E-sigaret gevaarlijk, gooi weg dat ding!

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 14/09/2019 - 07:55

Lid sinds 17 nov 2017

3 jaar 1 maand geleden gestopt met Tabex.

‘E-sigaret zorgt ook in Nederland voor klachten’

Ook in Nederland hebben mensen kwalen opgelopen door vermoedelijk het gebruik van de elektronische sigaret. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) aan Nieuwsuur. De vereniging heeft deze week een enquête uitgezet onder de 1100 leden. Binnen drie dagen kwamen er drie meldingen binnen.

 ‘Het gaat om drie mensen die vooraf geen grote longziekte hadden’, zegt voorzitter Leon van der Toorn, die denkt dat er mogelijk nog meer meldingen binnenkomen.

 ‘Een patiënt had e-sigaretten gebruikt van zijn dochter en is heel snel daarna bloed gaan ophoesten, terwijl hij aan zijn longen nog nooit iets gemankeerd had. Een andere oorzaak voor de problemen werd niet gevonden.’ Ook in de andere twee gevallen is ‘de waarschijnlijkheid heel groot dat het gebruik van de e-sigaret ermee te maken had’, zegt Van der Toorn.

Directe aanleiding voor de enquête is het aantal mysterieuze ademhalingsziektes in de Verenigde Staten die aan het gebruik van e-sigaretten worden toegeschreven. Zes patiënten zijn overleden. ‘We hopen door ons onderzoek meer patronen te ontdekken en zo te zien wat er hier aan de hand is’, aldus Van der Toorn. ‘Het kan zijn dat het om andere problemen gaat. Daarom is er meer onderzoek nodig.’

(Bron: ANP)

Geplaatst door ma_ina op 21/03/2020 - 21:12

Lid sinds 21 Mar 2020

1 jaar 1 maand geleden gestopt met E-sigaret.

geen last mee gehad had er baad bij om testoppen op eigen manier en is me gelukt met een e-sigaret van 12mg naar 0mg nu al 5 maanden gestopt 

Reactie toevoegen