Al een week geen roker meer

Geplaatst door Suzerooktnietmeer op 16/04/2018 - 10:29

Lid sinds 14 apr 2018

5 jaar 1 maand geleden gestopt met cursus.

Vorige week maandagavond om 23.00 uur maakte ik mijn laatste sigaret uit op een stoppen-met-roken-cursus. Het was bij tijd en wijle behoorlijk pittig, de afgelopen week. In het begin had ik enorm veel last van een knagend en hongerig gevoel in mijn lijf, maar dat wordt gelukkig steeds minder. Dat geeft moed, want ik ben na 28 jaar roken zó klaar met die vieze gewoonte. Het is genoeg geweest; ik ben een niet-roker! Ik wens jullie allemaal een hele zonnige, positieve en rookvrije dag toe. 

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 19/04/2018 - 01:37

Lid sinds 04 nov 2017

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wauw Suze wat goed! De eerste week is vaak het lastigst en die heb je er in elk geval al opzitten :-)
Gewoon lekker positief blijven nu, en veel leuke dingen doen om jezelf te belonen. Succes!!

Geplaatst door Denise1970 op 20/04/2018 - 13:10

Lid sinds 20 apr 2018

5 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi! Jammer dat er niet zoveel activiteit is hier, ik ben op mn 4de rookvrije dag en jezus wat heb ik het lastig, denk de hele dag maar aan een peuk, heb 30 jaar gerookt...aan de andere kant denk ik oke..wat als ik die peuk rook..wat doet het dan..nou dan zal ik voor een halve minuut een blij gevoel hebben...dus dat, hoe zit dat bij jullie? Denken jullie ook de hele dag aan gestopt zijn?

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 20/04/2018 - 13:55

Lid sinds 04 nov 2017

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Denise, ja het is heel rustig hier, ik denk dat veel mensen minder op het forum zijn dan normaal ivm het mooie weer. Je kan wel iets posten in de maandclub van de aprilstoppers, daar zitten de pasgestopten en die zijn meestal wel elke dag n keer online.
Maar jij hebt t zwaar dus...volhouden hoor die eerste week is echt afzien maar je gaat zoooo blij zijn als je hier doorheen komt!! En het wordt echt beter hoor, er komen steeds langere perioden dat je niet aan n peuk denkt. Voor nu....zoek afleiding ga zwemmen wandelen puzzelen koken alles wat je maar leuk vindt om te doen en waarmee je jezelf door de dag kan helpen. Op dit forum lezen helpt ook, lees oude maandclubs of zoek op ' genante rookervaringen ' dat is echt n eye opener.
En schrijf op post-its waarom jij niet meer wil roken, plakze overal in huis op zodat je er steeds aan wordt herinnerd :-)
Heel veel succes!! Jij kan dit hoor, wees trots op jezelf, elk uur,elke dag is een overwinning en kom je weer n stapje dichter bij de overwinning en de totale vrijheid.

Geplaatst door Suzerooktnietmeer op 22/04/2018 - 20:13

Lid sinds 14 apr 2018

5 jaar 1 maand geleden gestopt met cursus.

Hai Denise, mijn mantra als ik zin krijg in een sigaret is: er is nog nooit iemand doodgegaan omdat ie géén sigaret heeft opgestoken. En dat helpt mij enorm. Het is alleen maar een ontwenningsverschijnsel dat je voelt. Dat gaat over. Je zult niet sterven als je er nu géén opsteekt, sterker nog, je gaat je alleen maar beter voelen als je, elke keer dat je zin krijgt, géén opsteekt. Stapje voor stapje kom je er wel. Het valt mij deze keer eigenlijk erg mee, in tegenstelling tot de vorige stoppogingen. Misschien omdat ik het nu echt zélf wil en het niet doe voor een ander. Gisteren was ik zelfs de hele avond op een feest met rokende mensen en ik heb geen moment naar een sigaret verlangd. Zet 'm op!

Geplaatst door Denise1970 op 23/04/2018 - 07:08

Lid sinds 20 apr 2018

5 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Haha! Ja dat houd ik mij ook voor hoor! Ik moet zeggen de laatste 2 dagem gaat het best goed, de hunkering is er niet nu, wel zoiets van hmm lekker peukie maar dat is alles, ik ben zelfs gisteravond met mijn rokende collega naar buiten gegaan maar ik heb er totaal geen probleem mee gehad! Smiddags een verjaardag met allemaal NIET rokers, ik dacht..oke hier hoor ik dus voortaan tussen in plaats van ze weg te paffen haha wat ik ook doe is een voorstelling maken van hoe mijn vingers weer zouden ruiken..getver wil ik dat weer? Nee dus! Ik wil een rookvrij en bevrijdend leven, morgen weer een beproeving op terras met een rokende vriendin en ook dat gaat me lukken nu ik weet hoe die nicotine werkt, vandaag dag 7! Heel veel succes weer op naar de 3 weken voor jou!! Goed hoor!!

Geplaatst door Suzerooktnietmeer op 23/04/2018 - 09:50

Lid sinds 14 apr 2018

5 jaar 1 maand geleden gestopt met cursus.

Dat klinkt goed, Denise, je bent het ergste gedeelte nu door (qua fysieke ontwenningsverschijnselen). Vanaf nu wordt het steeds makkelijker. Maar hoewel ik zelf absoluut geen sigaret meer opsteek, vind ik het stiekem wel heel lekker om af en toe even naast een roker te staan en die geur te ruiken. Volgens de cursus heeft dat gelukkig geen invloed op het afkicken. Want hoewel je weliswaar rook in je longen krijgt, wat uiteraard niet erg gezond is, krijg je géén nicotine in je hersens en dat is cruciaal bij een rookverslaving. Dat ik het lekker vind om naast een roker te staat, gaat blijkbaar ook veranderen, volgens de cursus vinden we het straks héél vies ruiken, maar zover ben ik dus nog niet wink Ondertussen twee weken gestopt en het gaat goed! Jij ook succes deze week yes

Geplaatst door Kiki58 op 11/05/2018 - 17:07

Lid sinds 11 mei 2018

5 jaar 2 weken geleden gestopt met Tabex.

Hoi Denise hoe gaat het Nu? Nog steeds rookvrij

Reactie toevoegen