Cold Turkey - Stoptober

Geplaatst door Kwaak op 26/10/2020 - 00:31

Lid sinds 25 okt 2020

3 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Na ruim 30 jaar gerookt te hebben, heb ik sinds 1 oktober niet meer gerookt. Ben cold turkey gestopt en voornaamste reden was dat ik echt klaar was met de afhankelijkheid van sigaretten, 's ochtend opstaan: eerste wat ik deed was  koffie met een sigaret, uit eten: van tafel om even sigaret tussendoor roken. Ergens even wachten: even roken. Op het vliegveld, waar is de rookruimte? Duiken op een tropische lokatie: mag ik wel roken op de boot, enzovoort.. 

De eerste dagen moest ik wel vaak aan roken denken, maar inmiddels is dat flink afgenomen. Kortom, so far so good

 

 

 

Geplaatst door Toki op 26/10/2020 - 10:06

Lid sinds 14 apr 2020

4 jaar 2 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hoi Kwaak, Je noemde precies een aantal redenen waarom ook ik gestopt ben. Heerlijk om daar allemaal geen rekening meer mee te hoeven houden. Buiten nog het veel minder hoesten, de benauwdheid, de stank, de kosten, het piepen, dichtslibbende aderen, slechter funktionerende longen etc.etc. Ik had nooit verwacht dat ik het kon na zoveel jaar roken, maar tot nu toe gaat 't goed, net als bij jou. Wat er ook gebeurt Kwaak, we zetten door. Die ene steken we niet meer op! Zet 'm op en veel succes gewenst van Toki.

Geplaatst door Toki op 24/01/2021 - 14:29

Lid sinds 14 apr 2020

4 jaar 2 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hoi Kwaak, hoe is 't nu? Hou je 't nog steeds vol? Aanstaande zondag ben ik 1 jaar van het roken af. Op zich natuurlijk geweldig, maar wanneer houdt die zin in 'n sigaret 'n keer op? Ik heb dat nog steeds een aantal keren per dag en heb dat tot nu toe gecompenseerd door te eten, waardoor ik inmiddels 20 (!) kilo ben aangekomen. Ben al 4 keer begonnen met lijnen, maar hou 't, heel verongelijkt, niet vol. Ben heel boos omdat ik 't zelf in m'n mond stop en 't niet laten kan. De zelfbeheersing die ik bij het stoppen met roken aan de dag leg, heb ik helaas niet met eten en drinken. Heb duidelijk de ene verslaving voor de andere ingeruildangry en kan 't niet uitstaan! Maar weer gaan roken: NO WAY! Nu nog 'n oplossing vinden waardoor ik afval. Meer bewegen is niet meer mogelijk door artrose aan de rugwervels. Wie heeft goede ideeën?

Heel veel succes wens ik alle stoppers en veel groeten van Toki.

Geplaatst door Dina op 26/01/2021 - 23:30

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoi Toki,

Herkenbaar.... kijk even bij het topic "lenteslinger", dat gaat over te zwaar worden na het stoppen met roken en vind je ook tips!

Reactie toevoegen