Voorstellen en gestopt!!!

afbeelding van Win

Geplaatst door Win op 13/09/2012 - 19:59

Lid sinds 13 jan 2010

Hallo Iedereen,

Ff een hernieuwde kennismaking want mijn laatste stoppoging in 2010 is dus mislukt...

 

Ben over een paar maanden 40, op voor- en tijdens zwangerschappen na , vanaf mijn 15e gerookt.  Na de bevalling 3 jaar terug toch weer gaan roken. Eerst heel weinig( 3-5 sigaretten per dag ), en het laatse half jaar weer zo wat een pakje per dag.

Heb altijd gezegd: eens moet je er definitief mee stoppen..maar dat uitstellen he.....altijd maar weeer een excuus. Ook voor man ( verafschuwd het )en kinderen was het niet gelukt, maar heb mijzelf wel een deadline gegeven: voor je 40e ben je gestopt!

Ik weet dat het nl dan toch weer uitstellen word en voor je het weet mankeer je wat, of ben je 65 en hebt longenemfyseem of erger.  Iniedergeval: ben 9 dagen geleden gestopt!!!!!  Wel nog dagenlijks de neiging ( wil er dan 1 roken, rest pakje weggooien ) maar telkens toch niet gedaan zelfs al stond ik al bij de kassa. Het schiet namenlijk niet op.

Ik heb wel ZIN om te roken, maar ik WIL niet meer roken.  Heb mijzelf lang genoeg voor de gek gehouden ( er zijn toch wel meer dingen ongezond? Ach mijn Opa van 82..altijd gerookt en mankeert niets etc etc ).  Dit is jaren een soort van houvast geweest maar: Roken is dodelijk, staat duidelijk op de verpakking, en toch doen!

Goed, ik heb er natuuurlijk talrijke eerdere pogingen opzitten:

MOOS

Zyban

Nicorette pijpje

electronische sigaret

Pleisters

Ben nu gestopt met champix ( maar dat is weer een ander topic ) , maar ben nu ook letterlijk gestopt met de champix  want ik moet het toch op eigen kracht doen en niet 3 maanden onder de pillen zitten en dan de klap eens krijgen. Heb het zo'n 3 weken geslikt.

Ik denk dat mijn verhaal niet veel afwijkt van de andere, inmiddels ex of niet- rokers maar toch heel fijn hier veel herkenning te lezen. Zal jullie steun bij tijd en wijlen nodig hebben!! En ook jullie zal ik op mijn beurt steunen.Op naar een fris en gezond leven! 

Ben wel mega sjacherijnig en nogal explosiegevaar! dacht dat de Champix daarvoor zou helpen, maar niet dus!

groetjes! Win

Geplaatst door Floortje59 op 14/09/2012 - 18:38

Lid sinds 04 sep 2012

ik ken datik rookte 45 jaar  lang van af mijn 13 tot mijn 58ste jaar 20 per dag en altijddie smoesjes je gaat er zelf in geloven ik rookte nooit helemaal diep over de longen want dan moest ik altijdhoesten  dus kon dat nooit zo erg zijn en ik sportveel dus mijn longen zijn sterker en kunnenbeter tegen de rook alemaal kul natuurlijk je moet eerst wat krijgen voorje stopt en dat heb ik dus copd  gelukkig door het sporten op niveau 2 anders had ik 3 gehad het sluiptin jou eerst heb jehet niet in de gaten e n dan heb je het ineens wat benauwd maar ik ben nog op tijd dus ik hoop dat het jou ook gaat lukken je kunt het echt wel groetjes femmie

afbeelding van Win

Geplaatst door Win op 15/09/2012 - 13:02

Lid sinds 13 jan 2010

Hey Floortje59..het moet lukken nu. ik denk dat je ook erg geschrokken bent zegvan het feit dat je COPD hebt. Bij mijn moeder is dus 2 maanden geleden COPD geconstateerd . Ze heeft nog 75%...als ze nu niet stopt gaven ze dus op dat ze nogca.  5 jaar te leven heeft. Zij is per vandaag gestopt, m.b.v. Champix...ook al een leven lang gerookt en vaak gestopt ... Zij heeft nu een behoorlijke stok achter de deur, en ik dus ook. Gelukkig valt COPD in de vroege fase nog te stabiliseren.

Hoe ging jou het stoppen af?

Geplaatst door Floortje59 op 15/09/2012 - 14:14

Lid sinds 04 sep 2012

ik ben in eenkeer gestopt  nu 4 weken ik ben er nog lang niet maar ik heb geen keus toch het is bestwel moeilijk  je denkt elke keer weer aan een sigaret  ik had 60% longinhoud maar het stomste is ik merk er niet veel van kom dat ik sport zeggen ze mijn zus van 57 heeft onder de 30% die heeft constant zuurstof in de neus best wel erg daarom moeten we het volhouden mijn 5 kleinkind komt over 5weken en ik wil nog veel leuke dingen met ze kunnen doen dus probeer vol te houden we kunnen heus wel zonder sigaret het zit gewoon in je hoofd groetjes femmie

Reactie toevoegen