afgekeurd en kan verder weinig gezien mijn PTSS) is het heel gemakkelijk om ook uit verveling een sigaret op te steken.
Ik merk dat ik het mis, dat in een subtiele reflex ik neig om een shaggie te rollen. Grappig en frustrerend tegelijk want het voelt als een soort van "leegte", alsof je "maatje" is weggevallen en ik merk dat ik er best emotioneel onder ben. 
Van de huisarts heb ik Bupropion gekregen en mag 300mg per dag slikken om de afkickverschijnselen de baas te kunnen zijn. Als het echt niet meer gaat mag ik Alprazolam (Xanax) innemen. Ik hoop dat ik het niet hoef in te nemen omdat het een verslavend medicijn is (hoe wrang is dat?)

Goed, ik ga nu de strijd aan maar het zal geen gemakkelijke worden.

 

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 26/09/2017 - 14:05

Lid sinds 04 aug 2017

6 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

He Mark!  Welkom hier op het forum, wat goed van je dat je gestopt bent!smileyyes

Pff jij hebt al heel wat achter je kiezen gehad zo te lezen. Super dat je nu toch de stap hebt gezet om ook die nicotineverslaving voorgoed aan te pakken. Je bent al eerder gestopt zeg je, dus je weet een beetje wat je te wachten staat de eerste tijd, hopelijk helpt je dat. En het feit dat je COPD hebt geeft je natuurlijk nog een extra stok achter de deur en een stuk motivatie. Ik wens je heel veel succes de komende tijd, wees trots op jezelf en geniet van een rookvrij leven. Doe je voordeel met dit forum, er staat overal goede informatie en ervaringen van anderen die je kunnen helpen. Er zijn ook maandclubs waar je je hart kunt luchten als je t ff moeilijk hebt of gewoon even wilt kletsen of afreageren.  wink

 Even uit nieuwsgierigheid, toen je eerder een tijd gestopt was, dronk je toen nog? Fijne dag nog en zet hem op, je kunt het!!

 

Geplaatst door nik op 26/09/2017 - 14:35

Lid sinds 18 jan 2017

6 jaar 8 maanden geleden gestopt

Succes Mark!!! Echt fijn dat je gestopt bent !  Met jouw verleden lijkt het me alleszins de moeite waard te stoppen en nu voor je eigen lijffie te kiezen. Dat lijf heeft het niet tof gehad maar heeft kennelijk alle kracht gebruikt om te overleven. Nu heeft dat lijf zeker ook je koppie en je hart erbij nodig. Schreeuw het hier maar uit, hebben we allemaal wel eens moeten doen, We Zijn er Voor Jou. 

afbeelding van Mark73

Geplaatst door Mark73 op 26/09/2017 - 14:55

Lid sinds 26 sep 2017

6 jaar 1 week geleden gestopt

Thanks Musti, ik zal eens op mijn gemak hier rondkijken en vooral veel lezen :-)

Ik dronk inderdaad nog toen ik eerder probeerde te stoppen. In de afkickkliniek heb ik geprobeerd om tegelijkertijd ook te stoppen met roken. Daar zat ik in een "stoppen met roken" groepje en dat leek an sich goed te gaan. Totdat ik thuis kwam en geen maatje meer had (de drank) en dus een ander maatje opzocht (de sigaret).

afbeelding van Mark73

Geplaatst door Mark73 op 26/09/2017 - 14:57

Lid sinds 26 sep 2017

6 jaar 1 week geleden gestopt

Mooie woorden Nik. Dank je. Mijn lijf is sterk, maar inmiddels is mijn afweer verzwakt en moet ik nu actie ondernemen. Dubbele motivatie om dit keer niet alleen een slag te winnen maar ook de strijd ;-)

Reactie toevoegen