Wiet.

afbeelding van Koningszoon

Geplaatst door Koningszoon op 14/07/2011 - 22:31

Lid sinds 03 mei 2011

Beste mede- niet rokers, Misschien een rare vraag op dit forum maar misschien ook weer niet helemaal..... Ik ben man, midden 30 en ben sinds ongeveer 2.5 maand gestopt met roken samen met de meistoppers 2011 die elkaar actief hebben ondersteund. Een hele prestatie als zeg ik het zelf want ik heb het als een moeilijke, stressvolle en bijzonder vervelende periode ervaren. De reden waarom ik stopte was/is gezondheidsproblemen en hoge bloeddruk: stoppen was voor mij -aldus mijn arts- dan ook een must. Nou.....het is gelukt en ik ben als de DOOD om ooit nog weer te beginnen met roken!!!!!! Mijn vraag is echter: is er iemand hier die OOK is gestopt met roken maar nog wel wiet rookt? Tot voor kort rookte ik graag ter ontspanning in het weekend (alleen in het weekend!) af en toe een jointje om leeg en relaxed te worden. Ik heb een erg drukke baan als manager en zo kon ik in het verleden heerlijk ontspannen in het weekend! Voor de duidelijkheid: ik ben NIET verslaafd aan blowen en heb sinds ik ben gestopt met roken ook niet meer geblowed. Jullie raden het al: ik mis de ontspanning echter WEL en zou graag weer een jointje willen roken. MAAR...zoals ik al schreef ben ik doodsbang (ja echt!) om weer te gaan roken!!!!! Volgens mij zit er geen nicotine in pure wiet.....een andere oplossing zou zijn om wiet te vermengen met een niet-tabaks product zoals bijvoorbeeld http://www.greengo.nl . Ik twijfel natuurlijk....is blowen niet spelen met vuur? Ik hoor graag van mensen die hier ervaring mee hebben EN of het mogelijk is om wel te blowen maar NIET meer verslaafd te raken aan roken! Thanks!! :kingszoon

afbeelding van Dinyy

Geplaatst door Anoniem op 15/07/2011 - 08:18

Lid sinds 01 mei 2011

Hallo koningszoon,

ik ben bang dat je met vuur speelt als je gaat blowen, als je naar je link kijkt zie je dat deze shag geen nicotine bevat maar wel teer etc. Volgens mij is het niet alleen de nicotine in de sigartetten/shag die ons verslaafd maakt maar ook de stoffen die erin zitten. Ook de gewoonte om te roken wakker je volgens mij weer aan, zoals een shaggie draaien, opsteken, in je mond doen en inhaleren. MMMMMMMMMMM klink wel lekker eigenlijk z127
Maar zonder gekheid, volgens mij moet je het niet doen. Het roken gaat langzamerhand uit je systeem en op deze manier niet denk ik. Maar jij als manager (ik ben managementass.) bent een slimme niet-roker volgens mij en zal zelf de juiste keuze moeten maken in deze z145 .

Succes in ieder geval en groetjes,
Diny :zon

Geplaatst door Anoniem op 15/07/2011 - 10:18

Lid sinds 30 sep 2008

Ik denk dat als je het al zou doen, je het op een manier zou moeten doen die niets met roken en ook niets met hoe je voorheen wiet rookte te maken heeft. kijk eens naar een verdamper of vaporizer

afbeelding van Pluk

Geplaatst door Anoniem op 15/07/2011 - 10:27

Lid sinds 06 jun 2011

7 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Spacecake misschien?

Geplaatst door Anoniem op 15/07/2011 - 10:32

Lid sinds 16 jun 2011

8 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hai ik denk dat je inderdaad met vuur speelt en ja het is zo dat de nicotine niet de enige boos doener is het is al die andere kankerverwekkende troep die erin zit en ons verslaafd maakt.
je kunt ook een spacecake bakken :NNN :NNN
zelf denk ik dat de spanning ook wel weg gaat,je weet we DENKEN alleen maar dat roken ontspande en zonder wiet moet ook lukken,ik zie het toch als een soort verslaving dat je uitkijkt naar het wkend om een jointje op te steken!!
genoeg raad van deze kant,hoop dat je iets mee kunt dd88

succes Jeany

afbeelding van Antoinet1959

Geplaatst door Anoniem op 15/07/2011 - 12:26

Lid sinds 06 sep 2010

Hoi

Ik heb er geen ervaring mee maar( natuurlijk z127 ) wel een idee over
Misschien moet je wat anders kiezen/zoeken om je te kunnen ontspannen.wiet, sigaretten, alcohol en alle andere genotmiddelen om te ontspannen lijken me een recept voor verslaafd raken maar goed.....ik kan beter mijn mond houden c5 want ik was dik 30 jaar verslaafd aan roken
In wiet zitten niet de stoffen die in tabak zitten, dat is waar. maar je bent nu ook niet zozeer lichamelijk verslaafd meer, je bent lichamelijk al afgekickt van roken ............. maar geestelijk ben je nog verslaafd aan de sigaret, dat kan wel aangewakkerd worden door het roken van wiet, heb je toch weer soort van sigaret in je mond en rook ,associatie met gezelligheid en ontspanning enz enz.
ik zou het risico niet willen lopen.
dus als je het kan laten zou ik de wiet laten voor wat het is
groetjes Antoinet

afbeelding van Miss Cutie

Geplaatst door Anoniem op 15/07/2011 - 20:25

Lid sinds 01 jan 2011

ik denk dat je dan eens serieus naar de o[pties van elbo en pluk zou kunnen kijken.

maar ga het please niet roken, om alle redenen die anderen al hebben genoemd

enne cake maken is nog leuk ook :bang
enne als je er teveel van eet en aankomt, is er wast nog wel een plekje vrij in de afvalstoppers :NNN

afbeelding van Koningszoon

Geplaatst door Anoniem op 16/07/2011 - 00:28

Lid sinds 03 mei 2011

Beste allemaal,

Bedankt voor jullie reacties!!!!! z144

Zoals Dinyy (scherp) opmerkt zit er in die tabakvervanger wel degelijk teer en daarmee klinkt het toch als linke soep.

De enige opties lijken inderdaad cakes bakken of een vaporiser (een apparaat waar ik maar weinig vanaf weet.....)
Kun jij er misschien wat meer over vertellen Elbo???

Jullie berichtjes zijn eigenlijk wel een bevestiging van mijn gevoel: het is niet (meer) mogelijk te blowen op een manier die sterk op roken lijkt.
Zoals ik al schreef ben ik ERG bang weer in de rookval te trappen: ik hoef jullie niet uit te leggen dat tabak een tegenstander van formaat is die zich niet zomaar laat verslaan en voor altijd op de loer zal blijven liggen!!!

Stoppen zoals ik nu heb gedaan lukt mij denk ik niet nog een keer: daarvoor was het te moeilijk en intensief!!

Op zoek dus daar alternatieven!
Mochten jullie nog suggesties hebben: laat het vooral weten!

Thanks!!!!!!!!!!!

:kingszoon

afbeelding van Miss Cutie

Geplaatst door Anoniem op 16/07/2011 - 08:27

Lid sinds 01 jan 2011

Geplaatst door Anoniem op 16/07/2011 - 12:54

Lid sinds 30 sep 2008

Zoveel weet ik ook niet van vaporizers af. Ik ben zelf al jaren terug gestopt met blowen omdat de ervaring van het blowen veranderde. Waar ik in het begin een gevoel van high kreeg werd ik later alleen maar stoned en dan niet verder kwam dan loom op de bank hangen.

Maar ik heb ooit wel eens een reportage gezien over een hyperactive man (tegen woordig heet dat adhd) die, om zijn gezin te sparen, wiet gebruikte om rustig te worden. Omdat hij niet rookte had hij zelf met een electrische verfafbrander een verdamper gemaakt.
Als je googled op weed en vaporizer of wiet en verdamper kom je wel wat smartshops tegen die je meer uitleg kunnen geven. Officieel zijn die dingen voor kruidentherapie bedoelt...

Maar blijf wel steeds afvragen waarom je het gebruikt. En als je niet ontspannen bent omdat je het niet gebruikt ligt dat dan aan je drukke baan of omdat je geen wiet gebruikt. Blijf eerlijk tegen jezelf. Het is mogelijk om verantwoord wiet te gebruiken maar het is ook mogelijk om er geestelijk afhankelijk van te worden. Maar zoals je zelf al aangeeft heb je het nu een tijdje niet gebruikt zonder dat je daardoor tegen de muren op wilt klimmen..

Geplaatst door Anoniem op 16/07/2011 - 15:03

Lid sinds 16 jul 2011

Stel je zelf de volgende vraag;
Wie ben ik?
Ben je een roker die probeert dat niet te zijn of ben je een NIET-ROKER?

Het verschil zit in de behoefte van deze twee.
Een roker wil roken en zoekt alle excuses die hij kan vinden om maar te kunnen roken.

Een NIET-ROKER denkt niet eens aan een cigaret

Stop nou met deze flauwe kul en bepaal eerst wat je bent.

de wijze uit het oosten

afbeelding van Koningszoon

Geplaatst door Anoniem op 16/07/2011 - 21:17

Lid sinds 03 mei 2011

elbo wrote:
Maar blijf wel steeds afvragen waarom je het gebruikt. En als je niet ontspannen bent omdat je het niet gebruikt ligt dat dan aan je drukke baan of omdat je geen wiet gebruikt. Blijf eerlijk tegen jezelf.

Het is mogelijk om verantwoord wiet te gebruiken maar het is ook mogelijk om er geestelijk afhankelijk van te worden. Maar zoals je zelf al aangeeft heb je het nu een tijdje niet gebruikt zonder dat je daardoor tegen de muren op wilt klimmen..

Zeer bedankt voor je uitgebreide en goede reactie Elbo!

De reden waarom ik wel weer graag wil blowen zijn natuurlijk een vorm van vluchtgedrag maar zo af en toe vind ik dat prettig..... Natuurlijk is dat niet goed noch verstandig en de vraag waarom ik dit mis en toch wel weer graag wil doen is natuurlijk de sleutelvraag!

WEL heb ik al jaren mijn blowen echt onder controle: alleen in het weekend en dan ALLEEN op vrijdag of zaterdagavond. Omdat ik niet suf op het werk wil verschijnen......

Ik zal er nog eens verder over nadenken......

Thanks again!!! :love

:kingszoon

afbeelding van Koningszoon

Geplaatst door Anoniem op 25/07/2011 - 02:08

Lid sinds 03 mei 2011

Toch nog even een update voor de mensen die misschien dezelfde vraag/wens als ik hebben of hadden!

In Arnhem kwam ik bij toeval langs een smartshop die (ik had er al op gegoogled) een zogenaamde "Verdamper" verkoopt waarmee je wiet kunt gebruiken zonder dat je het verbrand.
Dit is het apparaatje/dingetje: http://www.weedmania.co.uk/the-handheld-vaporizer/

Je verwarmd de wiet licht (dus niet verbranden) waardoor de THC vrijkomt die je vervolgens kunt inademen.
Wilde dit proberen omdat ik nog steeds het ontspannende van een avondje wiet roken miste.....

Ik heb het zaterdagavond meteen geprobeerd en het werkt aardig goed.
Wel is het minder 'versuffend' en minder high dan wiet roken via een joint en tevens maakt het niet zo extreem passief (wat ik overigens wel jammer vind maar dat terzijde) ...maar al met al toch wel een relaxte ervaring!

Verder is het ook wel tricky: door het verwarmen met een aansteker EN het feit dat je toch "een hijs" neemt (je ziet overigens geen rook!) roept het wel degelijk 'rookassociaties' op.........

Kleine belletjes en stemmetjes zijn wakker geworden ondanks dat er geen nicotine of teer aan te pas kwam: gniepige associaties met sigaretten, rustmomenten en roken.

Of dit nu dus het ei van Columbus is....ik weet het niet...het maakt het op de een of andere manier toch rookgevoelens van vroeger los......
Maarja....ik zie mezelf ook nog geen cake bakken dus ik kijk het maar even aan en rook -net als voorheen- alleen als ik de dag NA het blowen niet hoef te werken.....

Hebben jullie misschien -naast cake- nog andere tips?

:kingszoon

afbeelding van hewi

Geplaatst door Anoniem op 25/07/2011 - 21:49

Lid sinds 03 sep 2010

Een vriendin van mij gebruikt wiet tegen de pijn,zij maakt er thee
van,maar hoe wat en hoeveel geen idee,als je geintreseerd bent wil ik haar
best ff vragen hoe zet het maakt?

Geplaatst door Anoniem op 25/07/2011 - 22:03

Lid sinds 18 apr 2011

goede avond.

Ik heb hier zefl ervaring mee ben 3maanden gestopt met roken en rook nog wel aventoe een jointje en heb echt zin in een sigaret. ik zie het los van elkaar en koop allen voorgedraaide joint en heb nergens last van dus het kan wel , maar kan ook gevaarlijk zijn is toch voor iedreen anders maar je moet het echt los van elkaar zien dan werkt het. gr willem en suc6

afbeelding van Dinyy

Geplaatst door Anoniem op 26/07/2011 - 20:31

Lid sinds 01 mei 2011

Voor mij is een chocoladesigaret al gevaarlijk geloof ik :NNN :NNN :NNN

Reactie toevoegen