3 weken dip?

Geplaatst door Bonn op 07/12/2017 - 10:34

Lid sinds 30 nov 2017

Hoi iedereen!

Sinds 3 weken ben ik nu Cold Turkey gestopt met roken. Na eigenlijk al jaren mezelf af te vragen waarom rook ik toch?! Nu eindelijk na een flinke buikgriep, en dus al anderhalve dag geen sigaret, gestopt! En ik ben trots en blij ondanks ik het wel heeeel pittig vind. Vooral het volhouden niet toch even 1 sigaretje te doen. Maar goed, nu heb ik het sinds gister weer heel zwaar. Mijn darmen zijn volledig van slag en geïrriteerd lijkt het, ik voel me heel dizzy, angstig en onwerkelijk. Werd vanacht weer drijfnat in t zweet wakker en vandaag weer erg benauwd, hoesten en droge mond. En ook met vlagen weer zo misselijk.
En nu word ik wat hopeloos! Gaat dit echt over of?! Herkent iemand dit? Is dit die 3 weken dip?

Groetjes Bonnje

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 07/12/2017 - 12:22

Lid sinds 31 okt 2017

3 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hey Bonn,
Ik herken wel een 3 weken dip, maar die is volgens mij voor iedereen anders.. en dat heeft vooral te maken met de mentale afkick en niet meer met de lichamelijke. Heb je ooit in het verleden angstaanvallen of een paniek aanval gehad? Want het klinkt me heel bekend in de oren namelijk. Het kan namelijk zijn dat omdat je niet meer rookt, je een patroon aan het doorbreken bent waardoor dit soort "onaangepakte" of "niet volledig verwerkte" mentale dingen ineens keihard op de voorgrond doorkomen. 

Mijn advies, even een stapje terug
Begin eerst met de spanning weghalen van het stoppen met roken. Het is namelijk niet dat je nog steeds aan het stoppen bent (want dat ben je allang....) maar het is dat je er geen een meer HOEFT te roken. 
Je mag... maar het hoeft niet. Je lichaam heeft het echt niet meer nodig, en die mentale problemen waar je nu tegen aan loopt die gaat de sigaret echt niet voor je oplossen. (anders hadden we die wel voorgeschreven gekregen bij depressies/angst en paniekstoornissen). 
Als je zo'n aanval aan voelt komen ademhalingsoefeningen, even een ontspannen muziekje op, schrijf het weg hiero (of in de novemberclub, we staan altijd klaar voor eerste hulp bij trekaanvallen) 
Lichamelijk ben je bezig aan een enorme schoonmaak, dus er zijn wat dingen die erbij horen (zoals dat zweten 's nachts) - zorg voor een uitgewrongen koud nat doekje naast je bed, dat werkt verkoelend en en verminderd de daarbij behorende stress/angst reacties
Hoesten door het stoppen met roken 's nachts - noscapect, dit kun je gewoon bij de drogist kopen en dat helpt best wel heel goed tegen die schoonmaakhoest 's nachts.
Ook even lekker stomen met kamille voordat je naar bed gaat is heel lief voor jezelf. 

Darmen die van slag zijn, klopt ook, dat had ik zelf niet maar mijn vriend had het ook ineens heel heftig, dat heeft maar een klein weekje (en ik weet het niet zeker dus ik neem het aan de ruime kant) geduurd. 

Vecht niet tegen de mentale en lichamelijke afkick, toegegeven, het is echt vreselijk waar je door heen moet nu want waar je aan verslaafd was dat is meer dan alleen maar Nicotine en teer en de gewoonte (meer dan de meeste mensen denken... het wordt best wel onderschat) . 
Accepteer de afkickverschijnselen, verzet je tegen dat stemmetje die zegt dat de sigaret het allemaal weer beter maakt, want dat is de verslaving! En niet jij!! 

Als je behoefte hebt om mee te lezen/schrijven kom gerust de Novembergroep binnen vallen, want met meer mensen die hetzelfde mee maken heb je veel meer kans om door te krijgen dat je helemaal niet hoeft te roken om je leven te leiden :)

Heel veel succes en van harte gefeliciteerd met 3 weken rookvrij!!! Want daar mag je jezelf best een schouderklopje voor geven!!

 

Geplaatst door SZondervan (niet gecontroleerd) op 12/02/2024 - 18:10

Lid sinds

Ben ook gestopt na een dikke 40 jaar de eerste week viel niet tegen eigenlijk maar één dag echt trek gehad maar wel veel bijwerkingen gehad de 2e dag totaal geen lucht ' gewoon echt een rot dag ik heb gehad.

Heb wel veel steun aan de positieve benadering op het internet waar je per dag ziet wat er gebeurd het is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde maar je weet dan ongeveer wel wat eraan komt .

Nu echt veel minder zin in een sigaret maar gebruik wel nicotine pleisters die werken volgens mij goed, als ik het kan moet iedereen het kunnen denk ik .

Reactie toevoegen