8-2-2012 wordt mijn stopdag

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje59 op 07/02/2012 - 15:48

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 5 maanden geleden gestopt met Acupunctuur.

Hallo, morgen is de grote dag, dan stop ik met roken. Ik ben het al langer van plan maar mijn man en 2 kinderen twijfelden steeds of ze mee willen stoppen. Nu ben ik het beu om nog langer te wachten, ben sneller kortademig en ben ook die vieze sigarettenrook in de serre (ons rookvertrek) en in mijn kleren hartstikke beu. Als de anderen niet mee doen, jammer, maar we hebben wel samen besloten dat zij dan alleen nogmaar buiten roken. Daar zijn ze het mee eens dus hoop wel dat ze dat ook volhouden.

Morgenvroeg heb ik een afspraak voor acupunctuur en hoop dat dit me zal helpen bij de moeilijkste momenten want die zullen zeker wel komen.
Vanavond dus mijn laatste sigaret (als mijn vriend) en de sigaretten die dan nog in mijn pakje zitten ga ik als vijand zien en dus ga ik ze vermorzelen en dan onderdompelen in een bak water. Die stomme kleine stinkstok met zijn giftige stoffen moet niet denken dat hij het kan winnen van mij. Vermorzelen en dan in de bak met water. Afscheid ervan en hopelijk voor altijd.
Klinkt een beetje luguber he, maar ik wil er echt klaar mee zijn.

Als ik morgen van de acupunctuur thuis kom ga ik lekker de serre poetsen zodat de reuk er zoveel mogelijk weg is.

Ik zal waarschijnlijk nu wel vaker op deze site komen om wat tips hier en daar te lezen of om raad te vragen. We zullen zien maar ik ga er wel voor!!

afbeelding van BertXXL

Geplaatst door BertXXL op 07/02/2012 - 16:24

Lid sinds 01 feb 2012

Hallo Klaartje,

 

Welkom tot de club van stoppers (tenminste morgen dan [smilie=gt-happyup.gif] )

 

Ben benieuwd of de accupunctuur helpt, ik hoor graag de verhalen.

Jammer dat je man en kinderen niet gelijk mee stoppen. Maar laten zij maar in de vrieskou staan, wellicht bedenken ze zich nog.

 

Succes

afbeelding van Redaktie

Geplaatst door Redaktie op 07/02/2012 - 16:38

Lid sinds 06 nov 2015

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

[smilie=ebil-thumbup.gif]

afbeelding van vlienb

Geplaatst door vlienb op 07/02/2012 - 17:13

Lid sinds 30 jul 2011

13 jaar 6 maanden geleden gestopt met Champix.

[smilie=gt-happyup.gif]  Hoi Klaartje, goed dat je weer gaat stoppen.

 

Wel een beetje dom hè om na bijna 4 jaar rookvrij d'r weer in te trappen, wat was de valkuil?  Dan kan je daar nu rekening mee houden. 

 

Bij ons in de SeptembersToppers 2011 groep zit bartvanessen, die is met behulp van acupunctuur gestopt en inmiddels dik 5 maanden clean.  Maar hij heeft wel degelijk moeilijke momenten en dips gekend, en ook meerdere malen moeten 'opladen' bij de acupuncturist.  Waarom stuur je hem geen privé berichtje?

 

En misschien wil je je aansluiten bij de februari-stoppers op 

http://www.ikstop.nl/februari-stoppers-2012

 

 Ik wens je veel sterkte en succes!  Jij kan het ook!

gr. Evelien

 

 

afbeelding van vlienb

Geplaatst door vlienb op 07/02/2012 - 17:27

Lid sinds 30 jul 2011

13 jaar 6 maanden geleden gestopt met Champix.

Geplaatst door janna op 07/02/2012 - 22:03

Lid sinds 10 dec 2011

Klaartje, heel veel succes. DIt forum is een uitkomst. Bij problemen de pc nemen, zou ik zeggen. Je kunt hier veel kwijt. En je krijgt herkenning en steun. En trouwens, stoppen doe je voor je zelf. Ik ben alleen gestopt en mijn man zei: Nu ga je zeker steeds zeuren dat het zo stinkt. Ik heb beloofd dat ik dat niet zou doen. Hij is nu ook al 2 weken gestopt. Dus het stimuleert wel. Maar ook al zou hij wel weer beginnen, ik wil het niet. Daarmee basta.

Janna

afbeelding van jonnie2010

Geplaatst door jonnie.2010@live.nl op 08/02/2012 - 08:49

Lid sinds 27 jan 2012

12 jaar 5 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi Klaartje,

 

Goed van je dat je gaat stoppen ondanks dat de rest (nog?) niet meedoet.

Ik ben nu gestopt mbv lasertherapie. In tegenstelling tot vorige keer (cold turkey) heb ik praktisch geen lichamelijke afkickverschijnselen gehad. Dus dat maakt het mentaal ook wat makkelijker. Het blijft natuurlijk alleen een hulpmiddel dus je motivatie blijft het allerbelangrijkste.

 

Succes

 

afbeelding van mooog

Geplaatst door mooog op 08/02/2012 - 10:13

Lid sinds 14 jan 2011

12 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

He Klaartje,

 

Heel veel succes!

 

Gr,

 

Mooog

 

afbeelding van patricia1974

Geplaatst door patricia1974 op 09/02/2012 - 08:50

Lid sinds 29 aug 2011

En hoe is het gegaan je eerste dag??????

Heel veel succes!

 

Groetjes Patries

Geplaatst door jessica.amorgaste op 09/02/2012 - 09:11

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

klaartje

dat is de spirit, een beter begin kan je zeker niet hebben en die gedachten, moet je zeker volhouden!!! Dat is al een heel goed begin en steun en motivatie kan
je zeker hier vinden!! Ik spreek van ervaring, moeilijk moment: pc op en paar minuten later ben je helemaal opgekikkerd!!!!

Groetjes Jessica

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje64 op 09/02/2012 - 14:52

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 5 maanden geleden gestopt met Acupunctuur.

Bedankt voor jullie reacties. Inderdaad is het jammer dat de anderen niet meedoen en een stimulans is het niet als zij na het eten naar de garage gaan om een sigaretje te roken. Laat ik dan maar de stimulans voor hun zijn.

Of de acupunctuur heeft geholpen kan ik nog niet zeggen maar ik weet wel dat gister een heeeeeeeeeeeel moeilijke dag was. Ik moest om half 11 daar zijn en toen ik op het laatst die magneetjes in mijn oor kreeg had ik alleen maar in mijn hoofd: "gelukkig, direct naar huis en een lekker sigaretje pakken. O, nee dat mag niet meer." Ik zei dat ook tegen hem en hij zei dat vooral die vaste tijden dat je een sigaret rookt, het moeilijkst kunnen zijn. Dat kan dus wel kloppen want ik ben al ong. half jaar geleden gaan minderen naar 9 sigaretten en dat zijn dus wel vaste tijden op een dag.

Kom ik dus gister thuis, vreselijk veel zin in een sigaret, en wil inloggen op ikstop.nl voor wat steun en aanspraak maar nee hoor, ligt de site eruit, de hele dag. En verdorie de hele dag zo'n zin in een sigaret dus zoek afleiding, ga wandelen, drink glas water enz. maar het viel mij heel erg tegen. Dit had ik eigenlijk niet zo erg verwacht, ik stond zo achter deze beslissing. Had wel verwacht dat ik echt wel moeilijke momenten zou hebben maar dit gevoel: zo'n diepe hunkering naar een sigaret en dat eigenlijk constant. Bah, was blij toen ik eindelijk naar bed kon gaan.

Jonnie, ik heb ook nog wel getwijfeld aan lasertherapie maar uiteindelijk toch voor acupunctuur besloten, meer gevoelsmatig eigenlijk. JIj zegt dat je praktisch geen lichamelijke afkickverschijnselen hebt gehad maar wat bedoel je daar precies mee, ik lees dat wel vaker en bedoelen ze hier bv. hoofdpijn mee, duizeligheid?

Rond 1996/1997 ben ik ook bijna 4 jaar gestopt, CT, en kan me niet herinneren dat ik toen lichamelijke klachten had, wel mentaal. Maar volgens mij ook niet zo erg als gister, kan me dat niet herinneren en misschien scheelt het wel dat ik toen samen met mijn man stopte.l

Maar goed, de 2e dag is al weer gedeeltelijk om en ik doe nog mee. Denk wel dat ik hier vaak zal zijn en ga ook zo'n teller onder mijn naam zetten.

Jullie ook allemaal succes!!

 

 

Geplaatst door Lodewijk op 09/02/2012 - 18:33

Lid sinds 11 sep 2011

Hallo Klaartje,

 

Stoppen met roken in welke vorm dan ook valt niet mee. De verwachting dat je zonder enige narigheid deze tijd door zal komen is te optimistisch. Nico en Tine geven tegengas en zullen dit nog een hele tijd blijven doen.Je motivatie is prima, roken verziekt je gezondheid het stinkt en het is ook nog eens peperduur. Helaas heb je de pech dat je man en kinderen niet meedoen. Blijf toch volhouden, het levert je zoveel voordelen op. Zorg voor afleiding, verander gewoontes en bedenk dat het snakken naar een sigaret maar enkele minuten duurt. Kom veel op dit forum en meng je in de discussies, lees veel en pik de tips eruit die voor jou van belang zijn. Sterkte en succes! Lodewijk.

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje64 op 09/02/2012 - 18:53

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 5 maanden geleden gestopt met Acupunctuur.

Bedankt lodewijk, Ik had echt niet verwacht om zonder narigheid deze tijd door te komen maar dat gevoel van gister was diep, dat had ik niet verwacht. En ik had ook gelezen dat dat snakken naar een sigaret maar enkele minuten duurt, nou, dan waren het bij mij wel hele lange minuten. Maar goed, id wat gewoontes veranderen bv. direct na het eten pak je nu geen sigaretje. Maar van de andere kant wil ik ook niet alles gaan veranderen bv. 's morgens een kopje thee met de krant is iets wat ik toch wel wil blijven doen.

 

Er is nu ook een febraribus dus hier ga ik me ook fijn inmengen, kunnen we samen klagen en elkaar ook weer oppeppen en tips geven.

Reactie toevoegen