De regel van 3

Geplaatst door Lohuis op 12/02/2013 - 10:11

Lid sinds 16 jul 2012

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Beste Lezers,

 

Ik ben in mijn leven al een groot aantal keren gestopt met roken alleen om daarna weer te beginnen, en ik heb gemerkt dat de regel van 3 voor mij zeker wel van toepassing is. Hoe is jullie ervaring hiermee en kunnen we als "stoppers" er iets mee doen.

De regel van 3 is eigenlijk heel makkeljk, dat zijn de moeilijkste momenten van het stoppen !

3 minuten, deze overleefd iederee wel

3 uur, de meeste mensen die serieus zijn met stoppen overleven ook deze 3 uur wel. Veel mensen die niet echt willen stoppen haken hier alweer af

3 dagen, de mensen die het drie dagen vol houden, komen hier vaak in de problemen, dit is een kritisch punt, zorg ervoor dat je niet bij sigarettn in de buurt bent.  Maar degene die dit overleven worden nu iets gemotiveerder.

3 weken, dit is een positieve positie, voor degene die het al 3 weken moeilijk hebben is dit de moeilijkste periode. Maar voor degene die tot op nu er goed doorheen gekomen zijn, is de 3 weken grens een prikkel om het nog langer vol te houden  !

3 maand, hier komen de meeste stoppers weer in de problemen, zij zijn overmoedig, en denken vaak dat 1 sigaretje wel kan. Maar helaas is niets anders waar. Probeer daarom ook in de agenda te zetten dat het drie maand is, en blijf deze twee dagen uit de buurt van de sigaretten.

3 jaar, als je dit hebt gehaald mag je van mij zeggen dat je bent gestopt !

 

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 12/02/2013 - 11:52

Lid sinds 25 jan 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt

beste lohuis

 

 

ik heb het nu reeds 3 dagen zo moeilijk dat ik denk opnieuw te gaan roken omdat het zo erg mijn dagen beinvloed en koppijn en zeer pijnlijke gespannen spieren en lichaam,,,is niet te doen,,,vind het zo jammer,,,,maar denk dat ik een geboren rookster ben,,,,al is dat niemand,,,

 

 

grtjs, chantal

Geplaatst door Lohuis op 12/02/2013 - 12:07

Lid sinds 16 jul 2012

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

@taravs, komop gewoon volhouden, je kunt het wel, het is maar eventjes. En geloof mij, je krijgt er spijt van !! 

afbeelding van Sheel65

Geplaatst door Sheel65 op 12/02/2013 - 12:15

Lid sinds 19 jan 2013

Chantal...NIEMAND is een geboren rookster, dat weet je!!

We hebben het onzelf zo idioot moeilijk gemaakt door ooit eens verslaafd te raken...we hebben daarvan "genoten"....als je werkelijk vind dat het tijd is om nu ECHT te gaan genieten van de rest van je leven....kan kies je ervoor om die verslaving achter je te laten, dan doen we ALLES om het te halen!!

Sommigen struikelen, gaan gillend en schreeuwend door het leven, krabben hun nagels kapot aan de deur van wat nu een gevangenis lijkt waarin je niet MAG roken....maar HOU VOL !! Ik heb ook 1001 redenen (in mijn verslaafde hoofd dan) om weer te gaan roken....en elke keer weet ik het: PURE ONZIN !!!

Dat het MOEILIJK is...DAAR kan ik je alleen maar gelijk in geven! Maar zoek geen excuses om weer te gaan roken. Hiermee bedoel ik: je bent niemand verantwoording verschuldigd...ALS je weer wilt gaan roken zal niemand te tegen kunnen houden...alleen JIJZELF.

DOE dus wat je MOET doen....diep in je hart weet je wat dat is.....en dat is niet waar het nu op lijkt......

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 12/02/2013 - 13:25

Lid sinds 25 jan 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt

ja sheel (niet scheel) ff lol

 

ik heb het al dagen moeilijk zeer zelfs!!! en wat je mij zegt is de waarheid,,,ken deze ook wel, doch heb ik steun nodig NU en niet morgen,,,want het knaagt echt en waarom,,,wie zal het zeggen,,,mentaal laat alles mij in de steek en dat vind ik zo erg ondanks ik er al wekennnnnnnn zoveel van lees en opvolg, maar zo zie je maar hoe sterk die drug tussen onze oren steekt , zodat we bijna zieker worden "zonder" dan "met" pfffffffff

 

 

grtjs, chantal

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 12/02/2013 - 13:26

Lid sinds 25 jan 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt

ik doe echt alles lohuis geloof me al weken voor ik stopte (lezen enzo erover) maar had een klik gemaakt,,,die is er nimeer :(

afbeelding van Sheel65

Geplaatst door Sheel65 op 12/02/2013 - 14:02

Lid sinds 19 jan 2013

Oke Chantal....wat kan ik / kunnen we doen om je te helpen? Je zegt..VANDAAG...niet MORGEN....maar wat kunnen we voor je doen? We kunnen niet veel meer dan je aanmoedigen! Wil je tips? die staan hier her en der verspreid maar oke, laat ik er een paar proberen:

- vul een kleine fles met water en blijf dat drinken, de hele dag door

- poets je tanden als die drang blijft

- eet viks snoepjes

- koop zoethoutstokjes ! Die heb ik ook. Je hebt dan iets in je mond en tussen je tanden.

- ga in het ergste geval slapen (moet natuurlijk wel kunnen he) maar je moet hier gewoon doorheen

- en ook nog deze: STOP om te zeggen dat je het niet aankunt!!! Ken je de wet van de herhaling?  ik ben er  van overtuigd dat, als je iets vaak genoeg hardop herhaalt, het ook zo zal worden / je innerlijk het ook echt gaat geloven ook.

- misschien een hele rare: blijf niet al te lang hangen op het forum: al dat gepraat over roken kan ook een averechtse werking hebben: in het begin had ik zo vaak rookneigingen...NADAT ik op het forum was geweest! Dus minder een beetje met dit / ander forum zodat je niet constant aan die sigaret hoeft te denken.

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 12/02/2013 - 14:23

Lid sinds

De regel van 3 bestaat voor mijn gevoel tussen je oren en waar je maar in wilt geloven!

 

Vandaag 3 maanden, 3 weken en 3 dagen gestopt! sorry maar ik heb nergens last van omdat ik er niet in geloof. Het willen roken overvalt je op het moment dat je het niet door hebt, dat zijn de gevaarlijke momenten en niet omdat je het nu wilt.

 

yesSheel, toppie wat je schrijft naar Chantal

 

Chantal, ik heb je al regelmatig zien schrijven dat je het niet gaat redden maar potverdikkie denk je dat het ons allemaal zo makkelijk af gaat?

Ik weet heel goed hoe het in het begin is geweest, hoe ik op een gegeven moment ook aan de bel heb gehangen, maar ik heb niet opgegeven gelukkig dankzij het forum maar ik ben het wel met Sheel eens dat je misschien wel wat harder mag zijn naar jezelf, geef jezelf maar een schop onder je kont en je geeft niet op.

Onhoudt dat je dit nooit meer wilt meemaken en dus is weer gaan roken geen optie, want dan wil je weer stoppen en dan ga je weer roken? Kom op zeg, je bent toch geen JoJo?

Ga van het forum af, ga naar buiten, ga winkelen, ga taarten bakken, eet een zak drop leeg, maar ga iets doen dat je afleidt

Hou vol, want je kunt het, net zoals ik en net zoals al die anderen!

groetjes

Bobby

afbeelding van jonnie2010

Geplaatst door jonnie.2010@live.nl op 12/02/2013 - 14:39

Lid sinds 27 jan 2012

12 jaar 2 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

@chantal, Ik geloof dat je hoofdpijn en gespannen spieren hebt maar ik heb nog nooit gehoord van iemand die hoofdpijn, gespannen spieren etc krijgt van het niet roken. Wat Sheel ook zegt dat zijn excuses om weer te kunnen gaan roken.

De e-sigaret is naar mijn mening en volgens heel veel mensen zoiezo geen goed idee, als je zolang als jou gestopt bent ben je alleen geestelijk verslaafd en de e-sigaret houdt de gewoonte in stand

Ok je hebt het nu moeilijk maar dat blijft niet zo en de momenten dat je het moeilijk hebt worden steeds minder naarmate je langer gestopt bent. Erkennen dat je het moeilijk hebt is geen probleem maar je moet er niet in blijven hangen. Ik heb het idee dat je dit nu wel doet.  Bekijk het dag per dag en zoals Bobby en Sheel ook al zeiden het beste is om iets te gaan doen. 

Kom op en hou vol, succes 

 

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 12/02/2013 - 15:39

Lid sinds 25 jan 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt

mint at ik al net zoveel als siga roken, bij elke siga een mint,,,kan je nagaan hoeveel mint ik gegeten heb in men leven, ben nu 54 en rook sinds men 14de ofzo?.....surprise vicks waren er ook bij, want zonder mint geen smaak in die stinkstok bij mij, ok is raar maar kon niet roken zonder mint en kon geen mintsiga roken bwah...

 

maar swoit, ik ga proberen straks weer wat naar eric elary te luisteren op video,,,al doe ik al weken niks anders en ook het boek van allen carr,,,maar dat is opgegaan als mist tussen de bomen de laatste weken (boek inhoud)....

 

allesinds bedankt sheel en hoop dat jij minder last hebt!

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 12/02/2013 - 15:43

Lid sinds 25 jan 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt

thx bobby,,,je hebt wel gelijk net zoals sheel,,,maar heb het echt gewoon heel moeilijk momenteel, en is nog zo geweest,,,ben nogal vlug in paniek,,,want eerlijk, ik wil nimeer aan die kankerstokken,,,maar het is mentaal en moet erdoor nu straks en morgen (hoop ik)

 

grtjs ..

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 12/02/2013 - 15:47

Lid sinds 25 jan 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt

erg bedankt  jonnie.2010@live.nl
/* */
, ik weet dat jullie het allen goed bedoelen hoor! maar zoals ik al antwoordde,,,ik moet me idd herpakken, en wat betreft die hoofdpijn enzo...owhja hoor, dat is van de stress omdat ik zou willen maar niet meer aanga die siga en dat spant me op tot nek en hoofd, ik wens het niemand toe!

 

grtjs en fijne namiddag hé ...... 

 
 

 

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 12/02/2013 - 15:48

Lid sinds 25 jan 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt

[quote=taravds]

erg bedankt  jonnie.2010@live.nl
/* */
, ik weet dat jullie het allen goed bedoelen hoor! maar zoals ik al antwoordde,,,ik moet me idd herpakken, en wat betreft die hoofdpijn enzo...owhja hoor, dat is van de stress omdat ik zou willen maar niet meer aanga die siga en dat spant me op tot nek en hoofd, ik wens het niemand toe!

 

grtjs en fijne namiddag hé ...... 

 
 

 

[/quote]

 

 

oei oei ik kopieer je nick en lap,,,,krijgen we dit , sorryyyyyyyyyyyyy

Reactie toevoegen