Voorstellen

Geplaatst door Don'tgiveup op 10/07/2012 - 15:01

Lid sinds 10 jul 2012

Hoi allemaal,

ik ben een vrouw van bijna 59 en ik rook al ruim 42 jaar. Het roken heeft me altijd enorm beziggehouden, maar er iets aan doen: ho maar. Nu is de tijd aangebroken. Ik zie er erg tegenop, dat wel.

Ik heb copd fase 1. Hoest veel; gebruik al pufjes die dit iets verlichten. Wat me zorgen baart is mijn algehele conditie die achteruit gaat. Ik heb werk (zorg) waarin ik veel loop en beweeg; dit is natuurlijk prima en extra goed voor mijn longen, maar.. het is moeilijker aan het worden. Ik houd het niet goed meer vol. Ik heb heel veel redenen om alles wél te willen volhouden, o.a. mijn kind en ook het huisje wat ik af moet betalen... wat van een uitkering niet gaat. Erg belangrijk voor me om nu dan te beginnen waar dat hoort: ophouden met dat destructieve gerook!

In zijn algemeenheid ben ik verslavingsgevoelig, geneigd naar dwangmatigheid. Dus ik overweeg ook andere hulp, in de vorm van gesprekken. En wellicht via de dokterspraktijk bij een groepje aansluiten die wil stoppen.

Vandaag begin ik met minderen. Dat betekent halfjes roken en met grotere tussenpozen. Ik kom dan op twaalf shagjes.

Overigens: ik ben nog niet eerder gestart met een stoppoging (op drie dagen na die ik met huilbuien doorbracht ooit). In mijn gedachten ben ik al wel langer bezig met een proces van vrij-willen-worden, dus ik hoop dat juist dát ook me gaat helpen. En ik hoop hier tips op te doen en ervaringen te kunnen delen.

(oja, tandvleesproblemen en bruine plekken, bruine vingers, huidproblemen en problemen in de portomonnee> oa door veel vitamines te kopen e.d. & medicijnkosten)

Groet van Don't give up

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 10/07/2012 - 15:48

Lid sinds 02 mei 2012

12 jaar 2 weken geleden gestopt met Mentale methode.

welkom,

 

je bent niet de enige met copd en op de juiste plaats voor steun hier, stel je gewoon even voor bij de stoppers van de maand (maandclubs).

 

'k heb alvast één tip voor je: vergeet het concept van minderen als het over lange termijn gaat want da's enkel iets voor de 1% of zo van de bevolking die de genen hebben om niet rookverslaafd te raken. bijna iedereen kan een tijd minderen maar da's tot op een bepaald niveau en de mot kruipt er later toch weer in. daarbij gun je het toch niemand dat die heel de tijd zo'n drang moet weerstaan voor die volgende sigaret want da's net wat bij roken gebeurt: het draait al lang niet meer om genot, enkel om de verslaving.

minderen is eigenlijk een typische rokersgedachte want eigenlijk ben je al duizenden keren gestopt, steeds maar weer tussen elke sigaret in.

 

waar stoppen om draait is net dat je besluit om helemaal niet meer te roken en je dus als een ex-roker begint te denken en te gedragen. elke roker heeft angst om te 'veranderen' maar als kind rookte je ook niet, dus zo leven dat kan best en hoe sterker je jouw motivatie op bouwt hoe makkelijker stoppen wordt tot je op een dag merkt dat je niet alleen 'gestopt' bent maar gewoon rookvrij leeft.

 

als jij de instelling hebt dat je desnoods eender wat wil doorstaan om toch maar te stoppen maar ondertussen ook gewoon doet wat je kan om jezelf het toch maar zo makkelijk mogelijk te maken dan merk je dat het niet alleen doenbaar is om te stoppen, maar dat het zelfs makkelijker is dan je denkt en dan heb je een goede kans om een gelukkig en rookvrij leven te leiden.

 

veel succes!

afbeelding van vlienb

Geplaatst door vlienb op 10/07/2012 - 15:55

Lid sinds 30 jul 2011

13 jaar 3 maanden geleden gestopt met Champix.

Ach kind, ik herken je verhaal zo goed. Heb zelf 40 jaar shag gerookt.... jij mag echt blij zijn dat je nog kan werken, geloof me.

Eerst naar je huisarts! 

Goed plan om hulp te zoeken bij praktijkondersteuning/rookpoli/Stivoro, dat wordt nog volledig vergoed door je zorgverzekering.

Daar zal je ook te horen krijgen dat je met jouw rookverleden niet moet proberen om cold turkey te gaan, dat is gedoemd om te mislukken. Samen vind je wel een geschikt hulpmiddel.

Niet nu minderen en jezelf in de zenuwen werken, dat helpt je niets.. Beter gewoon doorroken en in overleg met je achterban een datum prikken en er dan voor gaan!

Dan gaat het je ook lukken!!

Je bent uiteraard van harte welkom bij de julistoppers, samen sta je sterk.

Veel succes toegewenst door,

Evelien B.

afbeelding van Willy1962

Geplaatst door Willy1962 op 10/07/2012 - 17:31

Lid sinds 04 jul 2012

12 jaar 1 week geleden gestopt

Welkom Don't give up, je nick zegt het al en de wil is er ook. Het gaat ook jou uiteindelijk lukken.

afbeelding van K@RIN

Geplaatst door K@RIN op 10/07/2012 - 22:33

Lid sinds 01 jul 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt

Ik sluit me helemaal bij evelien aan.

ik voel helemaal hoe graag je wil stoppen zo herkenbaar.

Ik ben uiteindelijk aan de champix gegaan en ik ben al ruim een week onderweg,

niet makkelijk maar het is goed te doen.

Je moet alleen erg wennen aan je nieuwe ik.

Succes en ga er voor het is zo de moeite waard.

Kom gezellig bij de juli stoppers je bent meer dan welkom.

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 10/07/2012 - 22:48

Lid sinds 29 feb 2008

21 jaar 3 weken geleden gestopt

welkom op ikstop en heel veel succes!
misschien wat confronterend maar lees eens [url=http://www.ikstop.nl/mijn-verhaalblijvend-actueelalweer-update-10-nieuw-... verhaal van jan[/color][/url]
hij heeft hier jaren lang mensen door zijn verhaal gemotiveerd om te stoppen met roken;
ook na zijn dood doet hij dat nog ...
 

Geplaatst door tienkonigs op 11/07/2012 - 20:58

Lid sinds 08 nov 2011

Het moeilijkste aan het stoppen vond ikzelf dat ik iets niet moest doen.

Mijn best doen kan ik goed, en er voor gaan ook. In het geval van iets niet doen, iets laten  voelde ik me verloren. Ik kan alleen maar aanraden, helemaal stoppen, minderen na zoveel jaren werkt echt niet, geloof ons allemaal maar.

Eigenlijk voel je jezelf na de beslissing al meteen blij, tenminste dat had ik,  het roken brengt veel stress, angst voor je gezondheid maar ook fysieke klachten nu bij jou al. Ik wist zeker dat ik het er niet goed van af zou brengen als ik door zou roken. Afhankelijk van sigaretten en doktoren vond ik geen optie. Je ziet ze in de ziekenhuizen, infuusrokers, schichtig buiten in de kou. Dat was mijn schrikbeeld, het klinkt cru, maar het hielp me wel. Zet hem op, je kan het echt!

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 12/07/2012 - 11:02

Lid sinds 31 jan 2012

Dontgiveup.............is er nog een andere keus dan stoppen voor je?

Fase 1 is al erg genoeg toch stoppen is een must anders gaat het in een rap tempo heel veel slechter met uiteindelijk...............

Minderen heeft inderdaad bij de meeste geen nut ineens stoppen gooi alles weg en ga ervoor.

Maar allereerst ga voor jezelf een even heel goed bedenken waarom die sigaret nu zo belangrijk voor je lijkt te zijn want dat is die dus helemaal niet he. Die sigaret heeft jou een levensbedreigende ziekte gegeven!

 

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen CT kan stoppen maar als jij zelf denkt hier hulp bij nodig te hebben moet je dat doen.

Schrijf op desnoods waarom je MOET stoppen en verheerlijk de sigaret niet want die brengt niets anders dan ellende en in jouw geval in een rap tempo als je doorgaat.

 

Grijp je kans......lees inderdaad het verhaal van Jan.

En bedenk dat alleen jij zelf dit moet gaan doen welke hulp je ook krijgt uiteindelijk ben jij de persoon die het moet doen en dan moeten wel eerst je gedachten veranderen.

Jij wilt toch niet roken ?

Alle problemen die je opnoemt wegen niet op tegen de diagnos copd Stop vrouwke nu het nog in fase 1 zit.

 

   

Geplaatst door Don'tgiveup op 13/07/2012 - 23:59

Lid sinds 10 jul 2012

Ik had gereageerd maar zie de reactie nergens meer... da's vreemd.

Druk in de weer met minderen, (13 nog vandaag) een bewustzijnsactie. Wat nutteloos eigenlijk... dat gerook. Toevallig belde een oude vriendin die net 14 dagen gestopt is. Dat is een mooie steun!

Ook jullie lieve berichten stel ik erg op prijs. Ik heb Jan zijn verhaal gelezen inmiddels en dat deed me veel.

Ik besef eens te meer dat ik een keuze maken moet: stoppen! Ik zie er ergens ook wel naar uit!!

 

liefs,

Don't give up!!

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 14/07/2012 - 04:27

Lid sinds 29 mei 2012

Volgens mij heb ik je reaktie bij een ander topic zien staan.

Je kunt het, echt waar!

afbeelding van K@RIN

Geplaatst door K@RIN op 14/07/2012 - 06:15

Lid sinds 01 jul 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt

Haal het zo snel mogelijk uit je leven,

je moet er ff doorheen maar minderen??????

je maakt het je zelf zo moeilijk,kom gezellig bij juli.

Hey Juul wat ben je er vroeg bij GOEDEMORGEN

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 14/07/2012 - 06:24

Lid sinds 29 mei 2012

Mogguh karin, moet ff aan de slag nu.

Reactie toevoegen