Wie herkent dit?

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 09/01/2022 - 14:24

Lid sinds

Ik heb de laatste jaren veel stoppogingen gedaan maar het nooit langer dan 6 maand volgehouden. Ik ben april 2021 gestopt met roken na 23 jaar roken maar daarna op een paar feestjes een paar keer de mist in, bij elkaar zo'n twee pakjes. Mijn laatste sigaret dateert nu van september en ik wil echt niet meer, volhouden nu dus. Mijn app geeft aan dat problemen als kuchen en piepen na 3 maanden verdwijnen. En daar zit bij mij het probleem.

Ik kuch helemaal niet, al jaren niet, ik kan me niet herinneren hoe lang ik al niet gehoest heb. Het lijkt net of ik geen hoestreflex heb. Ik heb eerder het gevoel dat alles heel vast zit en heb steeds een brok in de keel-gevoel waar ik gek van wordt. Af en toe hoest ik bewust maar er komt nooit slijm los, ik zou zo graag eens flink rochelen. Herkent iemand dit? Sorry voor de gore details. Moet ik het tijd geven?

Geplaatst door dehoogstetijd op 27/06/2022 - 14:26

Lid sinds 27 jun 2022

Dag Strijder,

Heel goed bezig. Volhouden betekent dat je doorgaat met iets, zoals bij rennen. Bij stoppen ben je gestopt, dat heet geen volhouden, je bent gestopt!

Ik rook 11 jaar een pakje per dag en heb nooit een rokershoest ervaren. Geen zorgen je hebt wel een roestreflex maar wellicht wordt die minder snel aangewakkerd. Als er iets in je keel schiet ga je echt wel hoesten. Maar je keel zit zo vol met teer en slijm dat sigarettenrook dat niet aanwakkerd, ik heb hetzelfde. Het afbreken van het vastzittende slijm duurt langer dan het verdwijnen van een eventuele rokershoest. Zie hieronder:

Negen maanden nadat je bent gestopt met roken zijn je longen aanzienlijk genezen. 
De delicate trilharen in je longen hebben zich dan hersteld en helpen slijm uit de longen te duwen en infecties te bestrijden. 

Als je af en toe gaat sporten waaarbij je buiten adem raakt zullen je longen vastzittend slijm eerder naar buiten brengen. Geloof me dat wil je echt wel uitspugen, maar hoeft nog steeds geen hoesten te zijn.

Reactie toevoegen