Voorstellen

Geplaatst door Th0mas op 13/05/2018 - 10:21

Lid sinds 13 mei 2018

6 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik rook al 20 jaar. Vanaf mijn zestiende. De laatste tijd denk ik er vaker over om te stoppen. Overmorgen heb ik een afspraak met mijn huisarts, om rookstopmiddelen te krijgen. Ik heb immers al een paar cols turkey pogingen achter de rug, en die lukken nooit. Na een paar dagen begin ik steeds opnieuw.

Mijn bedoeling is om over een paar weken te stoppen. Ik heb namelijk een nieuwe auto besteld, die wordt op 1 juni geleverd, en ik wil daar niet in roken. Omdat ik voornamelijk in de auto rook, kan ik dan maar beter stoppen. Het is alleszins een goede gelegenheid.  

Afgelopen woensdag heb ik echter een ongeluk gehad, waardoor ik in het ziekenhuis ben beland. Nu heb ik dus al 4 dagen niet gerookt, ongewild, maar niet ongewenst. 

Na wat googelen om lotgenoten te vinden ben ik op dit forum terechtgekomen, en wilde ik mijn verhaal met jullie delen. Tot nu toe gaat het stoppen vlot (lig natuurlijk nog wel in het ziekenhuis), en ik hoop dat het zo blijft. 

 

Groetjes, Thomas 

 

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 13/05/2018 - 16:33

Lid sinds 04 nov 2017

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Thomas, goed dat je hier terecht bent gekomen, dit forum staat vol met nuttige informatie, tips en ervaringen van andere stoppers. Als je wilt kletsen met andere netgestopten, kun je het beste meeschrijven in de maandclub van mei, daar zitten mensen die ook pas gestopt zijn en dus in dezelfde fase zijn als jij nu. Vervelend dat je in t ziekenhuis ligt nu, hoop dat t allemaal goed komt? Maar wel n goed moment ommeteen te stoppen met roken. Dat wad je toch al van plan, en nu is t wat eerder.dan gepland. Zo kom je mooi die eerste paar dagen door zonder al te veel moeite, want roken in t ziekenhuis valt niet mee :-P
Gebruik deze tijd om goed voor jezelf op n rijtje te zetten waarom je n nietroker wil zijn, en hoe je het aan gaat pakken als je straks weer thuis bent. Want het zou zomaar kunnen dat dan die verslaving tegen je gaat schreeuwen om je weer aan t roken te krijgen. Dus zorg voor n plan, en bedenk vast afleiding voor evt moeilijke momenten. Heel veel succes, en beterschap!!!

Reactie toevoegen