Voorstellen

Geplaatst door Esssie op 03/01/2021 - 20:48

Lid sinds 03 jan 2021

Hi, mijn naam is Esther en de afgelopen jaren ben ik meerdere keren gestopt met roken. Cold Turkey, Ellen Care, E sigaret. Van alles  geprobeerd, maar helaas zoals zovelen gewoon weer de verleiding gehad om er ééntje op te steken. Elke keer vind ik mezelf zo waardeloos dat ik toch weer in de verleiding ben gekomen. Komende week ga ik weer een poging doen, maar nu met nicotine pleisters en zuigtabletten. Ik hoop voor altijd.

Geplaatst door Heit (niet gecontroleerd) op 04/01/2021 - 15:38

Lid sinds

Goedemiddag Esther,

13 jaar geleden ben ik cold turkye gestopt en heb daarna geen dag, geen uur zelfs meer getaald naar een sigaret. Ik was er echt helemaal klaar mee.

Daarvoor had ik alles al geprobeerd, steeds minder roken, pleisters, accupunctuur, enz.

Er is echt maar een manier en dat is dat het moment komt dat je .s...t.ziek  van jezelf wordt en je jezelf een grote loser vindt vanwege die stomme sigaretten. Als je dat punt hebt bereikt, dan is het klaar.

Sigaretten weggooien en allerlei hulpmiddeltjes niet nodig. Ook ik vond mezelf  13 jaar geleden een loser v.w.b. sigaretten. Ik ben gestopt en heb echt nooit,maardan ook nooit meer behoefte gehad aan een sigaret. Ook niet toen ik op dag 1 met mijn collega's in het rookhok stond. ( die waren er toen nog) Daarom Esther, kijk kritisch naar jezelf, gooi je sigaretten weg en wees morgen trots op jezelf !  Je kunt het  

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 11/01/2021 - 22:03

Lid sinds 17 jul 2008

15 jaar 9 maanden geleden gestopt met Champix.

Hi Ester,

Ook jij kunt het!!
Ik herken het patroon wel . . stoppen . .maar nooit echt met 100% overtuiging en altijd eigenlijk wel een achterdeurtje om "eentje" op te steken . . en tsja dan is het eigenlijk alweer mislukt en voel je je ook nog een mislukkeling. Maar goed  . de rokers nemen je weer graag op in hun groepje.

Bij mij kwam de omkeer, half om een medische reden, en voor de andere helft door het boek van Jan Geuts -de Opluchting. Toen was het stoppen een BESLUIT en geen poging meer. 
Het was tussen mijn oren weg, en dat is eigenlijk de sleutel tot succes geweest, onder het motto:

*** Hoe erg het ook is een sigaret gaat het niet oplossen. ***

Een maand later voltrok zich een redelijk drama in mijn leven, maar door dit -mantra- te herhalen in mijn hoofd is het gelukt - nog steeds niet makkelijk - maar wel makkelijker door het BESLUIT -->Afgelopen wat er ook gebeurd. Je moet dat besluit ook met 100% overtuiging nemen, en dan pas lukt het.

Succes, je verdient het !!
 

Reactie toevoegen