Done with this!

Geplaatst door wish op 20/05/2018 - 10:50

Lid sinds 20 mei 2018

Hoi all, na tig stoppogingen dacht ik laat ik mij hier aanmelden. Uit ervaring weet ik nl dat fora heel behulpzaam kunnen zijn met allerlei dingetjes, dus hopelijk ook in het stoppen met roken.

Ik wil al een paar jaar heel erg graag stoppen, maar het lukt me gewoon niet. Naar mijn mening heb ik juist een hele grote en belangrijke motivatie, maar alsnog kan ik het gewoon niet opbrengen. Dit zorgt er dan ook voor dat ik regelmatig in dilemma zit met mijzelf en ook echt kwaad ben op mijzelf. Bij elke sigaret die ik uitdruk, heb ik een negatieve gedachte over mijzelf. Maar zelfs dat helpt niet om te stoppen.
Een stukje over mijn motivatie, mijn man en ik zijn inmidd els als 4 jaar bezig met onze kinderwens. We gaan zelfs over de grenzen om onze droom werkelijkheid te maken. We weten inmiddels ook dat het probleem bij mij ligt, nl. mijn eicelreserves zijn te laag. Roken helpt eraan mee om dit nog lager te maken. Zwanger worden js voor ons heel moeilijk maar nog altijd niet onmogelijk.

Vandaag ben ik opnieuw begonnen met een poging. Ik hoop dat de aanmelding hier me erbij gaat helpen om ook daadwerkelijk gestopt te blijven. De wil is erg groot! Echter probeert mijn gedachte me steeds om te turnen en alles goed te praten :(
I need your help!!!

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 23/05/2018 - 17:55

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

En hoe gaat het nu, Wish? Lukt het een beetje? Niet teveel dwingen en boos zijn, dat helpt maar tijdelijk en je kwelt jezelf. Je verbiedt jezelf iets te doen wat je eigenlijk graag zou willen; die sigaret opsteken.

Bedenk hoe heerlijk het zal zijn als je de sigaretten niet meer nodig hebt. Een kopje thee of koffie of een wijntje, zonder te moeten roken. Gewoon lekker uitrusten, zonder die peuk nodig te hebben. Niet steeds naar buiten moeten, de tijd aftellen tot je er weer een op kan steken. Nee het begin is niet makkelijk. Maar bedenk: je ontzegt jezelf niets, je bent lief voor jezelf door te stoppen. 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 31/05/2018 - 20:55

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

​Joehoe Wish, niet opgeven hoor...

Reactie toevoegen