Website met volledig nieuwe wijze om blijvend te minderen en te stoppen met roken

Geplaatst door John Pechtold op 01/09/2019 - 02:24

Lid sinds 01 sep 2019

Hallo stoppers en niet stoppers en toekomstige stoppers,

Ik was een verstokte roker tot ongeveer twee jaar geleden. Ik heb 35 jaar lang gerookt en rookte zo'n 30 sigaretten per dag. Ikzelf werk met verslaafde mensen op een kliniek in Zeeland en heb dus best wat kennis over verslaafd zijn, maar belangrijker, hoe dit te beïnvloedden. Ik heb dan ook mijn kennis toegepast en een geheel nieuwe wijze gevonden waarmee ik mijn roken heb uitgedoofd. Dit ging met een enorm gemak. Zelfs na twee jaar heb ik nog geen enkele moeilijk moment moeten doorstaan en heb ook geen nieuwe afleidingen moeten inzetten om maar niet te denken aan het roken. Een roker kan gewoon naast mij staan zonder dat ik een greintje zucht ervaar.

 

Maar misschien moeten jullie mijn verhaal zelf lezen. Ik heb mijn verhaal namelijk in boekvorm op internet geplaatst om anderen te kunnen helpen met mijn voorbeeld en manier. Op de website vind je geen enkele poging van mij om van jullie geld los te krjgen, dus wees niet bang dat ik met een mooi verhaal de zwakte van een mens wil uitbuiten. Ik wil alleen dat mensen ook een kans krijgen om te stoppen met die vernietigende verslaving. Of in ieder geval een manier ontdekken waardoor ze grofweg 90% minder zullen gaan roken. En ook dat is voor de meeste mensen al een fantstisch doel.

Mijn verhaal staat in zijn geheel te lezen op www.gezonderroken.nl en dan rest mij alleen nog jou enorm veel succes te wensen met het lezen en het omdenken van je verslaving. Je zult anders gaan aankijken naar je verslavingsgedrag dan dat je tot nu deed.

 

Succes

John Pechtold

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 01/09/2019 - 18:33

Lid sinds 16 mrt 2008

1 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi John,

Ook ik had me er bij neergelegd dat ik nooit zou kunnen stoppen met roken. Op een gegeven moment bleef ik hoesten, de hele dag door en vond het toch het beste om helemaal te stoppen met roken. Ook ik rookte er, maar dan wel zware shag, 30 per dag. Ik heb er voor gekozen om het met pleisters te doen en verder geen therapie of iets dergelijks. Dat werkt bij mij nl. niet. Nee, het werkt zelfs averechts. Ik ben nu een maand gestopt en voel me daar erg goed bij. Ik weet dat je zegt dat het "gewoon" zonder hulpmiddelen kan en ik ben erg benieuwd hoe je dat voor ogen hebt. Blijkbaar is het voor jou de juiste manier geweest.

Ik zal jouw verhaal gaan lezen. Ik laat je wel weten wat ik ervan vind.

Groetjes, canardo

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 01/09/2019 - 22:11

Lid sinds 16 mrt 2008

1 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi John,

Hier canardo weer. Echt een hele aparte manier om te stoppen. Werkelijk nog nooit van gehoord en nog nooit aan gedacht. Zoals je ziet aan mijn aanmelddatum ben ik al sinds 2008 in de strijd. Wat was bij mij het probleem? Ik vond het stiekum toch te lekker. Deze fase ben ik nu voorbij en ben erg blij dat ik niet meer hoef te roken! Er is deze keer een knop bij mij omgegaan. Iets waar ik al die jaren op gewacht heb. 

Maar sinds 2008 dus. Ik denk dat ik toch echt wel de meeste boeken over stoppen met roken gelezen heb. Ook op internet meegedaan heb met de stoppen met roken goeroes. Ik heb tabletten geprobeerd, kauwgom en pleisters. Telkens viel ik na korte tijd weer terug.

Voor mij is het helaas niet mogelijk om Cold Turkey te stoppen. Mijn geest kan dit niet aan en ik schiet dan in een psychose. Ik ben psychose gevoelig.

Misschien als ik eerder over jouw methode gelezen had, dan had dat me misschien wel kunnen lukken. Nu is dat niet meer nodig naar mijn gevoel. De knop is om en ik ben niet van plan om hem weer terug te schakelen.

Ik associeer het met mijn vroege jeugd. Nog voor dat ik ben gaan roken. Dezelfde gevoelens en gedragingen komen naar boven. Natuurlijk, ik was toen nog een puber en een heel ander persoon dan dat ik nu ben, maar de associatie is er. Het gevoel en dat is genoeg.

Ik ben ook op mijn 12e begonnen met roken en ben inmiddels 56. Ik ben heel erg verslavingsgevoelig en heb al heel wat verslavingen achter de rug, waar ik hier liever niet op inga. Ik heb een tijdje in mijn account een stuk hierover geschreven en wie de moeite nam en/of wie nieuwsgierig was heeft het kunnen lezen. Ik heb het inmiddels verwijderd. Ik wil dat verleden afsluiten. Dat was ook de reden waarom ik het geschreven had.

Stoppen met roken heb ik altijd de meest moeilijke verslaving gevonden en ben blij dat ik niet meer hoef te roken. 

En jouw methode, ik vind het heel ingenieus (slim bedacht). Je moet er maar op komen. Ja, ik denk ook wel dat het kan werken, maar denk dat je dan wel heel serieus er mee bezig moet zijn. Volgens mij zit er toch een zeker risico in, naar mijn mening. Dit omdat je nog niet gelijk afscheid neemt van je tabak.

 

Geplaatst door cm visser op 04/09/2019 - 12:08

Lid sinds 04 sep 2019

Maar in nicotine pleisters zit tog weer nicotine en daar moet je juist vanaf,ik heb ze ook 4dgn gebruikt maar ben nu begonnen met champix hoop dat het gaat lukken,6jaar grleden ook gestopt met champix toen stond ik er heel erg achter tot ik voor de gezelligheid een sigaret nam van mijn dochter,had ik dat maar nooit gedaan ik dacht dat kan wel.Maar npaar dagen later nam ik er weer een,ik gaf haar n pakje en zei dan kan ik er af en toe een vragen,jammer hoor want toen werden het er 2 en toen dacht ik dat kan ik best af en toe eentje nou niet dus,na een maand rookte ik weer dus NIET DOEN.sterkte allemaal.groetjes LIA

Geplaatst door John Pechtold op 02/08/2020 - 00:53

Lid sinds 01 sep 2019

Sorry mensen,

 

Het systeem geeft mij geen meldingen wanneer er iemand een comment heeft geplaatst. En ik wist echt niet meer dat ik hier ook 'mijn verhaal' had neergezet met vermelding naar www.gezonderroken.nl | Nu zie ik beneden een vinkje om aan te vinken als je van nieuwe reacties op de hoogte wilt worden gehouden. Die heb ik maar aangevinkt nu. 

 

Bij deze dus excuses voor de late reactie. Aan jullie beiden (en nr 1 ken ik via mailverkeer op mijn website) erg veel succes met het stoppen. Champix kan gevaarlijk zijn dus kijk altijd samen met een arts of het geschikt is voor je. 

Ik kan vertellen dat ik nog steeds niet rook en nog steeds geen seconde een zuchtgevoel heb gehad. Inmiddels tik ik bijna 3 rookloze jaren aan en heb ik dan ook bijna 36.000 sigaretten NIET gerookt. Das een gedachte he! 

 

Ik kan alleen maar zeggen tegen alle rokers, lees toch aub mijn verhaal eens en laat het inzinken. Als het lukt, rook je in ieder geval 90 procent minder dan wat je nu doet. Als het helemaal lukt ga je stoppen zoals ik heb gedaan. 

 

John

Reactie toevoegen