zijn er meer mensen die dit hebben?

Geplaatst door christa op 21/10/2013 - 20:28

Lid sinds 02 feb 2010

Ik ben nu 15 weken gestopt met roken. In het begin had ik weinig last en vond het ook helemaal niet moeilijk. Vele weken later begonnen de klachten pas. Licht in het hoofd, beetje duizelig, beetje benauwd raar gevoel in keel en tong en telkens slijm ophoesten. Zo lekker als ik me in het begin voelde zo ellendig voel ik me nu. Zijn er meer mensen die de klachten pas na langere tijd kregen en gaan ze ooit over. Pff vind het echt waardeloos.

Hoop op antwoord.

Groetjes

Geplaatst door wilhelmina op 21/10/2013 - 21:42

Lid sinds 20 feb 2013

7 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Crista

 

Ik had dat ook vooral dat slijm ik gebruikte champix toen had ik nergens last van.

Maar na 12 weken na het stoppen met champix had ik het ook heel moeilijk.

Ben zelfs in een depressie gekomen en weer gaan roken.

Nu gaat het best wel goed met me maar ik stop binnenkort weer tweede poging maar dan zonder champix ik probeer deze keer zonder iets te doen.

Hoop dat het me lukt.

Ik moet stoppen ivm gezondheid beginnende copd.

Ik was totaal 4 maanden gestopt en rook nu al weer 4 maanden.

Maar begin nu weer tot mijn eigen te komen en weer te denken aan stoppen.

Gebruik jij ook iets of niet ???

Ik hoor het wel.

Maria

Geplaatst door christa op 22/10/2013 - 07:55

Lid sinds 02 feb 2010

Dag Maria

 

Jammer dat je weer bent gaan roken. Ik snap het wel, ik voel me nu zo ellendig dat ik vaak denk ik steek er maar een op dan ga ik me vast.  beter voelen. Ik heb accupunctuur gedaan maar denk toch dat ik het zelf gedaan heb. Ik moest stoppen ivm operatie en moest de acupunctuur voortijdig staken.

Heel veel succes. Als ik het kan moet iedereen het kunnen want was echt een verstokte roker.

afbeelding van rainwomen

Geplaatst door rainwomen op 25/10/2013 - 11:17

Lid sinds 08 sep 2013

9 jaar 3 maanden geleden gestopt

Dag Christa,

ik heb dat ook gehad en heb het nog steeds. Heel droge keel en mond, tintelend gevoel. Kribbelhoest, maar heel af en toe. Het is meer dat irritante, jeukende gevoel in mijn longen en keel. Ik vraag me af wanneer het over zal gaan?

De andere klachten wat je vertelt kunnen door te veel zuurstof in je bloed komen. Ook benauwdheid, al klinkt dat tegenstrijdig. Je lichaam begint nu goed te werken en heeft tijd nodig om in balans te komen. Hoe lang was je een roker? Als je heel bezorgd bent kan je bij de huisarts zuurstofgehaalte laten meten. Het is zo gebeurd! Hij doet een apparatje op de top van je finger en zo ziet hij/zij hoeveelheid zuurstof in de bloed.

Groetjes en succes

Zie het als een klein drempel en niet als een belemmering! We gaan gewoon door, hoe dan ook!

Geplaatst door christa op 25/10/2013 - 19:40

Lid sinds 02 feb 2010

Dank je voor je reactie. Ik heb zeker 40 jaar gerookt dus ik begrijp dat het niet zo maar uit je lijf is.

Komt bij mij ook een stuk angst bij denk ik. In juli is mijn nier verwijderd. Er bleek een tumor  te zitten die er al 5 jaar zat dus bij alles wat ik voel denk ik oh het zal toch niets ernstigs zijn.

 

Gr.

afbeelding van rainwomen

Geplaatst door rainwomen op 26/10/2013 - 13:36

Lid sinds 08 sep 2013

9 jaar 3 maanden geleden gestopt

Dat herken ik ook Christa. Zeker als ik nog info op het internet ga lezen. Maar ik neem aan dat je goed in de gaten wordt gehouden door je arts, het komt wel goed dan. Trouwens, ik heb ook 40jaar gerookt toevallig. Hoe heb jij de knop omgedraaid?

Maria, wat jammer om te horen dat je COPD hebt. Heb je al geprobeerd om te stoppen met hulp van pleisters? Ik heb goed ervaring mee. Het hielp mij tegen angsten en depressieve gevoelens. Succes!

Geplaatst door Mireille van eck op 09/11/2013 - 19:18

Lid sinds 09 nov 2013

Ik ben samen met mijn mannetje twee weken geleden gestopt, en we hebben alletwee dezelfde narigheden af en toe duizeligheid de hele dag moe en gapen rusteloos en als je dan lekker ligt te slapen rond een uur of tien om  rond 5 uur wakkenrworden en niet meer kunnen slapen.

 

Reactie toevoegen