Voorstelbericht

Geplaatst door Anneliesstopt op 26/05/2021 - 12:59

Lid sinds 26 mei 2021

Hoi allemaal,

 

Ik hoop dat, door het met mensen te delen, ik het stoppen met roken voor mezelf wat makkelijker kan maken. Eerder heb ik al gemerkt dat het toch als stok achter de deur werkt als je iets samen kunt doen. Ik heb 8 jaar gerookt en toen 5 jaar (bijna) niet, zegge een pakje per jaar. Sinds een jaar ben ik weer terug op 3-8 sigaretten per dag en ik wil hier graag vanaf. Eerder hielp stoptober mij enorm, maar nu duurt oktober natuurlijk nog even. Ik heb een redelijk beeld van mijn rookmomenten, en ben nog even in dubio of ik per direct wil stoppen (nu, vandaag), of per 1 juni en me aansluiten bij een maandclubje. Ook hoop ik hier te kunnen noteren welke dagen gelukt zijn. Het helpt mij erg in mijn motivatie om de dagen te kunnen tellen. Mijn grootste motivatie is mijn gezondheid. Ik weet dat mijn conditie een flinke klap heeft gekregen, en dat het niet beter gaat worden als ik niet stop. Daarnaast vind ik het stinken en is het duur, maar mijn voornaamste reden is het gezonder krijgen van mijn longen en lichaam.

Groetjes

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 26/05/2021 - 15:51

Lid sinds 09 jan 2015

1 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoihoi, o wat goed dat je gaat stoppen, zou gelijk stoppen, je bent nu zeer gemotiveerd en gedreven dus ga er voor zou ik zeggen.

Waarom  wachten tot 1 Juni.

Het is erg stil op het forum dus ik hoop dat je af en toe hier wat schrijft. Lotgenoten zijn errrg belangrijk tijdens het afkicken.

De redenen die je heb zijn zeer terecht. Je merkt vrij snel verbetering van je conditie en gezondheid, dus ga ervoor.

Succes, groetjes 

Geplaatst door Anneliesstopt op 28/05/2021 - 12:22

Lid sinds 26 mei 2021

Hai,

 

Bedankt voor je reactie. Vooralsnog heb ik woensdag mijn laatste halve sigaret (treurig ja, die had ik nog ergens liggen) gerookt en gister een halve shagsigaret van een vriend... niet wat ik voor ogen had, maar minder dan normaal en het is nu ook op. Ik ga geen nieuwe kopen, en heb tegen mijn vriend (die wel tamelijk wat rookt) aangegeven dat ik wil stoppen. Ik denk dat ik een dagboekje hier ga aanmaken in ieder geval en hopen dat mensen met de juni stopmaand mee willen doen. Hopelijk zijn er nog wat mensen actief en anders dan praat ik wel lekker tegen mezelf ;)

 

Groetjes

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 29/05/2021 - 06:00

Lid sinds 09 jan 2015

1 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedemorgen,, ik kom wel regelmatig op het forum, dus ik zal ook wel reageren. Steun is de 1e tijd heel belangrijk.

Ik vind het wel stoer van je, want je vriend rookt nog wel, dat maakt het wat lastiger maar niet onmogelijk.

Goed dat je aan het afbouwen bent dan. Ben je wel 200% gemotiveerd.? Want als het tussen de oortjes goed zit dan heb je de helft al gewonnen.

Succes en ga er voor, groetjes 

Reactie toevoegen