Wie kan mij helpen...?

Geplaatst door mandy-vb op 11/05/2012 - 21:16

Lid sinds 11 mei 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi allemaal,

Ik rook al 8 jaar aardig stevig, zon 25 sigaretten per dag. En ik ben er nu helemaal klaar mee! Ik heb woensdag avond mn laatste pakje opgerookt en ik dacht nu ga ik echt stoppen. Gister heb ik anderhalve peuk gehad in totaal waar ik al aardig trots op ben! Nu ging het vandaag overdag de hele dag goed, had er wel behoefte aan maar deed het niet, toen straks ben ik dan toch zo achterlijk geweest om een pakje te halen, wou zo graag een sigaretje roken, ik weet het dom dom dom. Nu zijn het wel sigaretten die vreselijk goor zijn en waar mn longen pijn van gaan doen maar je raad het al, ik ben weer om. Ben zo boos op mezelf dat ik toch de strijd heb opgegeven voor mij gevoel, ik moet en ik zou stoppen! (heb er in totaal vandaag 3 gerookt)

2 juni wil ik gewoon helemaal ''clean'' zijn. Ik heb nicorette kauwgom gekocht maar nog niet aangeraakt. Heeft er iemand tips voor mij? Ik wou het cold turkey doen, voor ongeveer de 100ste keer maar op de een of andere manier lukt mij dit maar niet.

Wie kan mij helpen om een keer te winnen van zon stomme stink stok?!

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 11/05/2012 - 22:34

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

dit antwoord zal je niet helemaal bevallen maar om te beginnen moet je beseffen dat een van de gemeenste verslavingen je in zijn greep heeft en dat niemand anders in jouw plaats kan stoppen m.a.w. je kan hier een hoop steun krijgen van lotgenoten die er alles aan willen doen om je ogen open te trekken maar uiteindelijk blijft het JOUW probleem.

vraag je dus af wat jouw probleem is, waarom je rookt, wanneer je rookt ... hoe meer je over je verslaving leert hoe makkelijker stoppen wordt want fysiek afkicken is misschien het vervelendste onderdeel maar de gewoonte is veel geniepiger en hardnekkiger, dat is jouw gewoonte dus.

de fysieke verslaving kan je stoppen op veel manieren. cold turkey is maar één manier, er zijn er nog beschreven in een aparte rubriek, sommige methodes zijn met hulpmiddelen die verschijnselen iets kunnen verminderen als het goed is. misschien zijn er betere manieren omdat ze beter bij jou passen maar besef wel dit: je kan NIET winnen van die 'stinkstok' zolang jij die laat winnen. als je wil winnen en dus stopt houdt dit in dat je de denkwijze en gedrag van de verslaafde die je was opgeeft, op welke manier ook. als je niet zo denkt maak je jezelf iets wijs en heb je hier niets te zoeken.

op welke manier ook zul je moeten leren welke situaties/gevoelens etc... jou tot roken aanzetten en daar zul je mee moeten leren omgaan of ... anders tegenaan moeten kijken want er is niemand die alle situaties kan vermijden. het heeft dus geen zin om te willen vechten tegen een verslaving en je door alle stadia te sleuren tenzij je echt gemotiveerd bent en uiteindelijk als je al je valkuilen herkent en je denkwijze kan veranderen omtrent zo'n situaties dan is het niet eens meer nodig om nog te vechten. dat is de dag waarop roken voor jou niet meer hoeft en je echt gestopt bent.

gisteren heb ik nog van iemand gehoord dat hij al 35 jaar niet meer rookt want ... dat idee doet hem gewoon echt niets meer.

 

 

Geplaatst door mandy-vb op 11/05/2012 - 22:35

Lid sinds 11 mei 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dankjewel voor je reactie. Wat je zegt heb je ook echt gelijk in. Heb gewoon even iemand nodig die me zoiets zegt! Dat laat me weer even beseffen dat er geknokt moet worden.

Aangezien ik de enigste stoppende persoon ben in mijn omgeving heb ik niet iemand om er mee over te praten.

Ik weet wat voor soort roker ik ben, ik kan heel makkelijk zonder als het goed met me gaat maar zodra ik stress krijg dan rook ik als een malle. Hoe noemen ze zoiets, een emotie roker? Heb een beetje een nare tijd achter de rug wat zo nu en dan nog wel speelt dan pak ik juist weer een sigaret. Heb in deze 2 halve stop dagen al wel gemerkt dat ik goed zonder de dag kan doorkomen maar dan moet wel alles gaan zoals ik het in mn kop heb en dat gaat dus niet zo. Laat ik het zo zeggen, zolang ik alleen thuis ben red ik het makkelijk! Zodra er iemand anders komt word ik sjaggie, heel apart surprise

Ik ga er gewoon voor de volle 200 procent voor en elke keer als ik maar de neiging heb om een peuk te pakken geef ik mezelf wel een tik over mn vingers ofzo!

Bedankt voor je duuwtje in de goeie richting!

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 11/05/2012 - 22:57

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

graag gedaan,

sluit je trouwens gerust aan bij de mei stoppers in het maandclubs topic, daar zitten er nog in hetzelfde schuitje laugh

Geplaatst door mar de vis op 11/05/2012 - 23:08

Lid sinds 12 apr 2012

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

hi,

je kan je bij de mei stoppers aanmelden, dan zit je bij een clubje die het net zo moeilijk heeft als jij met""""""""afkicken""""""""""

krekel van de april, zie maandstoppers, weet wel verder als je er niet kunt komen.........

anders stuur je haar een pm.........

mijn ervaring is, en ik ben nieuw op forum en internet, dat dit toch wel helpt.!!!!!!!!!

op het moment dat de paniek optreedt..... kun je ergens een computer opzoeken en ff mailen, desnoods wissen als het te persoonlijk is, maar het helpt wel..............

er zijn ook tips en verhalen op dit forum,  er zijn afval tips omdat je stofwisseling een verandering ondergaat....

er zijn spelletjes enne...mijn ding  LEESTIPS onder het kopje huiskamer........

pepim, complimenten, helpt je evt om een ticker te maken, ter stimulatie

bert xxxl, heeft een boekenhemel, zie huuiskamer, om eens over iets anders te praten........

KORTOM genoeg.....voor de moeilijke momenten

ALS JE ECHT wilt, kun je hier je ei kwijt.....................

gr, evt pm

 

 

 

Geplaatst door mar de vis op 12/05/2012 - 01:04

Lid sinds 12 apr 2012

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

mandy.......re???????????????????????

wil je??????????????????????????????

Geplaatst door mar de vis op 12/05/2012 - 01:07

Lid sinds 12 apr 2012

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

[quote=Stefan]

graag gedaan,

sluit je trouwens gerust aan bij de mei stoppers in het maandclubs topic, daar zitten er nog in hetzelfde schuitje laugh

[/quote]

stefan, friends???????,ben ik mee eens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

een maandclub helpt, zie eerdere post

Geplaatst door mandy-vb op 12/05/2012 - 15:04

Lid sinds 11 mei 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja ik wil wel bij de mei stoppers, dat bedoel je toch?

Geplaatst door mandy-vb op 12/05/2012 - 15:10

Lid sinds 11 mei 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb me aangemeld!

Reactie toevoegen