voorstellen

Geplaatst door windandtears op 20/07/2011 - 21:51

Lid sinds 19 jul 2011

Hoi iedereen,

Ik ben Karin en ben op 19 februari gestopt met roken na 30 jaar non stop roken. Ik heb nog niet echt last gehad van "zin in een sigaret" maar loop sindsdien bij de psycholoog en kinesist wegens chronische hyperventilatie en paniekstoornis. Heeft er nog iemand last van?

groetjes

afbeelding van roeld

Geplaatst door Anoniem op 20/07/2011 - 23:04

Lid sinds 13 sep 2010

Hoi Karin. Apart zeg. Ik ben na 35 jaar gestopt en ik had last van een paniekstoornis (autorijden) maar ik moet zeggen, sinds ik gestopt ben, ben ik daar minder vatbaar voor geworden. Ben nu onder behandeling bij een psy en een rijangstcoach. Het roken overwinnen komt ook je zelfvertrouwen ten goede.
Jij bent de eerste bij wie ik dit lees. ;-)

Korte bijdrage van mij, want om 05:00 rinkelt de wekker, dus ik ben nu weg.

Groetjes,

Roel.

Geplaatst door Anoniem op 21/07/2011 - 08:50

Lid sinds 17 apr 2009

Als ik je ervaring lees, neem ik mijn petje af dat je toch zo sterk bent om het gestopt zijn door te zetten !!
Ik heb er nooit eerder van gehoord en hoop dat je met de hulp die je krijgt van je klachten af zal komen.

Geplaatst door Anoniem op 21/07/2011 - 20:52

Lid sinds 19 jul 2011

Hoi Roel,
autoangst heb ik al sinds jaren, vooral angst voor de snelweg. Ik ben een paar weken geleden op een zondag voor het eerst de snelweg weer opgegaan voor een klein stukje en met begeleiding van mijn vriend. Dus dat ken ik ook :-)
Helpt die therapie?

afbeelding van roeld

Geplaatst door Anoniem op 21/07/2011 - 21:10

Lid sinds 13 sep 2010

Karin, same here. Altijd die klotesnelweg ;-) Na de eerste paniekaanval (waarbij ik totaal geen benul had wat er in me gebeurde) ben ik eerst bij de psy geweest. Die heeft me enigszins weer de auto in gepraat, maar het is nooit meer goed gekomen. De laatste jaren werd het weer erger en reed ik helemaal niet meer. Omdat m'n werk dit vergoedde, ben ik bij Marjan terecht gekomen: http://www.rijangstcoach.nl/
En die heeft me heel snel weer aan het rijden gekregen. En ik ben nog niet tiptop, maar vanuit Sleeuwijk ben ik al naar Assen en Den Haag en Rotterdam gereden. Terwijl ik pas geleden de brug bij Gorinchem nog niet over durfde.
Dus ja, deze therapie helpt wel ;-)
Ik heb ook lang stil gestaan bij Mindtuning van Peter Frijters en NLP van Edwin Selij. Als je googled, dan vind je ze wel. Nadeel, ze beweren jou in twee sessies te kunnen "genezen" en in geval van Frijters nadeel 2, de prijs.
Die twee sessies heb ik een hard hoofd in, maar wie weet. Ik heb van beide heren wel hun boekjes gekocht en die lezen lekker weg en je hebt er wel wat aan.
Ik heb overigens geen idee wat Marjan in rekening brengt, want mijn werk betaalt. :duim En overigens, Marjan werkt samen met een psy van IPZO.

Reactie toevoegen