Voorstellen

Geplaatst door Stopknop. op 02/07/2013 - 09:00

Lid sinds 01 jul 2013

Hoi allemaal! 

 

Ik ben 24 jaar, getrouwd en heb een dochter van 10 maanden. Tijdens de zwangerschap totaal gestopt, en na de bevalling weer begonnen helaas. En ik ben nu weer gestopt. Dit wordt mijn 4e dag zonder sigaret. Het is zwaar maar ik probeer te denken aan mijn kind. Geen stinkende mama meer, het goede voorbeeld geven. Ook het geld vind ik zonde om uit te geven aan sigaretten. Het gaat om z'n 150/160 euro per maand. Echt veel te veel! 

Ik wilde eigenlijk over gaan op zelf sigaretten maken (goedkoper) toen ik mij bedacht dat ik ook kan stoppen! Speel al langer met die gedachte maar stelde het steeds uit. 

 

Mijn man steunt me niet echt. Hij is een gelegenheids roker, niet verslaafd. Hij rookte toen ik zwanger was ook in mijn buurt (buiten) en mán wat was dat zwaar, maar die dikke buik was een flinke stok achter de deur! Man begrijpt niet hoe het is verslaafd te zijn. Hij heeft af en toe zin in een peuk en neemt die dan ook. 

Hoe dan ook, ik ga van dag 4, dag 5 maken zonder sigaret.

Geplaatst door Caroline123 op 02/07/2013 - 10:17

Lid sinds 02 jul 2013

11 jaar 2 maanden geleden gestopt

Hoi Stopknop !

wat goed dat je gestopt bent ! herkenbaar dat tijdens de zwangerschap het geen probleem is om niet te roken en dat het nu veel moeilijker is.

heel veel succes ! ik ga aanstaande zaterdag stoppen, ben me nu dus psychisch aan het voorbereiden.

ik hoop dat je veel steun en support gaat vinden. Best lastig als je dit thuis nu even niet hebt van je man, maar zoek het lekker hier.

 

afbeelding van Sheel65

Geplaatst door Sheel65 op 02/07/2013 - 10:21

Lid sinds 19 jan 2013

Goedemorgen Stopknop. Welkom op het forum! Zet m op, je weet nu dat je wilt stoppen....geloof in jezelf, je kan het.

Het is niet makkelijk, dat zal je overal lezen, maar het is wel haalbaar...kijk maar naar de langer gestopten onder ons.

Je kunt je ook nog aanmelden bij de junistoppers (zie onder forum, maandclubs) dan kun je samen met anderen die ook in juni zijn gestopt, je ervaringen delen. Ik ben er een van.

Nog iets anders: ik ben het niet met je eens als je zegt dat je man (gelegenheidsroker) niet verslaafd is. Vroeger dacht ik er ook zo over hoor, maar na het lezen van Allen Carr (Stoppen met Roken) en Jan Geurtz (De opluchting) weet ik dat dat onzin is: hij is net zo goed verslaafd als jij. Klinkt voor nu misschien raar in je oren maar je zou dit eens moeten googlen of een van de boeken lezen.

Ik hoop je te zien in de maand juni en wens je heel veel succes!

 

Sheel

 

Geplaatst door Astrid39 op 02/07/2013 - 11:06

Lid sinds 29 jun 2013

Hoi stopknop!

Allereerst welkom, zet hem op he, je kunt het, je hebt het al eens eerder gedaan! Als je het echt wilt, dan kun je het!! Ikzelf ben nu 6 dagen gestopt (cold turkey) en ik moet zeggen, het gaat goed, ben al vaker gestopt geweest (ook toen ik zwanger was gek he dat het dan wel vanzelf gaat) en na de geboorte van mijn dochter weer stom stom gaan roken....Het is net wat je zegt, je stopt voor je kind, maar je moet ook voor jezelf stoppen hoor, je voelt je gewoon zoveel beter..

En wat je man betreft, die is gewoon verslaafd hoor, alleen hij weet het zelf nog niet denk ik ;-)  

Veel komen hier en veel lezen, het helpt echt!! Fijne rookvrije dag toegewenst!!

Geplaatst door Stopknop. op 02/07/2013 - 12:23

Lid sinds 01 jul 2013

Bedankt voor alle reacties tot nu toe! 

 

Mijn vriendin is toevallig gister weer gestopt met roken. Dat is echt super, hebben we steun aan elkaar! Al stopt ze wel maandelijks haha. Het is zo gek dat je allerlei smoesen verzint om te roken. Zoals ach eentje kan nog wel, ik heb nu toch nog een pakje liggen, ik heb stress, zoveel mensen roken zo slecht kan het toch niet zijn,  het stinkt heus niet zo erg etc 

Ik wil dit zo graag volhouden. Niet meer rokend achter de kinderwagen blikken krijgen van mensen (als of ik rook in haar gezicht blaas/in huis rook, wat natuurlijk niet zo is)

Hm misschien is man dan toch verslaafd? Wat is de gedachtengang achter een gelegenheidsroker? 

Geplaatst door Astrid39 op 02/07/2013 - 14:08

Lid sinds 29 jun 2013

Hoi,

het schijnt iets te maken te hebben met het opheffen van ontwenningsverschijnselen, een "zware"roker ondervindt niet zoveel last van die verschijnselen omdat je als zware roker een keer of 20 (gemiddeld ) je sigaret aansteekt op een dag. Een gelegenheidsroker niet, maar het schijnt dat die het moeilijker heeft met die verschijnselen en er erg naar uit kijkt wanneer hij zijn sigarteje weer mag. Weet niet of ik het zo goed uitleg hoor, anders zou je het boek van Alllan Carr of Jan Geurtz eens moeten lezen. 

Ja die smoesjes ken ik wel, ja haha das de verslaving die dan spreekt zeggen ze

Ik hoop voor je vriendin dat zij het nu ook volhoudt, heb je wat steun aan elkaar!

Groetjes

afbeelding van sandijk65

Geplaatst door sandijk65 op 05/07/2013 - 17:37

Lid sinds 19 aug 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt

ik ben op nieuw begonnen er waren valkuilen aar ga nu door zetten ben gisteren ochtend direct begonnen 

sucses  allemaal gr  roelie

afbeelding van Harma1970

Geplaatst door Harma1970 op 06/07/2013 - 09:59

Lid sinds 06 jul 2013

10 jaar 11 maanden geleden gestopt

yes allereerst super dat ik hier mede stoppers met roken vind.......heel blij mee want mijn man rookt niet dus die weet ook niet echt van hoe en wat.

ik zal mij eerst even voorstellen.

Mijn naam is Harma en ik ga na grondige voorbereiding op 8 juli 2013 stoppen met roken. Er hangt te veel er vanaf  dus ik stop met roken. Dit is mijn 7 de poging om te stoppen. Met deze poging is mij nog veel meer informatie ter hore gekomen wat ik toen niet wist.

des te meer reden nu voor mij om te stoppen met roken. Ik ga mijn uiterste best doen. Ik onderschat het ook absoluut niet.

maar zoals ik zei ......er hangt nu te veel vanaf. Heb veel stokken achter de deur. Dit is nu persoonlijk geworden.

ik denk dat in mijn profiel wel duidelijk wordt waarom. 

Ik hoop hier tips en de steun te krijgen en dat ik jullie ook kan steunen.

verder wens ik jullie allemaal heel veel succes en zet um op!

groetjes Harma

 

 

afbeelding van Harma1970

Geplaatst door Harma1970 op 06/07/2013 - 10:03

Lid sinds 06 jul 2013

10 jaar 11 maanden geleden gestopt

Hallo Caroline,

ik wens je heel veel succes. Ik stop a.s. Maandag , ik ben me ook psychisch aan het voorbereiden. Het roer omgooien. .

zet um op he!!!

afbeelding van Harma1970

Geplaatst door Harma1970 op 06/07/2013 - 10:08

Lid sinds 06 jul 2013

10 jaar 11 maanden geleden gestopt

yesyes heel goed ...Stopknop. Heb respect voor jou. Ik ga maandag stoppen met roken na een flinke voorbereiding want het gebeurd me niet meer dat het mislukt. Dit is mijn 7 de poging dan. Op mijn werk roken ze allemaal bijna maar mijn collega is net 6 weken gestopt met roken. Dus als zij het kan...kan ik het ook en JIJ ook!

Reactie toevoegen