1.5 jaar. 15 jaar. 45 jaar. NU het moment?

Geplaatst door Unknown1 op 12/01/2012 - 15:34

Lid sinds 12 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Allemaal,

Nu ben ik helemaal geen dramatisch en hulpzoekend persoon.
Maar ik ben oo zo blij dat dit forum er is.

Er is altijd tegen mij gezegd nooit te gaan roken. Dit heb ik heel netjes volgehouden tot 1.5 jaar geleden.
Als student probeer je wel eens wat uit, zo ook roken. Ik was ervan overtuigd dat verslaving bij mij niet gold en dat stoppen geen probleem was.

Helaas.

Sinds 1.5 jaar ben ik dus een roker. Ben ik er tros op? Nee. Is het lekker.. o ja!

Vandaag echter besloten om voor de zoveelste keer te gaan stoppen. Ik hoop het dit keer vol te houden. 
De motivatie voor mij is omdat ik het "stieken" doe en de mensen in mijn omgeving het verafschuwen en acceptatie nooit gaat gebeuren. Daarnaast heb ik last van Astma, dus dit speelt ook wel mee.

Ik hoor wel eens in mijn omgeving dat 1.5 jaar roken niet zoveel met je doet. Dit weerleg ik bij deze. Ik heb al behoorlijk lichamelijke klachten gehad in m'n longstreken en dat komt niet door het inademen van schone lucht. Ook krijg ik vaak te horen dat het simpel is om te stoppen na 1.5 jaar. "Je lichaam is er nog niet aan gewend" Ook dit weerleg ik bij deze! Het kost mij ooo zoveel moeite om er niet aan te denken. Het hongergevoel dat niet weg te krijgen is door te eten maar alleen en uitsluitend door nicotine zit ook degelijk in mijn lichaam verscholen.

Via deze weg hoop ik een rugleuning te krijgen om te stoppen. Iedereen die gestopt is... respect! 

afbeelding van tantenettie

Geplaatst door tantenettie op 12/01/2012 - 15:40

Lid sinds 01 mrt 2008

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Tabex.

Succes Unknown,
 
hier op het forum kan je alle steun krijgen, die je maar nodig hebt. Het is alleen wel iets wat jijzelf moet doen en of je nu 1,5 of zoals ik ruim 20 jaar gerookt hebt het blijft lastig. Maar het is te doen, zolang je maar streng voor jezelf blijft en niet geloofd in die éne.

afbeelding van jackstoptnuecht

Geplaatst door jackstoptnuecht op 12/01/2012 - 18:45

Lid sinds 10 jan 2012

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hey unknown,
nee daar geloof ik ook niet in nee dat 1,5 jaar makkelijker zou zijn om te stoppen, de verslaving is er en die zal je moeten overwinnen. Ook weer zo n mooie oneliner om niet te hoeven stoppen, ja maar ik rook al 40 jaar das niet te doen, kijk das wel ff wat anders als 1,5 jaar, dan is het nog makkelijk, ja ammehoela.  Zeker als je astma hebt moet je helemaal uitkijken ja, het is voor iedereen superslecht, maar als je al een aandoening aan je longen hebt of iig 1 die daarop uitwerking heeft, dan is het helemaalvragen om problemen indd. En dan ben je zekers op de juiste plek terechtgekomen, ik ben ook niet dramatisch en hulpvragend, juist het tegenovergestelde maar ik ben ook blij dat ik hier ben gaan rondneuzen, het is echt niet zo dat het super makkelijk word maar het haalt zeker de scherpe kantjes eraf en dat kan net genoeg wezen. Jij vind rokennog lekker, ik niet meer dat is misschien wel de rede dat ik het nu na zoveel mislukkingen wel redelijk goed volhou.

Ik vond het echt niet lekker meer, de enige peuk die ik nog echt lekker vond was na het sporten als je longen 
openstaan (over slecht gesproken) maar dat was ook de enige, de rest was alleen maar vies, deed zeer aan me keel
en dat nam in de loop van de dag alleen maar meer toe. Ik kreeg steken in mijn borst en ademhalingsmoeilijkheden
en dan ben je 36 jaar. Ik heb vroeger astmatische bronchitus gehad, maar ik ben er over heen gegroeid zoals ze dat
zo mooi zeggen, maar misschien heb ik er wel zo vroeg last van gekregen omdat het bij mij ook allemaal wat minder veerkrachtig is. Maakt ook niet uit waar het daar komt, er is maar 1 ding belangrijk en dat is kappen met die rotzooi
want het is gewoon megaslecht voor je en al helemaal als je ook nog eens astma heb. Ik zou zeggen stap lekker bij de rest van de januaristoppers in het vliegtuig en ga met ons mee naar schonere oorden, het is moeilijk o zo moeilijk maar zovelen zijn je al voorgegaan en iedereen kan het. Je moet het gewoon echt willen en weerstand blijven geven aan de verleiding, niet makkelijk maar zeker te doen.

Groetjes Jack.  

afbeelding van AlieK

Geplaatst door AlieK op 12/01/2012 - 18:56

Lid sinds 21 nov 2011

Hey unknow,
 
Anderhalf jaar gerookt.....dan zou je haast denken dat het minder moeilijk is, maar dat is dus niet zo begrijp ik.
Nou dan wens ik je veel succes...ghehehe....want idd het is niet eenvoudig :-)
Hongergevoel: volstouwen met alles wat maar eetbaar is....dat doe ik tenminste.....niet handig want ik wil na verloop van tijd nog wel mn maatje 38 houden...*zucht*
Dus als je niet veel wilt aankomen dan maar veel fruit eten en water drinken.
 
Laat die nicotinemonstertjes je niet langer de baas zijn!!!!!
 
Groet,
Alie
 

afbeelding van jackstoptnuecht

Geplaatst door jackstoptnuecht op 12/01/2012 - 19:30

Lid sinds 10 jan 2012

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Nou alie ik zit er niet mee, ik wil geen 30 kilo aankomen natuurlijk maar ik ga me nu echt niet druk maken over aankomen. Eerst maar eens stoppen met roken en dan maak ik me wel druk over de kilos ik was altijd al wat te zwaar
en dat zal nu zeker erger worden. Je kan het wel proberen te beperken natuurlijk, of je nu de hele dag kauwgom in je muiltje heb of loopt de hele dag drop en chocolo naar binnen te mikken is wel een verschil natuurlijk. Maar goed ik heb voor mezelf de regel dat ik niet boven de 100 kilo wil komen, zit nu op 95 en voorheen rond de 90 kilo, dus er is al wel wat bij maar ja zolang ik onder de 100 blijf is het goed. Ik heb eens 98 kilo gewogen en toen begon ik echt vies dik te worden, althans zo ervaarde ik dat zelf, echt een punt waar je van zegt ok nu is het gewoon walgelijk aan het worden.
Ok er zit niet veel tussen deze getallen maar ik krijg zoals de meeste mannen alles op me buik en dan is een verschil van 3 kilo echt goed te zien. Daarom onder de 100 kilo vind ik het best en ga ik lekker verder zo, ga ik daarover heen ja dan zal ik toch stappen moeten nemen anders creeer ik alleen maar een nieuw probleem voor straks, maar zoals gezegd, nu eerst maar eens dat staafje overwinnen en dan zijn we al goed mee bezig dacht ik zo. 

afbeelding van Evelyn3

Geplaatst door Kitty op 17/01/2012 - 11:21

Lid sinds 21 sep 2011

11 jaar 2 maanden geleden gestopt

Succes.... je bent net zo verslaafd als ieder ander; hoeveel rook jete je?

Geplaatst door Unknown1 op 27/01/2012 - 14:03

Lid sinds 12 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Teveel.

Pakje per dag ongeveer. Daar kwam nog eens bij dat op Vrijdagavond en Zaterdagavond standaard één pakje was. Extra dus.

Maar goed. Mijn begintopic heb ik helaas niet mogen waar maken. Mijn stop praktijken hebben nooit langer dan 5 uur geduurd. Zo ook de beginpost niet.

Maaar! Met vreugde kan ik melden dat ik Dinsdag, Woensdag, Donderdag, tot nu eraf ben! En het mooiste is nog... ik voel de trek wel, maar psychisch lijk ik sterker te zijn dan wat ik lichamelijk wil. Ik ben wel wat nerveus en afwezig, maar in plaats van het "kanker staafje" geniet ik nu van een lekkere bak koffie. Heerlijk.

Wat mij erg helpt is dit forum. Misschien een tip voor andere stoppers... Ik heb er veel aan om de verslaving een draai te geven na iets anders. Zoals bijvoorbeeld een bak koffie. Dit helpt echt!

Tip 2. Niet voor tere zieltjes. http://www.youtube.com/watch?v=u_8BerrJg0M scrol even door naar 6:30 en wat daarna komt. Nogmaals.. NIET voor tere zieltjes!

Geplaatst door Unknown1 op 29/01/2012 - 11:23

Lid sinds 12 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Vandaag en morgen nog even, en dan Dinsdag al weer een week gestopt!

Heerlijk : -) Ik merk lichaamelijk al veel. Geen steken meer in m'n longen en de drang naar een sigaret begint af te nemen. Het hoesten is al een stuk minder. Nog wel nerveus (straling/tinteling in benen en voeten en vingers), maar dat neem ik maar even voor lief.

Vrijdagavond was even een moeilijk moment in de kroeg. Het is allemaal weer een kwestie van opnieuw aanwennen. Net als dat je opnieuw leer lopen, moet je leren de gewenning te krijgen dat je niet standaard een sigaret opsteekt.

Vanaf morgen begin ik met hardlopen, zonder dat ik na afloop geen longen meer over heb : -)

 

Geplaatst door joy op 29/01/2012 - 14:23

Lid sinds 03 nov 2011

succes!!!

Je  moet ff door die eerste weken heen
Je hebt nog niet zo lang gerookt dus ik denk dat je er toch sneller door bent.

nu  doorbikkelen een paar maanden.
na 3 maanden gaat het beter dus nog ff doorzetten,ok??

Je bent goed bezig!!

Hardlopen doe ik ook, dat helpt best wel
je voelt je dan goed bezig en trots.  
Als ik het hardlopen zwaar vind denk ik bij mijzelf; met sigaretten zou het nog veel zwaarder zijn!

 

Geplaatst door Unknown1 op 29/01/2012 - 15:51

Lid sinds 12 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Zal het zo zijn? Onderzocht is dat men na één sigaret al verslaafd kan zijn, maar voelt dit niet als zodanig omdat de momenten nog niet aanwezig zijn bij diegene waarbij het "standaard" was om een sigaret aan te steken.

Anderhalfjaar telt 547 dagen en dat zijn 10.000 sigaretten. Genoeg om behoorlijk te moeten "vechten" om de sigaretten links te laten liggen, en ook nog eens op mijn leeftijd waar het "normaal" wordt geacht om te roken.

Ik denk dat het grote voordeel van hardlopen is, dat je waardeert wat voor'n prestatie je lichaam kan leveren in gezonde conditie, en hoe snel dit afgelopen kan zijn met organen die niet meer volledig functioneren.

Geplaatst door Unknown1 op 30/01/2012 - 12:56

Lid sinds 12 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Argh...

Wat heb ik moeilijke momenten. Dat 1.5 jaar roken zo ontzettend veel met je kan doen. Ongeloofelijk.

Ik vond het altijd heerlijk om in de sneeuw en met kou een stukje te gaan lopen en er 1/2/3 op te steken. Nu komt het koude weer eraan + Schaatsen net in mijn stop periode!! 

Het lijkt wel alsof mijn lichaam het allemaal maar niks vind. Super nerveus, drang naar sigaret is bijzonder hoog, hartkloppingen en sta op het punt genadeloos te falen.

Wanneer gaat die drang naar een sigaret eraf? Ik lees overal dat de eerste 2/3 dagen moeilijk zijn. Nou... over een paar uur ben ik een week gestopt en het wordt alleen maar erger.

afbeelding van Manus

Geplaatst door Manus op 30/01/2012 - 20:31

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Stoppen is ook niet eenvoudig en de ontwenning kan je bezig houden.
De nicotine is na een paar dagen wel uit je lichaam, maar de nicotine maakt ook Dopamine  aan, en die geven je receptoren in hersenss het tevreden gevoel .
Dat gebrek aan Dopamine laat de hunkering ontstaan, en daar ben je wel wat langer mee bezig.

De 1e 2 weken zijn het moeilijkst en dan bouwt dat langzaam af..
Hoelang het duurt is een beetje verschillend per persoon.
De meeste zware rokers hebben 3 maanden nodig om zich bevrijd te voelen.
Feit is dat het iedere dag vooruitgaat met terugval zo af en toe.
Het is een gevecht, maar jij kunt winnen want dat hebben we allemaal moeten doormaken als stopper.
Lees maar is flink rond hier, dat zal je veel inzicht geven over de cravings.

Succes Manus

Geplaatst door Unknown1 op 30/01/2012 - 22:33

Lid sinds 12 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedankt voor je reactie! : -)

Weer een dag doorgekomen. Donderdag begint mijn echt beproeving... college en plenty vrije tussenuren!! DRAMA.

Over 1.5 uur ben ik dan een week gestopt. Ben ik blij?? Nee. Totaal niet. Het klinkt stom, maar het liefste zou ik nog 3.5 jaar doorroken! Dan heb ik 5 jaar gerookt, heel wat geld armer maar, hé... 5 jaar roken breekt je lichaam wel weer af in de komende 40 jaar.

Maaaar... als ik het afweeg tegen de moeite die ik nu al heb om te stoppen, wordt de kans zeer groot dat ik met 5 jaar helemaal niet meer kan stoppen, en dan 15 en 20 jaar wordt. Ach boeien... ik wordt toch niet ziek. Kanker pakt mij niet. Ik glip overal bij langs... yeah dream on. Denk dat ik een goed besluit heb gemaakt. Nu nog volhouden.

Reactie toevoegen