Dagboek Bonny (gestopt 25-04-2014)

Geplaatst door Bonny op 27/04/2014 - 17:27

Lid sinds 27 apr 2014

Het leven overkomt het je?  of.... Is het een vat vol keuzes? Ik denk beide...

Roken is een keuze, 20 jaar geleden maakte ik de keuze om te gaan roken. Ik koos voor het merk Belinda King Size. Het pakje zag er zo elegant uit, en mijn moeder rookt ook Belinda. Ik was best tevreden over de relatie die ik had met Belinda, een tevreden roker is geen onruststoker. Maar, ze kost best veel.

Ik heb samen met Belinda ook mooie momenten gehad. Zij hoorde bij mij, en ik accepteerde de consequenties. De hoge kosten die ze met zich meebracht, dat mijn kleding door haar minder lekker rook enz. Maar ook de gezondheidsmatige minpunten. Piepende longen, als Belinda en ik terug kwamen van een feestje, snel buiten adem. Kortom rokerskwaaltjes die bij mijn keuze hoorde om een relatie aan te gaan met Belinda.

Ik verkeer in luxe positie dat stoppen met roken, mijn eigen keuze is. Net als destijds toen ik begon.  Ik ben gelukkig Hollands welvare,  er is nog geen arts geweest die zei: Mevrouw u moet stoppen met roken. Tuurlijk heeft stoppen met roken ook consequenties, je zal afkick verschijnselen krijgen, misschien meer gaan eten, je kan hyperactief worden, chagerijnig enz. Ik heb het allemaal gelezen. Maar goed, het is een keuze, waaraan wederom consequenties zitten.

Ik maak deze keuze, Belinda en ik zijn inmiddels drie dagen geleden gescheiden. Waarom toen? Omdat ik dacht aan een klein meisje 4 jaar oud. Heeft zij een keuze gehad ? Nee.... Het leven overkwam haar.. Ik heb haar afgelopen kerst ontmoet, in het ziekenhuis. Mijn man had kanker en lag in het ziekenhuis, en is nu genezen pas geleden gezond verklaard, en dit kleine meisje van 4 jaar oud vecht nog steeds tegen haar ziekte.

Heeft zij gekozen voor kanker, nee! En de consequenties moet ze dragen, en ze droeg ze zo dapper. Met haar kanjerketting. Die ze trots aan mij toonde na een kerstdienst in het ziekenhuis. Voor iedere behandeling krijgt ze een kraal. Ik luisterde adembenemend naar haar moedige verhaal, onderbouwd met de kralen. Deze kraal is voor een prikje, en deze is voor een rotdag, en deze is voor enz.... Ik keek dit kleine moedige meissie, aan die zo groots omging met haar ziekte. Ze wist zelfs nog van welke dokter/verpleger(ster) ze welke kraal had gekregen. Spontaan ontstond dit contact in het ziekenhuis, en die is gebleven. Ook de wanhoop van haar ouders, zie ik nog zo voor me.

Ik zei tegen mijn man: Ik wil dat soort kettingen gaan sponsoren. Wat een goed intitiatief. Op internet gekeken, 1 ketting voor 1 kind, kost gemiddeld 80 euro.. Zoveel geld?. Mijn tweede reactie was: Mijn relatie met Belinda kost 235 euro per maand.

Ik heb er nog een nachtje over geslapen.... En kettingen sponseren, en getrouwd blijven met Belinda is financieel niet verantwoord. Het is of/ of... En dan is de keuze snel gemaakt..... Ik ga sparen voor 2 kettingen per maand, en dan kan ik mezelf nog het eind van de maand trakteren op iets leuks. Einde huwelijk met Belinda.

Ze was nog in huis aanwezig, naar mijn moeder gelopen die nog een relatie met haar heeft. Daar heeft ze nu onderdak. Ben langzaam aan bezig de scheiding netjes af te handelen, de alimentatie gaat naar stichting kanjerkralen. De kledingkast ligt overhoop, alles de machine in enz..

Ja ik heb het soms moeilijk, maar dan denk ik: Bon, kom op zeg! Het is je eigen keuze.. Je hebt deze keuze, en deze mogelijkheid echte kanjers te helpen. En zoals mijn man zelf zegt chemo enz.. is geen pretje. Laat staan voor een klein kind... Ik stuiter nu veel, heb wat wisselende stemmingen. Goed is even wennen, net als bij iedere relatie je moet elkaar leren kennen.

En toen vandaag ineens mijn neefje ( 8 jaar oud) en mijn nichtje ( 5 jaar oud) tegen mij zeiden: Tante Bonny wat goed dat jij stopt met roken. En dat je dat doet, voor de zieke kindjes. Zij hadden bij de action kralen gekocht van hun eigen zakgeld. Was een idee van papa (mijn broer) iedere dag dat ik niet rook, mag ik een kraal aanrijgen. Net als die kindjes. Na 7 dagen ( een week) mag ik een grote kraal rijgen. Deze heeft papa gekocht. Als ik het jaar volmaak, dan zal papa ook een ketting sponseren.

Mijn moeder die nog steeds een gelukkige relatie heeft met Belinda, is geen verwijt. Ze doet er niemand kwaad mee. Heeft wel tegen mij gezegd: Ik bewonder jouw keuze, en overweeg ook te stoppen. Ze zei: Hoe doe je dat? Ik zei: Mama lief! Ooit zal iets of iemand je ogen openen. En hoe, wilskracht. Moeilijk,... Wat is moeilijk, probeer te relativeren en te denken aan die kleine meid in het ziekenhuis. Is het  anders: Ja... Verlang ik soms naar Belinda, Ja... Maar goed, 20 jaar een relatie gehad, dat gaat niet 1,2.3 over. Maar het is tijd voor een nieuw tijdperk. Ben nu getrouwd met mevrouw Kraal..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 27/04/2014 - 18:20

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Heeeel mooooi Bonny, met zo'n motivatie moet het gewoon lukken, al moet ik van Rotterdam naar bv. Almaar reizen om jou tegen te houden!

Kom op meid, Belinda kan de pot op deze keer.

afbeelding van Lia 1960

Geplaatst door Lia 1960 op 27/04/2014 - 18:28

Lid sinds 04 nov 2010

yesEen huwelijk met meneer Kraal lijkt me een veel beter huwelijk, veel gezonder, veel gezelliger en veel onderhoudender, veel meer geluk brengen, je leven langer maakt en gezonder......

Gefeliciteerd met je nieuwe geliefde, met je nieuwe huwelijk! Maak er een geweldig huwelijk van en blijf trouw aan elkaar!!!

Groetjes Lia

 

afbeelding van Lia 1960

Geplaatst door Lia 1960 op 27/04/2014 - 18:29

Lid sinds 04 nov 2010

Of mevrouw Kraal lees ik nu, is om het even!

Geplaatst door ikstop.nl op 27/04/2014 - 18:45

Lid sinds 12 feb 2014

Hallo Bonny,

Wat een prachtig mooi verhaal en zo heerlijk geschreven. Kreeg er een brok van in mijn keel.

Met zo'n motivatie moet het gewoon lukken om van Belinda gescheiden te blijven. En als je het eens moeilijk hebt of je zoekt gezelligheid dat ben je bij ons altijd van harte welkom.

 

afbeelding van Yvonne1963

Geplaatst door Yvonne1963 op 27/04/2014 - 22:45

Lid sinds 20 feb 2014

hoi bonny

prachtig geschreven hoor heel ontroerend

Belinda er uit kralen er in 

succes in ieder geval 

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 27/04/2014 - 23:46

Lid sinds 21 apr 2014

10 jaar 3 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Wauw, wat kan jij mooi schrijven! Dankjewel, het heeft me ontroerd.! Zet , m op.

Geplaatst door ikstop.nl op 28/04/2014 - 16:18

Lid sinds 12 feb 2014

Dit is genieten Bonny van jouw verhalen. Hoop dat er nog velen volgen.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 28/04/2014 - 16:21

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Jahe heerlijk he Karin, wees blij dat ze de deur uit zijn Nico en Tine echte lastposten!

Geplaatst door Bonny op 28/04/2014 - 16:45

Lid sinds 27 apr 2014

Ik dacht de echtscheiding met Belinda goed geregeld te hebben maar heb geen rekening gehouden met haar kinderen Nico en Tine genaamd. Toen ik Belinda wegbracht naar haar nieuwe onderkomen, gingen Nico en Tine wel mee met haar. Maar jeetje wat hebben die blagen een troep achter gelaten in mijn woning.

Die twee hadden een grote hobby, alles geel/bruinig verven..... Lekker kliederen, andere kleuren hadden ze niet in hun assortiment.. Echt overal kwamen ze met hun tengeltjes aan. De deuren, de ramen, kasten, zelfs op de plinten.. en echt nooit gebruikte ze een ander kleurtje... Geel/Bruinig was echt hun kleur...

En nu ben ik druk aan het schoonmaken.

Maar jeetje zeg, ik weet niet welk merk verf ze gebruikt hebben maar op waterbasis met een beetje allesreiniger krijg ik het niet goed weg... Boenen en boenen. Ik blij: Jeetje dit ziet er nu echt mooi wit uit.... Even later kijk ik nogmaals, en jawel toch nog iets gelig... Nou ja!!!!! How rude...... Het houdt mij in ieder geval nog wel een tijdje zoet.

Nu maar eens op internet kijken hoe je het beste die kliederboel van wegkrijgen. Zodat de werkelijke kleuren weer achter de gele verflaag tevoorschijn komen.

Verder heb ik afgelopen nacht prima geslapen, vanmorgen rustig koffie gedronken, ik miste Belinda niet. Daarna begonnen met schoonmaken.... Het gekke was wel, dat ik na het ramen lappen een aansteker pakte, om mij heen keek en dacht: Waar is Belinda?

Oh, ja die woont bij mijn moeder. Had ik zin in haar gezelschap? Nee... Meer een macht der gewoonte, dat wij altijd samen waren. Ik keek trots naar mevrouw kraal, die inmiddels 3 kinderen heeft en geen troep maken zoals Nico en Tine deden, de kinderen van Belinda.

 

En begon te lachen, vanavond voor het slapen gaan komt nummer 4 erbij. Zij brengen kleur in huis, dus geen probleem.

 

 

Geplaatst door Will (niet gecontroleerd) op 28/04/2014 - 17:57

Lid sinds

Van de scheiding zul je in de toekomst best wel eens last hebben.

Het is niet niks een relatie verbreken na 20 jaar. 

Het is als een rouwproces waar je  Belinda best wel gaat missen.

Maar gelukkig heb je op tijd een nieuwe vriendin gevonden in Mevrouw Kraal.

Ik hoop dat jullie samen, gelukkig, gezond en heel oud mogen worden.

Succes

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 28/04/2014 - 18:36

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Bonny, morgen weer een nieuw deel, kan niet wachten.

afbeelding van Poeleke

Geplaatst door Poeleke op 28/04/2014 - 19:25

Lid sinds 11 mrt 2014

9 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bonnie, gefeliciteerd met je nieuwe liefde, blijf maar schrijven, dan doe je ons ook een plezier....

 

 

Geplaatst door M@rleen op 28/04/2014 - 20:33

Lid sinds 04 apr 2014

Geweldig Bonny!!

Je moet een boek gaan schrijven, erg ontroerend en pakkend hoe jij schrijft!! Mooi hoor!

afbeelding van Poeleke

Geplaatst door Poeleke op 28/04/2014 - 21:08

Lid sinds 11 mrt 2014

9 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hahaha Marleen als jij nu een suitgever wordt, jij wilt dat we allemaal boeken schrijven hahaha, maar Bonny kan het echt goed, helemaal met je eens

afbeelding van Poeleke

Geplaatst door Poeleke op 28/04/2014 - 21:09

Lid sinds 11 mrt 2014

9 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

een suitgever=een uitgever

Reactie toevoegen