Waarom elke keer die avonden? Wanneer komt ik tot m'n rust?

Geplaatst door Mleintje1982 op 09/10/2015 - 20:24

Lid sinds 05 okt 2015

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Woensdag Valdispert in huis gehaald. Gisteren voor het eerst genomen, wat goed werkt. Probeer niet meer dan 1 zo'n pilletje per dag (al mag je er 3). Heb nu op de heerlijke weekendavond zo'n last van afkickverschijnselen (zoals vaker steeds in de avond als je eindelijk kan ontspannen van de drukke dag) en wil Valdispert nemen, zie ik ineens dat het afgeraden wordt zelfs als je zwanger wilt worden (niet eens 'al bent') en als je dat slikt dan zeker anticonceptie moet nemen. Laat ik nou net al een maand gestopt zijn met de pil en al even zwanger wil worden. Sterker nog, dat is de hele doorslaggevende reden van het stoppen met roken!

What to do? Zal het echt zoveel kwaad kunnen als je nog niet eens zwanger bent? Stress lijkt me ook niet echt goed ofzo en ik piek echt enorm 's avonds. En als je echt niets mag enzo?! ... Hoe dan?! Overdag gaat wel maar 's avonds en vooral weekend voelt als Hel! Van de week heb ik een complete paniekaanval met schreeuwen janken en hyperventilatie gehad, ik kon niet meer en was de volgende dag 1 groot wrak.

Ben ook redelijk in een dip aan t raken ervan. Ja prima wel gestopt enzo, maar de vreugde van het leven vind ik persoonlijk toch ver te zoeken nu. Lekker wijntje erbij zal ik ook maar niet doen om het stoppen zelf en uitlokken vh roken en ik wil ook niet teveel aankomen. Heb vroeger zelfs een eetstoornis gehad en wil zeker niet down that road again.

Ik weet het allemaal echt even niet meer :(

Geplaatst door lolly op 09/10/2015 - 22:35

Lid sinds 26 jan 2015

9 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Luitster meis, Haal eerst eens even diep adem en bedenk waarom je zo graag wil stoppen met roken...Juist ja, jij wil mama worden! Mooiere en betere reden om te stoppen met roken is er niet!  Zelf ben ik 8 maanden geleden gestopt omdat ik oma zou worden en inmiddels ben...Heb ruim 40 jaar gerookt en ben van de ene op de andere dag gestopt cold turkey. Het was niet gemakkelijk, maar de gedachte aan mijn kleinkind heeft me geholpen om NEE te blijven zeggen tegen de verslaving. Dus kom op! zeg NEE voor je kindje

ps. haal lolly's in huis, dop pinda's en pistache nootjes om je handen bezig te houden en ga spelletjes of (leg) puzzels maken om je zinnen te verzetten

Reactie toevoegen