Blijvende ontwenningsverschijnslen

Geplaatst door nva010238 op 02/12/2019 - 15:51

Lid sinds 08 okt 2019

Om een heel lang verhaal kort te maken:

14 februari 2015 gestopt met roken (na 15 jaar). De meest bekende ontwenningsverschijnselen gehad en die verdwenen ook. Vanaf dat moment had ik steeds vaker last van:

- gevoel alsof er hele kleine diertjes/miertjes door mijn hoofd heen liepen

- jeuk wat soms voelde als hele kleine lichte elektriciteits schokjes

- geen vloeiende normale bewegingen vooral bij het lopen

- concentratieproblemen

- angstig, terwijl er niks aan de hand was

- geprikkeld

 

 

In het begin was het iedere avond voor het na bed gaan. Naar mate de tijd begon dit steeds eerder op de dag. Dit resulteerde in dat ik ging liggen in bed en de volgende dag weer oke wakker werd. Totdat ik een jaar later er de hele dag last van had en thuis zat met toen als reden burnout. Ik had toen niet gedacht dat het kwam door stopppen met roken. Of beter gezegd geen inname van nicotine. Paar maanden later was het gevoel weg maar op dat moment rookte ik alweer 2 maanden.

1 oktober 2019 weer gestopt met roken met behulp van nicotine pleisters. Twee weken later kreeg ik weer last van wat ik jaren daarvoor ook voelde zoals hierboven beschreven. Maar dan wel op een lager pitje. Bij het verlagen van de dosering van de nicotinepleiser krijg ik veel meer last. Heb een paar keer meegemaakt dat ik vergeet te plakken of dat ie losraakt tijdens het slapen. Hierdoor heb ik een paar uur later weer last van bovengenoemde.

De eerste keer dat ik het meemaakte was ik een jaar lang niet lekker wat dus resulteerde in een burnout. Nu de tweede keer ben ik op scherp en heb ik door dat het gebeurt maar weet niet precies wat er gebeurt. Als ik de dosering van nicotinepleister verhoog heb ik helemaal geen last.

Ik ben ook bang dat ik weer in dezelfde fase terechtkom waar ik eerder in zat. En dat is dat ik afkickverschijnselen, ontwenningsverschijnselen heb die niet afnemen maar juist met de dag erger worden.

 

Euhm... iemand hier ervaring mee.

Voor wie het hele lange verhaal wilt lezen:

https://docs.google.com/document/d/1c08m6RZkiClj-KUQpuqOQM0fhPw9A7fqz6V9G_3Rfgs/edit

PS: met name de eerste drie punten die ik op noem zitten mij het meeste dwars. En dit lees ik nergens op de hele wereld. Niemand die hier last van heeft

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 04/12/2019 - 14:37

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Roken stimuleert of onderdrukt blijkbaar een stofje in je lichaam. Heb je dit al met je huisarts besproken?

Reactie toevoegen