Al 2 maanden gestopt nog moeilijk

Geplaatst door Hoihoi op 16/08/2016 - 22:06

Lid sinds 16 aug 2016

 

hallo,

 

Ik ben al ongeveer 2 maanden "gestopt" met roken, ik rookte 13 jaar ongeveer een pakje per dag. Zelf heb ik de 1ste paar dagen heel veel moeite gehad, maar heb het wel overleefd om geen sigaretten meer te roken. Alleen nu merk ik dat het er langzaam weer in sluipt, omdat ik denk dat ik toch niet meer ga roken, en dat ik toch wel zonder kan, maar vandaag wel weer 3 sigaretten gerookt. De hele dag denk ik aan een sigaret, en ik neem er nu ook makkelijk weer 1.... Ik heb er nu eigenlijk meer moeite mee dan de 1ste weken dat ik gestopt was.. Ik word gek van elke dag denken aan een sigaret, ook ben ik een paar kilo aangekomen.. Het is voor mij moeilijk nu om het positieve van niet roken in te zien, terwijl ik echt super graag niet meer aan een sigaret wil denken!! Ik praat veel met mensen die ook gestopt zijn, maar het lijkt alsof niemand er zoveel moeite mee heeft gehad als ik, dus ik heb geen idee hoe ik het nu moet volhouden... Ik hoop dat iemand hier mijn gevoel herkent, en mij misschien tips kan geven, want ik word een beetje wanhopig haha.

Groetjes Suzanne 

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 17/08/2016 - 08:45

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hey Suzanne,

Roken gaat eigenlijk niet zozeer om al dan niet roken maar om al dan niet verslaafd zijn. Misschien zie jij ergens nog voordelen aan het verslaafd zijn? Ga eens in jezelf na of je het leven leuker vind als verslaafde dan als niet verslaafde. Als je de verslaving loslaat dan is het stoppen met roken niet moeilijk. Zolang je verslaafd bent is niet roken supermoeilijk.

Je bent zeker niet de enige, ik heb het ook heel moeilijk bij momenten. Maar de beloning is zo groot! Een leven zonder schaamte en vooruitzicht van pijn en verdriet!

Heb je de opluchting gelezen van Jan Geurtz? Ik heb hem verschillende keren moeten lezen eer ik het echt door had. Roken heeft geen enkel voordeel, alleen door de verslaving lijkt het alsof het lekker is en voordelen heeft.

Succes meid!

Geplaatst door Bluemoon op 17/08/2016 - 15:24

Lid sinds 16 aug 2016

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Door weer te roken maak je het jezelf steeds moeilijker.  

Als je een lange tijd niet hebt gerookt en er eigenlijk vanaf bent en je rook dan toch een sigaret door een bepaalde situatie.    Is er feitelijk nog niets aan de hand, je wordt duizelig en kan met gemak weer een paar dagen zonder,  maar daar loert het gevaar,  je denkt dan wel af en toe een sigaret te kunnen roken maar binnen een maand zit je weer op je oude nivo en kun je weer van voren af aan beginnen.

Het knagende hongergevoel is geen nicotine verslaving,   maar de eetlust remmende werking van nicotine heb je niet meer als je gestopt bent.  Ik loste dit altijd op door 3x zoveel koffie te drinken omdat caffeine ook een eetlust remmer is.  Door veel te eten gaat het ook over maar als je daaraan toegeeft kom je tientallen kilo's aan.   Je kunt wel met jezelf afspreken dat je de eerste 1 á 2 weken nadat je gestopt bent met roken je wel mag "volpropppen" als compensatie voor de ergste ontwenningsverschijnselen, maar daarna toch echt overgaan op gezonde voeding.

Behalve dat het een eetlustremmer is,  heeft roken geen enkel voordeel.  

En roken is niet lekker,    Het enige wat lekker is , is de opluchting na het voeden van de verslaving.   Na uren eindelijk weer roken en de onrust voelen verdwijnen.  Eindelijk weer kalm voelen.....      De rust die een niet-roker altijd voelt zonder te roken........

    

 

 

 

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 17/08/2016 - 16:43

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

dat heb je heel mooi gezegd blue moon. Het is vreemd dat je het zo kan missen, waarschijnlijk heeft het te maken met dat je meester over je stemming lijkt te zijn door het roken. Rook je een sigaret dan voel je je beter dan ervoor, wat lijkt alsof het je stemming verbetert en je iets geeft dat je in controle van de situatie brengt. Het kan heel eng zijn zonder deze factor wat de depressie en treurigheid en huilen kan verklaren die veel rokers na het stoppen ervaren.

Stoppen met roken zonder de oorzaak van je roken aan te pakken kan daarom heel moeilijk zijn. Als je stopt denkende dat het een beloning is en lekker is en een steun bij moeilijkheden dan mis je dat.

De valkuil van de ene sigaret of de 'ik kan een sociale roker' zijn valstrik is ook heel gevaarlijk.

 

Ik hoop dat ik binnenkort ook een overtuigd niet-roker ben net als jij blue moon! wat een mooie status heb jij zeg! proficiat daarvoor en je wijze woorden!

afbeelding van Progjero

Geplaatst door Progjero op 17/08/2016 - 20:50

Lid sinds 12 sep 2014

9 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Roken had bij mij geen oorzaak. Ik was verslaafd en ik vond het lekker. En waarschijnlijk vind ik dat nog steeds. Rare fratsen als zeggen dat je het nooit lekker hebt gevonden of dat er een hele psyche achter schuilgaat, zijn wat mij betreft onzin. Roken is toch gewoon lekker? Het is alleen ontzettend ongezond. Daar laat ik het graag voor staan. Echt, als ik zie hoeveel stoppers allerlei ingewikkelde terminologieën van stal halen om kennelijk iets voor zichzelf goed te praten of te onderbouwen, dan moet ik eigenlijk een beetje snotteren.

Je stopt of je stopt niet. Een middenweg is er niet. Net zoals dat een e-sigaret dampen geen stoppen is en dat zo nu en dan voor de bijl gaan geen stoppen is. Kappen is kappen. En wie dat moeilijk vindt, rookt lekker door. Goed voor de schatkist, dat dan weer wel.

Ik bedank er echter voor. Jullie ook?

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1971 op 17/08/2016 - 21:20

Lid sinds 09 jan 2015

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

Zoals jij er over denkt zou iedereen er over moeten denken, bij mij werkt dat echter niet, ja nu, nu kan ik ook zo denken. Allen Carr geeft je de opdracht om in je herinnering terug te gaan naar de eerste. sigaretten die je rookte. Hij stelt dat die bij niemand lekker waren, ja juist omdat ze zo  eerst vies waren wist je, hier kan ik nooit aan verslaafd raken. Dus eenmaal verslaafd is het lekker. Patat eten als je net patat hebt gegeten is niet lekker, er moet eerst een tekort zijn wat moet worden aangezuiverd. Dus niemand ontkend dat roken lekker is, alleen wat je leert te zien bij het stoppen is dat de betekenis van dat 'lekker' verandert, ja misschien inderdaad zodanig dat wat eerst lekker was nu smerig is. Maar iedereen blijft bang voor die ene sigaret, dus bang dat ze weer voor de  bijl gaan, in zoverre heb je zeker gelijk. De methode Carr heeft ook iets raars, want eenmaal bewezen dat je er mee kan stoppen, kun je omdat je er mee kan stoppen netzogoed weer gaan roken. Je kunt immers op elk moment weer stoppen met deze methode. Voor je dit herhaaldelijk zo uit is dat een bewijs dat de methode niet werkt, dus dat is paradoxaal, want een ander zal zeggen, je volgt de methode niet, maar elke keer dat je stopt doe je dat juist wel enz enz. Dus blijft over: je moet het zien en doen, weg met de methode, it is just another way of life, je beklimt een ladder en flikkert hem dan in de sloot.

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 17/08/2016 - 21:27

Lid sinds 02 mei 2015

Ja haha smiley Het is ook wel weer verfrissend en heerlijk overzichtelijk, zo'n bijdrage van Prozjjj,...!

Ach ja: wat ons allen bindt, is dat we dit forum bezoeken om 1 en dezelfde reden (als het goed is), dus fijne rookvrije avond allen!

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 17/08/2016 - 21:34

Lid sinds 02 mei 2015

Oh, ah, ik zie nu pas verhaal van Stefan, en snap ineens misschien waarom bij mij Carr en andere methoden toch niet aansloegen, al draag ik ze bij me en heb er wel wat aan: ik kan me die allereerste sigaret totaal niet meer herinneren !!! Alleen dat ik het roken vanaf het begin meteen heerlijk vond! Tsja, geboren in de rook, misschien is dat het? 

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 17/08/2016 - 21:36

Lid sinds 02 mei 2015

PS: mijn VADER moest meteen na de bevalling even gaan liggen, omdat hij duizelig was. En daarna heeft hij er vast eentje opgestokenlaugh

afbeelding van Progjero

Geplaatst door Progjero op 18/08/2016 - 15:46

Lid sinds 12 sep 2014

9 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik vond mijn eerste sigaret helemaal niet smerig. Lekker man.

afbeelding van Progjero

Geplaatst door Progjero op 18/08/2016 - 15:49

Lid sinds 12 sep 2014

9 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Maar kennelijk rust daar een verbod op, om roken lekker te vinden. Dan lieg je tegen jezelf. Net als die kansloze randdebielen die jaren na hun stopdatum blijven hunkeren naar een peuk en zich daarom als anti-rokers gaan gedragen. Wat een zielepoot ben je dan. Ik raak nooit weer een sigaret of andere rookwaar aan, maar ik ga een ander echt niet veroordelen, omdat ik het zelf zo mis.

Knop om, meer niet. Moeilijk? Nee. Echt niet.

Geplaatst door Bluemoon op 18/08/2016 - 17:07

Lid sinds 16 aug 2016

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Als je na jaren nog steeds hunkert naar een peuk dan doe iets niet goed,   maar een anti-roker zal ik nooit worden,  mensen paffen maar lekker om me heen,  als ze de rook maar niet in mijn gezicht blazen.

Als ik tussen rokende mensen staan vind ik ze ook niet zielig ,  veroordelen doe ik ze ook niet,  maar wel erg blij dat ik er zelf vanaf ben en het niet meer nodig heb.

 

 

Reactie toevoegen