Voorbereiding hier is in volle gang

Geplaatst door AnitaRakker op 17/02/2013 - 15:55

Lid sinds 17 feb 2013

In 2012 ben ik 50 jaar geworden, klinkt heel oud vind ik zelf, maar als je het eenmaal bent valt het mee. Ik heb altijd gezegd vóór mijn 50e wil ik gestopt zijn, maar helaas waren mijn priveomstandigheden rond deze tijd niet ideaal.
Nu gaat het goed met mij en ik bereid mij voor om te gaan stoppen. Ik kan bijna niet meer traplopen, sta te hijgen als een gek en daar baal ik ontzettend van. Ik wil een frisser leven, mijn jongens zijn 13 en 17 jaar en zij maken zich ook zorgen. Ik rook vanaf mijn 17e en ik ben een matige roker.
Op 1 maart heb ik een feest, dat wil ik afwachten want dit zijn valkuilmomenten. Ik heb mailcontact gehad over het middel Tabex en dat sprak mij enorm aan. Hiermee wil ik het proberen. Ik hoop dat ik op dit Forum ook de nodige steun kan vinden, want dat zal nodig zijn.
 
Zoals ik al schreef ben ik 50 jaar en in het bezit van twee prachtige puberzonen. Ook ben ik een groot hondenliefhebster. Het kletsen op een Forum ben ik gewend, want ik zit al jaren op een Westie Forum. Het betreft hier mijn favoriete ras de West Highland White Terrier, ook bekend als het het hondje van de Cesar reclame.
Verder heb ik een hondenuitlaatservice en doe ik schoonmaakwerk. Dus lichamelijke beweging staat bij mij alle dagen centraal, en dat wil ik nog graag de komende jaren volhouden.
 
Vind het eigenlijk zwak dat ik een voorbereding moet gaan treffen om te stoppen met roken, als ik hier zo op jullie Forum zit. Maar een goed begin is het halve werk toch?

 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 17/02/2013 - 16:07

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Anita welkom op hè forum en toppie dat je besluit om te stoppen ben ook een vijftiger wordt 53 in Mei .

Veel naar hier komen en heel veel lezen dat heerlijk de eerste weken erdoor heen geholpen.Hete snoepjes in je mond en diep in en uit ademen op  een trekmoment dan voel je het vanzelf weer afzakken een trekmoment duurt maar drie minuten.Ook ik heb veel te lang gerookt 34 jaar en  heb me  echt voorbereid door iedere keer minder en minder te gaan roken en 8 augustus 2012 was voor mij D- Day en wat ben ik blij dat ik deze beslissing heb genomen.Mijn leven is er echt een stuk leuker door geworden niet meer afhankelijk zijn van iets wat mijn leven kan verwoesten is zo heerlijk.

Je kunt instappen bij de maand februari 2013  ik wil je heel veel succes toewensen en onthoud als je echt wilt gaat het je lukken!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 17/02/2013 - 22:10

Lid sinds 17 jul 2008

13 jaar 10 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Anita,

 

Dat stoppen met roken is nog best hard werken !!

En zoals met eigenlijk met alles is een goede voorberijding de sleutel tot suc6. Lees het verhaal van Jan op deze site bijvoorbeeld als voorbereiding of een goed boek om je motivatie tot het maximale hoogte te brengen.

Het is echt essentieel om er mentaal helemaal klaar mee te zijn wil je het stoppen tot een succesvol einde brengen.
Helaas moeten er vaak erge dingen gebeuren, voordat het ECHT duidelijk tot je hersens doordringt dat het NU toch wel de hoogste tijd is en er geen smoesjes (uitwegen) zijn om nog door te gaan.
Bij mij viel het kwartje dan ook toen de neuroloog zei: Alle medicijnen die ik je voor kan schrijven, hebben minder effect dan stoppen met roken.

Of zoals Jan op deze site ergens zegt: Dat iets wat je met je handen kunt breken een mens totaal kan slopen.

Laat het dus zover niet komen !!!!

 

Alle liefs en succes met je STOPBESLUIT,

Reactie toevoegen