we gaan ervoor

Geplaatst door Esther26 op 01/06/2012 - 11:36

Lid sinds 01 jun 2012

Hallo ik ben Esther 43 jaar en rook al nou ik denk toch wel 30 jaar.

En nu ben ik het zat en ga gewoon stoppen(hoop ik haha)

Gisterenavond om half elf mijn laatste sigaret gerookt en dat is al heel wat voor mij.

Ben steeds met mezelf in discussie over wel doen niet doen, liggen nog vijf pakjes sigaretten, eerst opmaken of toch maar weggeven, zo dus de hele ochtend al bezig maar nog niks aangeraakt.

En ga het ook niet doen echt niet, echt niet, echt niet even mezelf overtuigen

Het zal moeilijk worden maar het gaat lukken.

afbeelding van Ciska

Geplaatst door Ciska op 01/06/2012 - 12:27

Lid sinds 29 apr 2012

11 jaar 9 maanden geleden gestopt

Weg met die sigaretten die je nog in huis hebt Esther

De verleiding is dan veel te groot en je maakt het er jezelf moeilijk mee

Gewoon niet meer doen, nu zit je nog steeds te twijfelen wat je met al die sigaretten gaat doen, als je ze weg doet is die twijfel in er in ieder geval niet meer.

En natuurlijk gaat het lukken, gewoon doorbikkelen dag voor dag

 

Gr Ciska

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje59 op 01/06/2012 - 12:34

Lid sinds 06 feb 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Acupunctuur.

Esther, neem wel een duidelijk besluit. Je zegt dat je niet meer gaat roken maar tegelijkertijd ben je al de hele ochtend bezig of je toch niet eerst die 5 pakjes opmaakt.

Eigenlijk heb je al beslist dat je gaat stoppen dus gooi die pakjes meteen in een emmer water. Zolang je ze in de kast laat liggen kun je blijven twijfelen want die pakjes zjn er nog. Dus, weg ermee en wel zo dat je niet meer kunt twijfelen. Aangezien natte sigaretten niet meer te roken zijn gooi je ze in een bak water. Kun je er meteen afscheid van nemen en als je ze eerst vermorzelt in je hand smiley zie je ook meteen wat voor viezigheid er eigenlijk in zo'n sigaret zit en wat voor stank.

Toen ik dat bij mezelf zag, heb zo nl van de laatste sigaretten in mijn pakje afscheid genomen, snapte ik niet dat ik zoiets lekker heb gevonden.

 

En daarna is het volhouden en als je een moeilijk moment hebt, en die komen er zeker, dan meteen afleiding zoeken: drink een glas water, ga stukje lopen, bel iemand enz. enz. Dat moment gaat echt weer voorbij en dan kun je trots zijn op jezelf dat je het van NIco en Tine weer hebt gewonnen.

 

Je kunt ook bij de maandclubs kijken. Weet niet of er al een maandclub van juni is maar anders praat je ven mee met de meistoppers. Hier zijn allemaal mensen die ook net gestopt zijn en samen kun je elkaar steunen en motiveren om eht vol te houden.

 

Succes en ga ervoor, motivatie is al heel belangrijk. 

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 01/06/2012 - 17:50

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 6 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

mja welkom Esther,

ALS je wil stoppen zorg je alleszins best dat die sigaretten op één of andere manier verdwijnen inderdaad want die dingen hebben de neiging om op te branden terwijl ze in je mond steken.

misschien moet je ze maar ineens allemaal achter elkaar oproken, dan voel je meteen waar je mee bezig bent als je blijft verder roken en is je motivatie misschien wat groter of gooi ze weg, geef ze weg, maakt niet uit ... zo'n verleiding in huis is om problemen vragen.

 

maar je merkt het dus al: je zal resoluut moeten zijn voor jezelf als je wil stoppen, met 'hopen' dat je je gedrag verandert ben je niks hoor. jij was diegene die rookte en jij bent ook de enige die kan stoppen, als je wil tenminste. een halve aanpak werkt niet want als je steeds tussen twee sigaretten in stopt wel dan rook je toch gewoon weer de volgende.

 

als je daarentegen wil weten waar je echt mee bezig bent, lees dan zeker deze twee topics eens door

http://www.ikstop.nl/vertalingen-whyquitcom

http://www.ikstop.nl/poll-wat-jouw-meest-genante-rookervaring

 

stefan

Reactie toevoegen