We zijn er aan begonnen (met stoppen dan)

afbeelding van Joris3Pinter

Geplaatst door Joris3Pinter op 15/01/2012 - 17:49

Lid sinds 15 jan 2012

Haai,

Een tijdje geleden heb ik besloten te gaan stoppen met roken. Al enkele jaren heb ik mijn 40e verjaardag bestempeld als de dag dat het roer om moet en ik mijn verstand maar eens moest gaan bebruiken.
Een jaar of vijf geleden is het me al eens gelukt om een half jaartje te stoppen met roken. Op mijn reis door Afrika ging het midden in de bush van Botswana, bij een gezellig kampvuurtje en een blikje "Tusker" pils toch mis (helaas waren er meerdere rokers bij...). Na een prachtige reis kwam ik toch weer als roker thuis.
Nu ben ik eind vorig jaar 39 geworden maar sinds de sigarettenfabrikanten verplicht zijn om er voor te zorgen dat de sigaretten op diverse plaatsen vanzelf uitgaan en ook de as er op die plekken vaak vanzelf afvalt, heb ik, nadat mijn kleren en auto weer eens onder de as zaten en ik met een half gedoofde sigaret zat te brommen, besloten dat het zo ver was.

Gisteren de nodige nicotinestickers en frambozenzuurtjes gehaalt (daarmee was het de vorige keer ook gelukt) en vanacht in de auto mijn laatste peuk gerookt. Thuisgekomen meteen de asbak uit de auto meegenomen, leeggemaakt en afgewassen. Hij staat nu samen met de andere asbakken en nog een kwart pakje Camel boven in een keukenkastje (een geruststellende gedachte maar ik ga er afblijven!).
Vandaag heb ik een lijstje gemaakt met de voordelen van het niet meer roken en deze op het prikbord gepint. Ook staan hier wat namen op van kennissen die het ook gelukt is te stoppen. Bij moeilijke momenten kan een blik hierop me misschien steunen.

Wat denk ik de moeilijkste momenten gaan worden zullen de dartavonden zijn. In een groot aantal kroegen waar we onze wedstrijden moeten spelen wordt nog volop gerookt....Hiervoor heb ik een beetje angst. Mocht ik dan toch een peuk opsteken dan hoop ik dat hij net zo beroerd smaakt als de eerste na een lange vliegreis!

Hopelijk gaat het me dit keer definitief lukken om er af te blijven! Ik zal mijn best doen ;)

Geplaatst door Lodewijk op 15/01/2012 - 18:57

Lid sinds 11 sep 2011

Hallo Joris,
prima idee om voor je 40ste te stoppen met roken. Met een beetje geluk hou je de schade beperkt. Wat ik me afvraag is of het wel verstandig is om het restant sigaretten te bewaren. het beste is om alles wat je aan het roken  doet denken de deur uit te gooien. Geen sigaretten, asbakken of wat dan ook meer in huis. Cold Turkey is al moeilijk genoeg. Nico en Tine zijn een paar slimme jongens die precies weten hoe ze mensen moeten bewerken. Wat veel mensen hier geholpen heeft is de gouden stelregel van Toon: NEE=NEE en geen discussie met jezelf, die verlies je namelijk. Wees verstandig en meld je aan bij de januari-jet, alle lotgenoten die elkaar steunen. Sterkte! Lodewijk.

afbeelding van RVisser

Geplaatst door RVisser op 16/01/2012 - 13:07

Lid sinds 16 jan 2012

13 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hartstikke tof Joris dat je stopt. Ik wens je alle succes.
Een pakje bewaren om eentueel toch... nou ja, niet echt om er weer eentje op te steken, maar alleen voor het idee. Een gerust stellende gedachte. Niet slim Joris, hoewel ik het ook heb gedaan en ik ben al een half jaar gestopt en als het aan mij ligt (en daar ligt het ook aan) dan rook ik niet meer. En "eentje" kan een  ex-roker blijkbaar niet. Dus helemaal kappen, pleur die rotzooi voor de zekerheid maar weg.

Geplaatst door janna op 16/01/2012 - 20:19

Lid sinds 10 dec 2011


Joris,
Dit forum wijst je de goede weg naar succes.
Janna

afbeelding van Joris3Pinter

Geplaatst door Joris3Pinter op 16/01/2012 - 21:16

Lid sinds 15 jan 2012

Bedankt voor de tips en steun!

Het is nog maar dag 2 en het gaat met wat ups en downs. Overdag gaat het wel al ben ik wel wat prikkelbaar als het werk wat tegen zit. Gisteravond had ik even een dipje maar we komen er overheen.
Als het één dag niet lukt, dan moet twee ook lukken, en dan drie en dan......

Het pakje zal zo te horen toch beter de afvalbak in kunnen, al geeft het me wel een beetje een geruststellende gedachte. Hij staat buiten beeld en waarschijnlijk kom ik 'm pas (helemaal verdroogd) bij de volgende schoonmaak tegen.
Maar ik zal overwegen 'm gelijk maar weg te gooien

Reactie toevoegen