Dag 6 is begonnen

Geplaatst door Kim.Thijssen.1982 op 02/09/2011 - 07:42

Lid sinds 02 sep 2011

Beste allemaal,

Afgelopen zondag ben ik gestopt met roken. We hadden dit weekend een bruiloft en had met mezelf en mijn man (niet roker) afgesproken dat ik na de bruiloft zou stoppen met roken.

Dit is overigens niet de eerste poging, ik denk wel de 10e keer. Maar deze keer was anders: ik zag mezelf vanaf moment 1 als een NIET roker, vond mezelf niet zielig (zoals ik dat met eerdere stoppogingen wel had). Ik was er gewoon klaar mee en stond er heeeeeel positief in.
Tot gisteren...

We waren op bezoek bij een stel vrienden en mijn beste vriendin stelde voor om buiten een sigaretje te gaan roken. Ik zei dat ik wel alleen meeliep, waarop zij zei: "Oh..ben je weer gestopt?" Dacht op dat moment: meid, klopt, maar nu ECHT!
Totdat we buiten zaten en ik haar zag roken. De eerste keer dat ik met een "gezelligheidsmomentje" werd geconfronteerd.. Mijn positiviteit sloeg om, in 1 keer! Ben er nog steeds van onder de indruk dat mijn gevoel van " Ik ga het redden, ik ben nu echt gestopt" in 1 moment, in 1 sec, om kon slaan in "och...zo'n sigaretje was toch altijd wel gezellig..."
Nee, ik heb niet gerookt, gelukkig. Maar zo was er wel weer dat stemmetje...dat vervelend stemmetje wat zegt dat het ok is om een hijs te nemen c7 En dat na 5 zeer succesvolle dagen waar ik de volle 100% in mezelf geloofde.

En nu zit ik hier, op zoek op het internet naar een forum waar ik met medelotgenoten dit kan bespreken.
In het begin van de week had ik dit helemaal niet nodig, ik was gewoon een niet roker. Nu ben ik zo bang dat dit uiteindelijk een wilskracht methode wordt...

Hallo Lieve mensen.. Mijn naam is dus Kim Thijssen ben 29 jaar en nu 6 dagen gestopt, cold turky.

Lieve groetjes, Kim

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door Anoniem op 02/09/2011 - 08:14

Lid sinds 13 mei 2011

13 jaar 2 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Goedemorgen Kim,
Welkom op het forum - heel sterk dat je niet gezwicht bent !
Je hebt het goede besluit genomen, alleen moet je op dat soort momenten steeds weer je motivatie naar boven halen en dat kan lastig zijn.
Bekijk het dag voor dag, kijk niet te ver vooruit en zoek afleiding als je in de verleiding komt.
Sluit je aan bij de AugustussToppers 2011 (forumindex/hoe gaat het ermee) - ze laten je vast nog wel via de achterdeur instappen !! - en krijg en geef steun aan de grote groep medestoppers in de Augustusbus.
Veel succes !!
groetjes,
Karin

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 02/09/2011 - 10:20

Lid sinds 09 aug 2011

Kim,

Van harte welkom op het forum.
De manier hoe jij het niet roken op pakt is precies dezelfde manier zoals ik het doe. Ik heb vanaf dag 1 ook gezegt ik ben vanaf nu een niet roker. Ik ben een keer gestruikeld door inderdaad ook op de 4e dag een hijsje te nemen. Hier had ik echter zoveel spijt van, maar ook de smaak het was echt vies dat ik daarna ook echt nooit meer wilde roken.

Dat stemmetje in je hoofd zal nog wel even blijven en je gemoed kan ieder moment zo omslaan, maar probeer zeker de eerste weken sterker te zijn dan het stemmetje in je hoofd. Maak iedere dag een afspraak met jezelf: "Vandaag rook ik niet!!".

Heel veel succes en ik zie je bij de AugustussToppers :duim :duim

afbeelding van one2dave

Geplaatst door Anoniem op 02/09/2011 - 12:27

Lid sinds 24 aug 2011

10 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

en wat ik nou zo mooi vind, ik herken zo ongelofelijk veel in jouw verhaal. je beschrijft het namelijk heel goed.
zelf ook meerdere stoppogingen gedaan. Iedere keer tegen mezelf: nu ga je echt stoppen. In de afgelopen 2 jaar ben ik constant in strijd geweest met de sigaret. De haat-liefde verhouding is verschrikkelijk. En ja, het kan heel snel omslaan van aversie naar gezellig. En dat is zo gevaarlijk eraan.
je wilt niet weten hoe vaak ik een bijna vol pakje letterlijk in de prullenbak heb gegooid, om vervolgens de volgende dag weer nieuwe te kopen. daar word je toch gek van.. op een gegeven moment geloof je jezelf gewoon niet meer.
Ik heb nu een definitieve bindende afspraak met mezelf gemaakt dat er niet meer gerookt gaat worden. Gesterkt door de medestoppers op dit forum gaat het tot nu toe boven verwachting goed.
Ik heb 14 jaar gerookt.. maar nu gaat mijn leven veranderen.. weg met dat vervelende overschaduwende gevoel.
Je hebt mijn steun in ieder geval. Ga zo door.. :zon

Geplaatst door Anoniem op 02/09/2011 - 13:03

Lid sinds 02 sep 2011

Bedankt voor jullie steun, is toch wel een duwtje in de rug :)

@ JanB: Zoals je afsluit in je bemoediging: "Vandaag rook ik niet" dat klinkt als een overlevingsmanier.. Zo denk ik nu wel, maar zou graag (net zoals aan het begin van deze week) juist ver vooruit willen kunnen kijken en niet zo stil willen/moeten blijven staan bij vandaag. Ik weet dat het tijd kost, moet gewoon weer die knop omzetten!

@One2Dave: jouw verhaal klinkt ook weer bekend met die pakjes weggooien. Alleen gaf ik de pakjes aan bekenden, weggooien was ook zo zonde. Moet wel zeggen dat deze bekenden mij graag iedere keer zagen stoppen :NNN

Geplaatst door Anoniem op 03/09/2011 - 20:15

Lid sinds 28 aug 2011

Hai kim, wij zijn precies op dezelfde dag gestopt en het komt me bekend voor wat je schrijft. Wat mij nog helpt is dat ik aan iedereen verteld heb dat ik gestopt ben. Zo beloof ik niet alleen aan mezelf dat ik niet meer rook, maar ik wil ook bewijzen aan mijn omgeving dat ik t kan. Net als jij. Jij kan t ook. Wij zijn (nog) geen niet-rokers, maar ex-rokers en die hebben t zo nu en dan flink zwaar. Dat geeft niks, dat hoort erbij. We houden vol tot 3 maanden. Als dat lukt, lukt 1 jaar ook, als dat lukt kunnen we stoppen voor t leven! We gaan ervoor!

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 04/09/2011 - 00:30

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Dat stemmetje herken ik wel.
Daar heb ik geregeld ruzie mee.
Het is een waardige tegenstander, maar jij bent sterker.
Wees overtuigd van jezelf en het lukt gewoon.
Die momentjes kennen we allemaal.
Succes

Geplaatst door Anoniem op 04/09/2011 - 13:06

Lid sinds 02 sep 2011

Goed besluit!
De "stemmen" zijn er maar wij zijn sterker....

Sas

Geplaatst door Anoniem op 05/09/2011 - 00:52

Lid sinds 14 jul 2011

Geniepige veslaving hè Kim? Blijf volhouden, het komt goed.

Geplaatst door Anoniem op 06/09/2011 - 17:06

Lid sinds 28 aug 2011

Hoe gaat het nu?

Geplaatst door Durk Bouma (niet gecontroleerd) op 28/09/2017 - 10:15

Lid sinds

Ben 47 jaar en meer dan 10 een verstokt sigarenroker geweest, nu al 6 dagen van het roken af en voel me daardoor al een stuk beter, ben van plan dit ook vol te gaan houden.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 06/07/2019 - 23:01

Lid sinds

Hoi ik ben nu 6 dagen gestopt vandaag heb ik het erg moeilijk heeft iemand tips. Het lijk op dat ik gek word.

Geplaatst door Rajae Bulaid (niet gecontroleerd) op 30/06/2020 - 09:43

Lid sinds

Tip :lollys eten

Reactie toevoegen