wie wil mij aub helpen??

Geplaatst door Mariette Jansens op 07/05/2014 - 09:28

Lid sinds 07 mei 2014

Ik ben mariette,en heb al een paar stoppogingen ondernomen!ik heb sinds q2jaar copd! Ik heb veel meegemaakt in mijn leven,familie gestorven aan hungtington en enig kind overleden in autoongeluk!!maar nu heb ik ni veel keus meer, niets dan piepen en zwaar ademen ,en zeker in de nacht, mijn relatie lijd er ook onder!!   Willen jullie mij aub helpen met het stoppen? Al bij voorbaat dank !! Groetjes mariette crying

 

 

afbeelding van Christine

Geplaatst door Christine op 07/05/2014 - 11:29

Lid sinds 17 sep 2011

Hallo Mariette,

 

wat een verdriet heb jij al mee gemaakt,heb met je te doen en nu ook nog COPD. Heel goed van je dat je een stoppoging doet, knap dat je de stap gaat maken. Ben je nu al gestopt inmiddels of gaat het nog gebeuren? Ikzelf ben al een hele poos van het roken af maar o wee wat heb ik het lastig en moeilijk gehad lange tijd. Toch volgehouden en zeker ook met de steun hier op het forum!! Zo belangrijk!! Het heeft mij er doorheen gesleept. Nog steeds schrijf ik in mijn boekje, heb het waarschijnlijk niet meer nodig maar ik vind het fijn hier nog te blijven. Ik hoop dat je de kracht vindt en de moed om door te zetten. Het is de moeite zeker waard!!

Ik ben gestopt en heb gedacht..okee...het eerste uur...nog een uur...weer een uur...had wel hulp van champix die ik trouwens maar kort heb gebruikt. In het begin vooral hielp het, de drang naar een sigaret werd duidelijk minder. Toch last gekregen van de bijwerkingen en toen gestopt met de champix en op eigen kracht doorgegaan. Het is moeilijk maar het is te doen! ECHT!!

Geen doelen stelde ik me..iedere dag was er weer een....

ZET 'm op!!!

Christine

Geplaatst door M@rleen op 07/05/2014 - 16:47

Lid sinds 04 apr 2014

Hallo Mariette,

Ben je al bij je huisarts geweest voor begeleiding?  Helemaal omdat je nu 'snachts moeite hebt met je ademhaling. Of ga je op eigen houtje stoppen, zonder hulpmiddel?

Voor je gezondheid moet je stoppen, je kunt het echt . En het is zeker te doen, kijk maar naar alle mensen hier op het forum. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

succes!

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 07/05/2014 - 18:29

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Mariette tuurlijk willen wij je helpen, heel graag zelfs, zeg maar waarmee!

afbeelding van Drakuro

Geplaatst door Drakuro op 08/05/2014 - 08:25

Lid sinds 23 sep 2013

10 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hi Mariette,

 

Denk inderdaad dat je begeleiding nodig hebt van een arts.

Zeker nu je COPD hebt, lijkt me dat zeer wenselijk.

Zij weten meestal wel de juiste wegen te bewandelen en advies te geven.

Mijn vader heeft ook COPD en krijgt soortgelijke begeleiding.

En na dik 60 jaar roken is hij nu al 6 maanden van het roken af.

Ook zijn er bepaalde "medicijnen" verkrijgbaar die je trek in een sigaret verminderen.

 

Houd vol!

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Tet op 08/05/2014 - 09:20

Lid sinds 05 mei 2014

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicorette.

ik sluit me bij de vorige schrijver aan. tuurlijk willen we je helpen maar de eerste stap moet je echt zelf zetten,ga naar je huisarts. Zoek hulp want van copd kom je nooit meer af maar met stoppen van roken kun je het wel vertragen, met roken word het snel erger en dat wil je echt niet. succes

Reactie toevoegen